Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 9

Recenze (149)

Lupes odpad!

všechny recenze uživatele

V tomto díle je smícháno to nejhorší z asijského kýče (kung-fu, masové scény) a západního filmového úpadku (absence znalosti dobového kontextu, logiky i humoru). Manželské etudy z Caesarova života jsou provenience Troškovy, Depardieu a Baer moc chybí a ani Cassel to nezachrání. Obsazování hereckých dřev v podobě pop ikon typu Zlatana pak ukazuje, že výdělku je podřízeno vše. Přidáme-li k tomu touhu veškeré pánské populace po Asiatkách, čínsky zpívané hity západního popu a Caesarovu nepochopitelnou touhu po daleké zemi středu, kouká z toho kalkul tamního kasovního trháku i podezření ze štědré čínské finanční podpory natáčení samého - byť v titulcích tuto koprodukci oficiálně nenajdete. Vyloženě strašné jsou pak všechny pokusy o milostná vzplanutí. Už i Frantíci, zdá se, zapomněli, co je to láska a jak sbalit holku; ze "slabšího" pohlaví mají evidentně hrůzu. O co méně je milostná rovina příběhu přijatelná, o to více je jí ve filmu věnováno místa, byť vzbuzuje pocity nepatřičnosti, trapnosti, ba lehké nevolnosti. Děti to nebaví, komiksové akce je minimum, chybí i další atributy Asterixových  příhod, jako divočáci, disproporce ve výšce postav, Obelixova otylost apod. Trpí tak nejen inteligentnější část rodičovstva ale i skalní fandové předlohy, nemalá skupina diváků proto odchází už před koncem. Na samé dno však film klesá ve chvílích Asterixova opojení z kung-fu, vegetariánské stravy a meditace! Jak mohli tohle Goscinnymu a Uderzovi udělat? ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Posledný diel bol tak skvelý, že si ho absolútne nepamatám. O to viac ma prekvapilo, že táto séria pokračuje. Čo však priniesla? Opäť narážky na modernú dobu, čo bolo fajn, dobré herecké obsadenie, ale neviem, asi som z tohto formátu a humoru už vyrástol. Verím, že v telke to bude mať úspech, možno. 1 z 5 ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dva nejslavnější Galové se sice po letech vrátili, ale po ramenou je už skoro nikdo neplácal. Výlet do Číny působí hrozně uměle, humor je na bodu mrazu a překvapivě jalová je i akce. Nebýt krásné Marion a božského Zlatana, kteří navíc dostanou jen pár minut, tak je to spíše antická tragédie než dobrodružná komedie. ()

Mini_X 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem velký fanoušek Asterixe a Obelixe, tak mi nemohl samozřejmě uniknout nový Asterix a Obelix film. No a musím říct, že jsem zklamaný. Důvody jsou především dva. Za prvé přeobsazení Asterixe a Obelixe (což není ten největší problém). Za druhé film jde v podobných stopách, jako Asterix a ve službách jejího veličenstva. Film vypadá, jako velká napodobenina ve službách její veličenstva, akorát jediný rozdíl je že film se odehrává v Číně. Také jsem byl zklamaný, jak ve filmu působil Asterix, který na mě působil velice zvláštně a za celý film jse mi neprodal. Film má sice pár vtipů, který pochopí dospělí, ale zbytek byl plochý. Ale jedna věc, která mě asi nejvíce zklamala bylo provedení známých scén z minulých hraných filmu či animovaných, kde jsem jenom mohl jenom zírat na to jak známe scény z minulých projektu, jsou tak moc uměle a ne zajímavě provedené. Doslova každou ránu, kterou dostane říman působí strašně uměle a necejtil jsem ten pocit co jsem vždycky cítil v minulých filmech. No a nové postavy mě byl hodně u zadku. Láme mi to srdce, ale jde asi o druhé či třetí nejhorší hrané provedení Asterixe a Obelixe. Za mě si to zaslouží o vlásek 4/10. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Aj percentá ale najmä recenzie obľúbených užívateľov ma od pozretia tohto pokračovania odrádzali a treba povedať že to bolo oprávnené. Toho korektného shitu je už toľko až je človeku z toho na bľuvanie (čo by dali ženy počas silvestrovských nocí v západných metropolách ak by boli aspoň z 3/4 tak silné ako muži ktoré ich obťažovali, z úcty k udalosti zo začiatku roka v jednej slovenskej lokalite nespomeniem že to môže dopadnúť ešte horšie ako iba obťažovaním), druhá hviezdička je vlastne len zato že nezabudli na pirátov, za v poslednom čase výborný výber retro hitov a za poznámku rozprávača, ktorý tak v druhej polovici zhrnie obsah a dodá že "iba pre istotu, ak sa na to ešte niekto pozerá"...nuž nebol ďaleko od pravdy že som to do tohto momentu nedal, nakoniec s dávkou sebazaprenia som to dal. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Vincent Cassel (Julius Caesar) před natáčením filmu přečetl všechna současně vydaná alba Asterixových dobrodružství. (Krtek123)
  • Historicky mal skutočný cisár Han Xuandi dve dcéry, princeznú Jingwu a princeznú Guantao Shi, ktoré obe žili v roku 50 pred Kristom (rok, v ktorom sa odohrávajú všetky príbehy o Asterixovi). (Arsenal83)
  • Madeline Fontaine vyrobila kostýmy pomocí barviv, jejichž výroba se datovala do Galořímských dob, aby vypadaly autentičtěji. (Krtek123)

Reklama

Reklama