Reklama

Reklama

Chalífát

(seriál)
  • Česko Kalífát (festivalový název) (více)
Švédsko, 2020, 6 h 23 min (Minutáž: 47–54 min)

Tvůrci:

Wilhelm Behrman

Kamera:

Jonas Alarik

Hudba:

Sophia Ersson

Hrají:

Gizem Erdogan, Amed Bozan, Aliette Opheim, Nora Rios, Albin Grenholm, Simon Mezher, Lancelot Ncube, Amanda Sohrabi, Said Legue, Yussra El Abdouni (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Blížící se útok bojovníků ISIS na Švédsko svede dohromady několik žen včetně matky v prekérní situaci, odvážné studentky a ambiciózní policistky. (Netflix)

Recenze (313)

easaque 

všechny recenze uživatele

5* Tenhle seriál Vám přiblíží fungování muslimského náboru a jak se snaží demokratický svět tomu zabránit. Není to lehká podívaná a deprese Vás nejspíš nemine, stejně jako mě. Zejména proto, že je to kvalitně a uvěřitelně natočené a taky proto, že jsou lidi čím dál víc naivnější a nechají se nalákat na pozlátko a krásné ideály, které stejně nikdy nefungují. Za sebe musím doporučit, ale připravte si opravdu pevné nervy. PS: Na základě komentáře uživatele gudaulina jsem skoukl i seriál Our Boys, který se taky věnuje terorismu a i ten byl pořádný záhul .... a po těchto zážitcích jsem si udělal jasný obrázek o Dálném Východu. Zasytil jsem se toho až až a dlouhou dobu se budu dalším podobným snímkům vyhýbat. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 3 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Jen proto, že se v poslední době vyhýbám seriálům, zvláště těm, které mají vatu už od druhého dílu jako hlavní náplň stopáže, nebudu snižovat hodnocení Chalifátu ani o milimetr. Až na pár momentů dobrý scénář, odvážný námět, dobře zahrané, skvěle natočené. Rozhodně dost kontroverzní a i díky tomu nesmírně potřebné. Nezapomenout na nejvyšší míru barbarství na této planetě v 21. století a na skryté nebezpečí, nejen ze strany teroristů, ale i nás samých podléhajících mýtům a klamům. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl námrd jak bejk. Mělo to perfektně vystavěný napětí do absolutního finále. Měl jsem v průběhu seriálu snad všechny možný emoce, působilo to naprosto reálně a to jak v Syrii, tak ve Švédsku, všechny postavy skvělý, příběh na výbornou, ne tady není co vyčíst. (Pro mě - Konec 1.serie napsán do poznámek, přečíst před druhou serkou jestli bude ) ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál, utopený v trestuhodné zkratkovitosti a až absurdních náhodách posouvajících děj kupředu (když už tvůrci nevěděli jak to nakopnout dál) a řešících vypjaté situace (když se tvůrci v křečovité snaze o vybudování napínavých scén zamotali do svých vlastních sítí).. V rukou někoho svědomitějšího a důslednějšího to mohla být perla.. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele

Tak já děkuji za toto kulturní obohacení, které jsem si filmově užil ač mě to místy dost iritovalo. Filmařsky krásná práce, to se musí nechat. Každopádně nechápu, jak někdo tuto mírumilovnou ideologii, tedy pardon náboženství nechce tady u nás v Evropě. Dyť ti inženýři a jaderní fyzici a doktoři jsou velice přizpůsobiví a mají nás nevěřící psy v oblibě a můžou nám toho dost nabídnout. Třeba takovou bombu, či pár bodných ran do žeber. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • V 17. minutě hlavní hrdinové večeří a rozhodnou se sledovat seriál Most (od r. 2011), který pochází ze stejné švédské produkce. (Brainstorm)
  • Na začátku epizody zazní píseň „Din Soldat“ od Albina Johnséna a Kristiny Amparo a ve 29. minutě píseň „Mahma Ti' Ool“ od Marca Ferrariho, Matta Hirta & Heshama Mohameda Abeda. (Duoscop)
  • Příběh je založen na skutečném případu tzv. Bethnal Green tria. Tři britské spolužačky se ve škole setkaly s náboráři džihádu a v únoru 2015 utekly z domova, aby se připojily k Islámskému státu. (MIMI.kry)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama