Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 9

Recenze (147)

Oxyuranus 

všechny recenze uživatele

Všichni tu jsou naprostý magoři a já se u toho skvěle bavil. Motiv Číny a jeho protnutí s gali tu sice není tak silný jako například u Mise Kleopatra, ale pár fórů se taky povedlo. Na čem si ale tvůrci (a tvůrci českého dabingu) dali záležet jsou jména. Skvělý je i výběr Cesara. Škoda snad jen toho, že Asterix je tu takový tragéd. Bavil jsem se. ()

Aeres 

všechny recenze uživatele

Je to takové meh. Skoro mám pocit, že film vznikl jen ze dvou důvodů. Natočit něco s Asterixem, aby se na značku nezapomnělo, a pokusit se natlačit do zadnice Číně, kde je promítání evropských titulů regulováno. Obsazení mizerné, chemie mezi herci pramálá, vtipy značně recyklované, a ne rozhodně tím způsobem, kdy o rodinné stříbro pečujete. Přidejte prazvláštní konec, ze kterého se nedá rozumně vybruslit do dalšího dílu, a nutně si musíte položit otázku, jestli vůbec nějaký chcete vidět. Jedna hvězda navíc za slepého mistra. ()

Reklama

carodejb 

všechny recenze uživatele

Poctivo som to skúšal pozerať v pôvodnom jazyku. Neviem, či je to len mojou neznalosťou francúzštiny, alebo herci naozaj nemali šťavu (možno okrem ústredného dua), ale nudil som sa. Ani pri Jeho veličenstve, ktoré je skrz na skrz zlým filmom, som sa tak nenudil. Zmena prišla, keď som si povedal, že skontrolujem dabing. Asi to je mojou neznalosťou jazyka, lebo potom to akosi začalo fungovať. Nie je to top, ako krásne absurdná Kleopatra, ale má to svoje momenty. V zásade štandardné komické etudy a pre sériu typické hranie s menami málokedy naozaj rozosmejú, ale úsmev na tvári vyčaria. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Tato série se vznáší na vlně toho, že v ní jsou známé, sympatické, a kultovní postavičky, ale příběh se v té vlně sympatie naprosto vytratil (Podobný případ se mi stal i u Hotel Transylvánie). Když se natočil díl Asterix a Obelix Ve službách jejího veličenstva, tak už tenkrát si šlo všimnout, že autorům pomalu dochází originální nápady. No, a tady to máme. Nic originálního. Celý film je pro mě nudný. Humor byl velice kolísavý. V kinosále jsem slyšel smích u diváků jen málokdy. Pobavila mě scéna parodující We Will rock you, a taky pár scén se zamilovaným Obelixem. Ale to je asi tak všechno. Kromě pár vtipných scén, a dobrých herců tu není nic co bych mohl ocenit. Ocenit bych možná mohl to, že se to jakžtakž dalo přežít. Chybí mi Gérard Depardieu. 2*. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najhorší Asterix, aký kedy asi vyšiel. Obsadenie mizerné, a to nielen hlavné postavy, kde ani jednému tá postava nesedí, ale aj taká Cotillard ako Kleopatra je úplne mimo a Panoramix už vyzeral, ako keby sa už chystal do hrobu. Scenár sa tiež nechytal a Rimanov spájať s čínskymi reáliami je pre diváka nudné. Tam, kde mal byť vtip, prišla trápnosť, no a z chytrého Asterixa sa stal uplakánek s krízou mužskej identity, čo chce odrazu žrať semiačka a trávu. Tak sa zdá, že pri písaní scenára sa snažili prepašovať niektoré témy a ideológie súčasnosti. Zo statočného Gala je tak zženštilý fúzač, ktorému len opätky zabudli dať. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Ve filmu si zahrálo i pár hudebníků. Angèle, která si zahrála Falbalu, se živí jako písničkářka, Laurent Borel (Asymétrix) pracuje jako hudební skladatel a Olivio Ordonez (Abdelmalix) je rapper. Angèle je navíc druhá herečka, která ztvárnila Falbalu. Před ní si Galku zahrála již Laetitia Casta ve filmu Asterix a Obelix z roku 1999. (Krtek123)

Reklama

Reklama