Reklama

Reklama

Jaké tajemství skrývá nová posila bezpečnostní firmy? Kdo je vlastně tajemný H. a jakou má minulost? Tohle bude pro Los Angeles dlouhá noc... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (751)

Morien 

všechny recenze uživatele

No nevím, hodně toho násilí tam bylo navíc - mám na mysli neúspěšné hledání uprostřed filmu, které příběhově k ničemu nevede a akorát zabírá čas. Násilí na konci bylo super a tam jsem se nemohla vůbec odtrhnout od obrazovky. I přesto mě jímá podezření, že Guy (a nebo možná já) prochází krizí středního věku. Holt McCallany je jedním z mých předních oblíbenců na seznamu lidí, co vypadají jako žába. Poprvé, co jsem si všimla Eastwooda Juniora, mno bude to mít asi těžké, protože dokud se bude objevovat jen v takových filmech jako dosud, tak nepůjde poznat, jestli umí hrát nebo ne. Zajímalo by mě, jestli scénář původního filmu dává větší smysl, protože si říkám, že beztak jo, jako vždycky. A přečtení jeho popisu na wiki ihned ozřejmuje ta divná místa nesouladu mezi původním příběhem a (nadbytečnými) novými prvky, které si tam Guy během adaptace narouboval. Hodina a půl by filmu slušela víc. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Feel my Wrath! Jsem v šoku jaká pecka z Wrath of Mana nakonec vylezla. Šel jsem si pro klasickou Stathamovku, ale dostal jsem výborně promyšlený Revenge/Heist a Gangsterku v jednom, která má atmosféru místy tak hutnou, syrovou a nepříjemnou, že jsem měl regulérně nasráno v gaťích. Akce na mé poměry je zde sice méně, než bych před zhlédnutím čekal, ale vzhledem k tomu, jaký film z toho ve výsledku vylezl, odpouštím všechno. Trailer řekl asi tak 10% a byl jsem šokovaný jak je film ve výsledku podán, vůbec jsem netušil, kam se to bude ubírat. Jason Statham má rozhodně nejlepší roli ve své kariéře, hraje nasupeného, nasraného Bosse s chladným výrazem toužící po pomstě, ale zároveň má charakter a nezabíjí lidi, kteří nejdou proti němu. Tohle je ten vysněný bad ass hlavní hrdina, kterého miluji a konečně jsem se ho i dočkal. Na druhou stranu potěší i mladý Scott Eastwood, který snad poprvé ukázal, že umí hrát a zde zahrál slizkou, chladnou a Evil sviňi fakt bezchybně.Příběh je vyprávěn retrospektivně z více úhlů a pohledů, přesně tak jak to mám rád, je tu spousta drsných a ostrých chlapů, ze kterých jde respekt, krví se nešetří a mrtvolama taktéž ne. Finální Heist plán je promyšlený jak z Money Heistu a akční půl hodinka v závěru je víc než satisfakční. Ozvučení zbraňí paráda! ( Žádné zaslepené hlavně :D ). Celé je to doprovázeno strhujícím a temným soundtrackem, který celou tuhle podívanou vyzdvihuje ještě výš. Vychválit musím i realističnost a autentičnost celého příběhu. (Záběr na Swat Team, z těch chlapů šel takový respekt, že jsem si začínal přát, ať z toho auta nikdy nevylezou, jinak mě odvezou!). Finální zúčtování patří mezi nejsladší Revenge zakončení, co jsem kdy viděl a samozřejmě došlo i na jeden nečekaný zvrat. Opravdu úžasný chlapský majštryk naložený ve všech směrech a těším se až si to dám znova! Užíval jsem si to neskutečně. Aspirant na film roka! 9/10. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Pardon my french, ale TY KRÁVO! Filmová série zklamání je u konce, Ritchie vzal Jasona Stathama a natočil s ním naprosto kulervoucí thriller o pomstě, který dává vzpomenout na to nejlepší z Michaela Manna, zatímco channeluje zlo S. Craiga Zahlera, a ještě nad rámec toho všeho nabízí akční hody, o jakých se nezdálo ani Zacku Snyderovi. To všechno s neuvěřitelným tahem na branku, STYLEM, a naprosto dechberoucím hudebním doprovodem, jenž z hlavy už nejspíš jen tak nevymažete. Dokonalost. Naprosto čirá dokonalost. 10/10 a jasnej adept na film roku. Chci to okamžitě vidět znova. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Já a Guy Ritchie, to je nahoru dolů. Řada jeho projektů si mě coby diváka nezískala, to ale neznamená, že by neuměl přinášet zajímavé historky z gangsterského podsvětí. Občas odskočí opravdu k velkým produkcím (Sherlock Holmes, Král Artuš, Aladin), ovšem tohle filmové zastavení má docela daleko k jeho eskapádám z přelomu tisíciletí. A nutno podotknout, že tahle změna stylu mi sedla. Starý dobrý bourák Jason Statham vstupuje do bezpečnostní firmy v Los Angeles, která se specializuje na převozy velkých obnosů peněz, s průměrnými výsledky vstupních testů. Moc nemluví, s kolegy na pivo chodit nehodlá, k tělu si málokoho pustí. Jenže pak si na jeden z vozů políčí banda zlodějů. A on ten Statham nebude vůbec průměrný střelec či rváč. Za maskou odměřeného samotáře bude pochopitelně něco víc. Ač je to celé vlastně prosté, Ritchie to celé obalí zručnou expozicí a do zásadního zvratu se to tváří jako promyšlená hra. Pomáhá tomu nechronologické vyprávění, skvělé řemeslo a hlavně výtečná atmosféra. Zbytek je nalajnovaný podle jasné rovnice, bez emocí, ale zato zatraceně sebejistě. Stylová přímočará žánrovka. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Asi není úplně překvapení, že patrně nejlepší, nejtemnější a nejstylovější stathamovku natočí zrovna Guy Ritchie (v módu diváčtějšího a méně radikálního S. Craiga Zahlera). Náramně badass gangsterský thriller skloubený se zlodějskou krimi a pravděpodobně nejlepší "chlapácký" film poslední doby. Navíc bych doteď nevěřil, že Scott Eastwood může působit opravdu drsně a nebezpečně... 80 % ()

Galerie (27)

Zajímavosti (24)

  • Motorka objevující se v Janově bytě je Harley Davidson Livewire, první elektrická motorka od tohoto výrobce. (NiWi)
  • Natáčení probíhalo od listopadu 2019 do poloviny března 2020. Natáčelo se v Londýně (drtivá většina interiéru včetně základy Fortico) a Los Angeles. (TaNya_)

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

Ritchie válečnou novinku pořizuje Amazon

13.01.2022

Guy Ritchie v posledních letech sype filmy jako nikdo jiný. A navíc velmi dobré! Po skvělém Rozhněvaném muži a výborných Gentlemanech se od něj už v březnu letošního roku dočkáme Operace Fortune, na… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama