Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Greg (Owen Wilson) je nedávno rozvedený muž, jehož život se rozpadá, když v tom potká Isabelu (Salma Hayek), která je přesvědčena, že znečištěný a zlý svět kolem nich není skutečný. Věří, že žijí v ošklivém, drsném, ale simulovaném světě počítačovou animací, uvnitř krásného, ​​mírumilovného, „skutečného“ světa blaženosti. (PhoenixTears)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

WTF? Čo to vlastne bolo? Pre tých, čo to ešte nevideli, tak odporúčam nečítať ďalej kvôli prípadným spoilerom. Bola to fakt sci-fi dráma? Či to bola dráma o drogovo závislých? Alebo to bola kombinácia? Nedostali sme priamu a uspokojivú odpoveď ani na jedno. Rovnako sme nedostali poriadny koniec. Príbeh bol totálne mimo, konanie postáv rovnako, herecké výkony rovnako. Počas písania týchto pár riadkov som si uvedomil, ako to bolo doslova a do písmena o hovne. Dve hviezdy dávam len za to, že časť dopadu snímku ohľadom drogovo závislých, prepade na dno atď., tak táto časť nebola úplne márna. Ale to je asi tak všetko. Napriek tomu, že som dal dve hviezdy, pocit po dopozeraní mám omnoho omnoho nižšie. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se po delší době na něco těšíte už dle obsazení dvou oblíbenců, poté zhlédnete trailer, protože netušíte proč se ve spojitosti s filmem zmiňuje Matrix...a pak tu visí 39% a vy si řeknete, že ty VoD služby prostě ty filmy neumí a tentokrát pohořel Amazon. Ne, že by Bliss byl nakonec tak hloupý, jak jsem si myslel na začátku, nicméně celé mi to přišlo takové plytké a s neuspokojivou pointou. Ale Salma je pořád kus. Smířlivých 60%. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát to Mike Cahill (Výchozí bod, Jiná země) úplně neuhlídal. Bliss je fantasmagorické sci-fi, které je ve výsledku buďto velmi banální alegorií, anebo naprostým nesmyslem. Záleží, jak to ve finále pochopíte. Nejsem si totiž úplně jistý, jestli to končí s oběma možnými rozuzleními otevřenými, anebo se to vydalo na sto procent tou přízemnější možností. Ale vlastně je mi to fuk, úplně uspokojivá není ani jedna varianta. Vlastně se divím sám sobě, že jsem to dokoukal do konce, neboť vydržet už jenom první půl hodinu bylo o nervy. Naprosto odpudivé postavy dělají naprosto nesmyslné věci, navíc to zprvu i hnusně vypadá. A herecké výkony ... no, řekněme, že kreaci Salmy Hayek opravdu musíte vidět na vlastní oči, abyste věřili, jak hrozné to je :D ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nejslabší film mého oblíbeného režiséra Mikea Cahilla...ale tohle prosté konstatování nevystihuje podstatu - tohle je fantasmagorický výstřel slepými náboji...skoro se mi chce napsat, že Mike Cahill zesenilněl, kdybych nevěděl, kolik mu je a že jde teprve o jeho třetí celovečerní snímek... Tohle se mu opravdu nepovedlo ani po stránce režisérské, ani po té scenáristické...a korunu tomu nasadil casting - Salma Hayek vypadla asi z jiného vesmíru nebo reality. Tuhle drogovou halucinaci nezachránilo dokonce ani cameo slavného marxisty a odpůrce kapitalismu Slavoje Žižka s tím jeho příšerným východoevropským přízvukem...tak já se tedy budu řídit jeho extremistickým ideologickým učením a ,,odepírám poslušnost" tomuhle hraní si na ,,Matrix" - Cahillův Bliss je skutečně jen nudný a vnitřně prázdný paskvil! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Uf, ještě, že jsem se nenechal odradit hodnocením. Cahill i tentokrát operuje s myšlenkami paralelních světů a noří svůj příběh do snové atmosféry, kdy si divák není jistý, co je či není realita. Co je simulace? Co je realita? A co je to vlastně realita? Není realita také simulace? Nebo je to snad příběh o závislosti na drogách? Nebo o duševní poruše? Film předkládá mnoho myšlenek, často i protichůdných a nejsem si jist, zda bylo cílem tvůrce nalézt nějakou jednotnou interpretaci. Rozhodně ale donutí diváka se zamyslet, ač mám teda z komentářů dojem, že ne každý se o to pokusil. Výtku bych směřoval akorát k hereckým výkonům, které mi nepřišly zrovna dobré, hlavně Salma Hayek a její cigáňa manýry nejsou úplně příjemné na sledování. Ani Owen není zrovna herecký virtuóz a osobně bych asi spíš ocenil spíš nějaký neznámý cast, který nebude působit tak rušivé. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v Los Angeles v Kalifornii, dále v Chorvatsku ve Splitu a na ostrově Lopud. (rafix)
  • Názov filmu sa objaví až v 97. minúte. (F2003F)

Reklama

Reklama