Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Nin 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem se podíval znova, a sice z toho už nejsem natolik hotovej, ale pořád je to zatraceně dobrej snímek. Stále je docela mazec, jak jsou zdejší zombie téměř nezničitelní. Mají velmi slušnou inteligenci (tvoří tu i na lidi jakési pasti a omezeně mluví), jsou velmi rychlí a ještě k tomu přežijí ztrátu končetin... i hlavy. Útok na mozek zde nefunguje. Return of the Living Dead je velmi černá komedie, která má nejen vtipné dialogy, ale i zábavné herce hrající všelijaké cool postavy. Nezapomenutelná je především Trash, která je tu neustále nahá a vystavuje své luxusní tělo. Před lety mi Návrat oživlých mrtvol připadal spíše jako stylová hororová jízda, ale musím říct, že teď mi přišel film místy i slušně strašidelný. To, jak jsou zombíci (kteří mimochodem i po letech vypadají dobře díky kvalitním maskám) nesmrtelní a jak dokonce v jedné scéně můžeme pochopit jejich trápení... je slušná depka. Skvělý zombie flick.(8/10) ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Místy trochu trapná blbůstka, která ale překvapí slušným technickým provedením a hezky konstruovaným scénářem - hlavně ze začátku to vypadalo velmi obstojně, než se tvůrci začali pokoušet o vtip a než na obrazovku vylezli zombíci s fialovými ksichty. Prostě - něco jako Romero, který se najednou naučil dělat film, nebo Snyder, který to najednou z poloviny zapomněl. Efekty mi silně připomínaly seriál Příběhy ze záhrobí, ale to bude těmi osmdesátkami. Minimálně půl hvězdičky za polovinu oživlého psa. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že o existenci tohohle skvostu jsem neměl ještě před pár dny vůbec tušení. A kdybych občas nešmíroval profily a komenty ostatních uživatelů, asi by to tak ještě dlouho zůstalo (a to by byla škoda). Určitě jedna z nejlepších horrorových komedií, kterou jsem viděl. S nezaměnitelnou osmdesátkovou patinou a s výbornými, i když mně neznámými herci (nejvíc se mi líbil patolog). Scénář, herecké projevy i duch filmu jsou punkově šílené, takže mizerné levné triky nejsou v tomhle případě vůbec na závadu, ale naopak sednou jako ulité. Spokojenost. More brains! ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Povedené, humorné a hlavně nápadité. Armádní plyn, spousta oživlých mrtvol toužících po lidských mozcích, hysterická partička lidí. Ano, všechno to zavání lacinou podívanou, o kterou se vlastně jedná. Prioritou tohoto snímku nejsou žádné strašidelné dechberoucí scény, zde jde hlavně o zábavu a invenci, které se režisérovi dostává až až. Vše se nese v tradičním béčkovém duchu - toporní či naopak přehrávající herci, laciná výprava včetně hudby. To je právě ono, co jsem od filmu očekával a výsledný dojem byl více než dobrý. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Miluju tyhle začátky : CITUJI - Události zobrazené v tomto filmu jsou všechny pravdivé, jména postav jsou skutečné, jména lidí a organizací jsou taky skutečné.......... Drama natočené Danem O´Bannonem začíná kousek od márnice. A sousední hřbitov dodá maso pro náš snímek. Spálením živé mrtvoly započne skázu. Plyn unikající z komínu márniční spalovny se dostane na hřbitov. Mrtví ožijí. CITÁT - Čerstvej mozek.......... Jeden z těch filmů, kde chodící mrtvoly nejsou žádná pomalá béčka, ale akční běhající ukecaní ďáblové. CITÁT - Ještě víc zdravotníků.......... Povedený hudební doprovod, který má na svědomí Matt Clifford, dobré masky a některé humorné scény, dají do hromady povedený horor. Ve filmu zazní The Damned se songem Dead Beat Dance nebo The Cramps se songem Surfin Dead. http://www.youtube.com/watch?v=OMop2Uoppbw ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Trash (Linnea Quigley) se původně jmenovala Legs a měla ji ztvárnit Jewel Shepard. Ale odmítla, protože nechtěla být ve filmu nahá, a tak dostala roli Casey. (Zdroj: gamesradar.com) (Tygrys)
  • Roli Franka si původně plánoval zahrát režisér Dan O´Bannon, ale v momentě, kdy na konkurs přišel James Karen, Bannon ho okamžitě angažoval. (Tygrys)
  • Suicide (Mark Venturini) řídí dvoudveřový kabriolet Eldorado z roku 1960. (Zdroj: imcdb.org) (Tygrys)

Reklama

Reklama