Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (147)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Já mám na Asterixe a jeho příběhy velikou slabost už od mala. Na každý nový film, ač hraný, nebo animovaný, se těším. Tohle byl rozhodně nejhorší ze všech, co doposud natočili. Začal bych výběrem Asterixova herce, kde je opravdu volba hodně špatná. Veliký mínus je pak volba českého dabingu - koho napadlo obsadit Suchánka a Koháka? Krvácely mi z toho uši. Jinak jde ale o celkem neškodnou a zábavnou komedii, která neurazí a právě i díky mé dlouholeté oddanosti tomuto hrdinovi jsem se bavil celkem slušně, už z drobného nadšení, že někdo do světa poslal další díl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jestli něčím hraná Asterixova dobrodružství vynikají, pak jo to schopnosti s každým novým filmem přijít s horším obsazením i vizuálem. Říše středu tak vypadá, jako kdyby v ní nikdo nechtěl hrát a tvůrcům nezbylo nic jiného, než oslovit fanoušky, kteří pak na natáčení dorazili ve vlastních kostýmech. Samotné hlavní duo je pak smutná kapitola, kdy Lellouche jako Obelix ještě celkem ujde a dá se na něj zvyknout (i když Depardieu to prostě není), ovšem Canetův Asterix je absolutní krok vedle. Jediný kdo tu jakž takž obstojí je dvojice Cassel, Cotillard (přičemž Marionin čas na plátně je s bídou pár minut) a vyloženě potěší přítomnost Pierra Richarda, kterého sem původně vůbec nepoznal. Zbytek je jedna velká bída, ze které sice tu a tam vykoukne funkční vtípek, který ale působí že se tam nejspíš dostal omylem. Do úplně jiné dimenze pak tuhle Asterixovu smrt v přímém přenosu posouvá český dabing, který je celý jeden velký bizár. Michal Suchánek by byl možná dobrá volba do role Asterixe a v reálu by nejspíš obstál i Michal Novotný jako Obelix, nicméně poslouchat to bylo většinu času docela utrpení. Největší v případě Jakuba Koháka, kde je dost slyšet že s dabingem nemá moc zkušeností (a evidentně to má důvod) a když si to navíc divák spojí s obrazem, kde se repliky netrefují jeho postavě do pusy a ona tak chvílemi působí jako břichomluvec, je to zážitek, který bych si pro příště raději odpustil. Ideální bude vrátit se k animovaným kouskům jako bylo třeba Město bohů, které Asterixovi extrémně slušelo....20% ()

Reklama

ESNYR odpad!

všechny recenze uživatele

Vzdal jsem to po cca 30 minutách a cca 65 nepovedených vtipech. Asterix má být prcek a tady má snad 180, Obelix je jak po těžké dietě a římani tu jsou zredukovaní na trapně a hloupé ibecily které už ani níže poslat nejde. Jediný kdo mě zaujal byl Pierre Richard, kterého jsou už dloho nikde neviděl. Možná až někdy najdu dost odvahy, zkusím dát víc protože mám Asterixe rád ale nedávám si moc šanci. Už Olympyjské hry byly utahaný a slabý odvar jedničky a Její Veličenstvo to to totálně pohřbilo, ale tohle je teda bolest  že to není normální. Co se stalo s francouzkou komedií ? Kam se poděla jejich humorná povaha ? Proč půlka galů vypadá jak sraz nadšených cospleyerů ? Dejte to k ledu a raději to příště zase nakreslete protože ty animáky ještě mají svoje kouzlíčko. Horší představitele hlavní dvojice jsem ještě neviděl. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dobře jsem se bavil. Sice jsem měl ze začátku problém zkousnout jiné herce, ale i ti si mě nakonec získali. Neduhy, kterými začaly trpět pozdější hrané verze má Říše středu také. Typickou ukázkou je Zlatan. Jenže musím říct, že zde mě celé to přirovnání k fotbalu docela bavilo. Mile mě překvapilo několik fórků pro dospělé, kdy to "dospělé" je opravdu na místě. Jako pyramidka Kleopatry. A ne ta, do které byly vyskládány její kufry, ale ta sexuální v závěru. Takže ano, pro dospělého diváka je humoru dost a děti baví všechno to taškaření se. Asterix tak opět nezklamal. Díky Frantíci. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Zjevný pokus navázat některými motivy a šíleným humorem na dvacet let starý druhý díl hrané série se mírně řečeno míjí účinkem. Jestli se jedná hlavně o nefunkční režii, televizní snímání, které navozuje dojem opulentní podívané, kde 72 milionů dolarů na tom fakt není vidět nebo o magorský scénář ponechám opomenuto, protože se jedná o podružnou věc. Casting je jednou z mála věcí, která alespoň v některých případech funguje, především obsazení Obelixe a Vincenta Cassela do role Ceasara. Jinak se ale jedná místy až o hovadský film, který si hraje jak je moc nekorektní, ale bohužel pitvoření některých, zbytečný running joke o Asterixově vegetariánství, či příšerně vykreslená Kleopatra, dává opravdu punc spíše velké trapnosti. O čem bych asi mluvit vlastně neměl a za co vlastně film jako takový nemůže, je naprosto otřesný a uši trhající český dabing, ale bohužel mi extrémním způsobem ještě zhoršil celý zážitek. A ano když jsem si říkal, že jeden Kohák světu stačí, absolutně jsem netušil, že se po modré planetě prochází ještě jeden, jemuž dá náš Kohák svůj hlas a celé mě to vyděsí, že se ještě nyní budím ze spaní, o Suchánkově Asterixovi už nemusím ani nic dodávat. Obloukem se vracím na začátek, pokud tedy se Canet mylně domníval, že naváže bizarností a zvráceností na Misi Kleopatra, tak se tedy přepočítal hned v několika ohledech a navíc i v diváckém, neboť ve Francii a ani jinde na světě se ten film nemá šanci zaplatit a co je naprosto nejhorší, že aura okolo Asterixových dobrodružství začíná pomalu, ale jistě odcházet do ztracena. 10% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Historicky mal skutočný cisár Han Xuandi dve dcéry, princeznú Jingwu a princeznú Guantao Shi, ktoré obe žili v roku 50 pred Kristom (rok, v ktorom sa odohrávajú všetky príbehy o Asterixovi). (Arsenal83)
  • Film vyšel 64 let po vydání prvního asterixovského komiksového alba s názvem „Asterix z Galie“, které vyšlo v roce 1959. (Krtek123)

Reklama

Reklama