Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vesemir se chce stát zaklínačem, aby unikl chudobě, a tak zabíjí různé příšery pro peníze a slávu. Když se ale objeví nová hrozba, musí se postavit démonům z minulosti. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (211)

Jinny 

všechny recenze uživatele

Palec rozhodně nahoru, protože moje výhrady se týkají jenom detailů. Prostředí by přece jenom víc mělo připomínat Polsko než Německo, ale OK, zaklínačský svět je inspirovaný celou střední Evropou (a Evropou obecně). Taky se Sapkowskiho elfy to není tak jednoduché, že to jsou jenom chudáci oběti (jsou rozhodně v "šedém" teritoriu), ale to je v tomhle filmu opravdu jenom hodně vedlejší. Zpracováním a krvavostí tenhle animák hodně připomíná Castlevanii, Vesemir je fajn a má větší komiksové schopnosti než Geralt (:D) a příběh o pádu pyšných Zaklínačů je rozhodně nosný. A především témata jsou typická pro Sapkowskiho. Předsudky jakoby z našeho světa, krutost a tudíž křivda, zaslepené kopání za vlastní zájmy, což vede až ke konfliktům, které všechny přivedou do neštěstí. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejsem velký fanoušek Witcher univerza a veškeré souvislosti z knížek, her a seriálu jdou celkem mimo mě, takže lecjaké nepřesnosti mi jsou tak nějak jedno. O to více mě vlastně překvapilo, že mě tenhle nový animák bavil (až když jsem zjistil, že půjde o 80 minutový film, animovaný seriál bych vynechal), ač se mi místy tento typ (podle mě levnější) animace, nikoliv anime, příliš nepozdával, ale po nějakém čase jsem si zvyknul a docela mě bavila ona výpravná velkolepost, na kterou si v seriálu nesáhnou, ani kdyby třeba měli 5x vyšší rozpočet. Což stále beru jako velkou výhodu animáků, zvlášť pokud jsou, jako v případě Vlčího snu, pro dospělé. ()

Reklama

drackula 

všechny recenze uživatele

Kvalitný prequel, ktorý neexistuje len preto aby existoval, ale prináša aj niečo nové a zaujímavé. Palec hore za súboje a monštrá, ktoré sa najmä v závere odtrhli z reťaze a zabezpečili kvalitné finále. Vesemir je ako postava zaujímavý, ale rovnako aj politikárčenie, ktoré spôsobilo pád Kaer Morhenu. Pokojne by som si zo sveta zaklínača pozriel ďalšie takéto filmy. 80% Netflix ()

Vitow 

všechny recenze uživatele

Čistá kastrace slovanských odkazů a mýtů. V okamžiku, kdy člověk vymění všechny názvy a jména, tak mu zbyde průměrné anime. Jako film k večeři to zase neurazí. Jo a černoch v první vteřině aby náhodou Netflix nezapomněl. A homosexuála raději zabili z kraje filmu, aby to moc neprovokovalo východní lid. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele

8/10. - Nádherný, pěkný a osobitý animovaný snímek z produkce Netflixu pojednávající o mladým Vesemirovi před hrami, seriálem a knihy. Snímek má krásný tempo, animace, super Zaklínačskou atmosféru, hezký scénář. Na Animovaný film to má pěknou minutáž a klidně bych si to dokázal představit jako minisérii. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Vytváření monster zaklínači, aby je později mohli ulovit za odměnu, je manifestace „Kobra efektu“. Ten je pojmenován po případech z Dillí, kdy místní chovali kobry, protože britská britská vláda nabízela odměnu za každou mrtvou kobru. (Axarus)
  • Příběh je inspirovaný příběhy, které prožil Geralt v knize „Bouřková sezona“. Tvůrkyně Lauren Schmidt se rozhodla převyprávět příběhy, které prožil Geralt prostřednictvím postavy Vesemira. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Zaklínač se dočká další série i filmu

Zaklínač se dočká další série i filmu

27.09.2021

Netflix o víkendu ukázal několik nových klip ze svých připravovaných projektů, mezi něž patřila pochopitelně taky druhá série Zaklínače, která dorazí už letos v prosinci. Mimo dvou klipů, traileru a… (více)

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

26.01.2021

Minisérie The Witcher: Blood Origin zasazená do světa Zaklínače, akorát odehrávající se tisícovky let před událostmi knižní ságy s Geraltem, Yennefer a Ciri, našla konečně hlavní hvězdu. Bude jí… (více)

Netflix oznámil zaklínačský prequel

Netflix oznámil zaklínačský prequel

27.07.2020

Netflix to se zaklínačským univerzem myslí vážně, po hraném seriálu i animovaném spin-offu teď totiž oznámil rovněž ještě hraný prequel. Minisérie The Witcher: Blood Origin bude mít šest epizod a… (více)

Reklama

Reklama