Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 9

Recenze (149)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ale jo. V rámci možností jde pořád o celkem obstojnou zábavu (pacifikace Banána je skvělá a Ibrovo cameo taktéž). Problémem však je, že celá Říše středu dost dojíždí na nevýrazného představitele Asterixe a pochybné scénáristické vsuvky, které nemají žádné příběhové opodstatnění (eskapáda v podání Karaoky je naprosto mimo). Největší zážitek tak mám ze solidního dabingu, díky kterému jsem si po většinu filmu představoval Suchánka v roli Asterixe. Bože, ten chlap by byl pro tu roli jako dělaný! Schválně si to zkuste představit... ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Asterix a Obelix sa ponúknu, že pomôžu Japonskej princeznej znova nastoliť mier v jej krajine. To by asi ani neboli Galovia keby sa im do cesty nepostavili Rimania na čele so samotným Cesarom. Herecké obsadenie: Asi až na Zlatana mi z toho bolo na blvanie. Hlavne Asterix na vyložene iritovať svojou prítomnosťou na obrazovke. Prevedenie: Až prílišná snaha o humor a priblíženie Galského univerza dnešnej generácií, malo za následok absolútne fiasko. Najvtipnejšie scény s pirátmi tak vyšumelo v nostalgickom pátose. Ani si neviete predstaviť ako dlho som rozmýšľal nad príbehom, teda ako ho opísať lebo to bol jednoducho guláš v ktorého polovici som sa jednoducho stratil. Pocity: Aby som našiel aj nijaké pozitíva. Spojenie kultúr hodnotím kladne. Teplého Cesara už trocha menej. Ibra bol najlepší. A najviac ma pobavila scénka s bezďákom. Teda to bolo asi to jediné čo ma pobavilo. Pridaná hodnota: Oživenie francúzskej klasiky ale bez nápadu a humoru. 21% ()

Reklama

panvasik 

všechny recenze uživatele

Ehm, cože? :D Řekněte mi někdo, že to je parodie, prosím :D To byla hrozná sračka, ano hudba dobrá, ale to je tak všechno. O hereckém obsazení ani nemluvím nikdo mi tam nesedl. Já sice nepiju, ale normálně, jsem dostal chuť :D Fakt to je film na zhulení a jestli někdo bude brát film vážně, tak bude jenom nasraný. Prosím u toho filmu nehledejte logiku, ani špetku serióznosti, které v ostatních filmech, alespoň trochu byly. Film si dělá prdel ze všeho z čeho jde a přiznám se že já jsem se smál, ale aby se neřeklo je to strašně trapné, ale jako fakt hodně :D Ti co si nechtějí ubližovat, vyhněte se obloukem. Toto bylo mimořádné hlášení. Bůh s námi :DDD 5/10 ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ať si každý říká co chce, já byl touto francouzskou komedií mile potěšen. Ano, Gérard Depardieu je prostě lepším Obelixem, ale to nic nemění na tom, že jsem se často fakticky nasmál jednotlivým vtipům. Není to žádná áčková klasika, která by udělala díru do filmového nebe. Je to ale pohodová komedie, kterou si v budoucnu rád připomenu u víkendového oběda. 65% ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli je to dáno mizerným obsazením (fungují vlastně jen Cassel a Cotillard, zbytek je ohromná marnost), lacinými kostýmy, které působí dojmem, že si je někdo na poslední chvíli nabral v půjčovně a nepříliš dobrým scénářem, jenž z Asterixe dělá pitomce (Budiž, že chce být vegetarián, ale kde má nějakou motivaci?) nebo je výsledný pekelný dojem "doražen" přímo katastrofálním dabingem, kdy výkon takového Jakuba Koháka už je na hraně zločinů proti lidskosti. Faktem je, že z žádného jiného filmu za hodně dlouhou dobu jsem tak moc nechtěl utéct z kina jako z Říše středu. Už Ve službách jejího veličenstva bylo peklíčko, ale pořád to aspoň vypadalo jak Asterixovo dobrodružství. Říše středu působí jak dražší larp, který někdo natočil na kamery a málokdo v něm chápal svou roli. Utrpení, dělající předloze ostudu a velká bolest pro fanoušky série. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Producenti nejprve zamýšleli, že zfilmují komiks „Asterix na Korsice“, protože právě tento komiks patří ve Francii k těm nejprodávanějším. Když se ale podívali, jak byl tento Asterix úspěšný ve zbytku Evropy a světa, tak zjistili, že „Asterix na Korsice“ patřil v těchto částech světa právě k těm méně prodávaným albům. Proto se nakonec rozhodli, že film nebude mít předlohu v již vydaných komiksech. (Krtek123)
  • V jednej chvíli sa Caesar (Vincent Cassel) pýta, či ľudia chcú, aby Rímu vládla žena. V čase, keď bol film uvedený, Taliansku v skutočnosti vládla žena, Giorgia Meloni, prvá predsedkyňa vlády v Taliansku. (Arsenal83)
  • Gilles Lellouche v jednom rozhovoru pro francouzskou televizi zmínil, že aby mohl ztvárnit postavu galského válečníka Obelixe, musel přibrat za šest měsíců dvacet kilo. (Krtek123)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno