Reklama

Reklama

Příběh dvou mužů, které nehoda jednoho dne svede dohromady. Walt Koontz (Robert De Niro) je konzervativní newyorský policista a hrdina ověnčený medailí za statečnost. Rusty (Philip Seymour Hoffman) je nápadný transvestita, která se připravuje na operaci změny pohlaví. Oba dva žijí ve stejném domě a oba dva na sebe chrlí jen nadávky. Pak ale Walta raní mrtvice a v rámci rehabilitační terapie musí navštěvovat hodiny zpěvu u Rustyho... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

De Niro je vynikající, ale ta šišlající role mi sama o sobě příliš nesedla. Celé to je navíc takové bezbarvé, bez chuti a zápachu, i přes zvolené prostředí vizuálně mdlé a herecky i dost přepálené (je mi jasné, že transky se prostě chovají určitým způsobem, jenže když mezi ně vsadíte chlapa po mrtvici, kde je pak „normální“ záchytný bod pro diváka?). Svého času jsem se divil, že šel film s De Nirem jen na video, dneska se divím, že to vůbec De Niro natočil. Bezva polda je pro mě osobně jedním z mála filmů s De Nirem, na které se mi opravdu těžko kouká… ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Byt se De Niro snaží a role "mrzáka" mu jde dobře tak vše okolo je zakyslá omačka. Jaký je vůbec přiběh , pointa anebo oč vůbec jde? Motiv ukradnutých peněz tam ani být pomalu nemusel a my bysme sledovali jak homofobního drsnáka učí transvestita pořádně mluvit. Komedii jsem nepostřehl , drama taky ne. Celé to je spíše jen snaha se vymanit z rolí tak zavedených pro De Nira. Na mě tenhle film působil jako ztráta času. Stačí vám vidět prvních 10-15 minut a pak přetočte na posledních 10-15 minut. O nic nepříjdete ! Jedná se o tradiční vatu , kdy se jedna strana s odporem k druhé straně nakonec stane přítelem té druhé strany. Nuda ! ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Prekvapuje ma, ze sa taky skvely reziser rozhodol natocit aj film o transvestitoch. Philip Seymor Hoffman je skutocny herecky chameleon, ktory dokaze rovnako zahrat zaporaka, ako aj zranitelneho cloveka. Film ako taky je chvilami dost nudny, avsak mna zaujimalo, ako to dopadne s tymi ukradnutymi peniazmi a jedine zaver filmu bol trosku napinavy. Na jedno pozretie uplne staci... 29.03.2009 ____ Robert De Niro - (Walt Koontz) +++ Philip Seymour Hoffman - (Rusty) +++ Barry Miller - (Leonard Wilcox) +++ Chris Bauer - (Jacko) +++ Skipp Sudduth - (Tommy) +++ Produkcia: Joel Schumacher, Robert De Niro +++ Hudba: Bruce Roberts +++ ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Dobrý De Niro a geniální Hoffman ve snímku, který příliš tlačí na pilu. Je tady všechno - kriminální zápletka, drama, love story i chlapi na podpatcích, ale jako celek to nedrží pohromadě a nedokáže zahrát na správných strunách, i tak slabý dojem dodatečně kazí příšerná devadesátková hudba. Schumacher je prostě hrozný patlal a asi si už na něj budu dávat pozor. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Robert De Niro výtečně zahrál policistu v penzi, který je stižen mozkovou příhodou a ochrne na půl těla. V té chvíli mu zůstane pár přátel, ale největším přítelem se mu postupem času stává dříve nenáviděný transvestita, ke kterému chodí na hodiny zpěvu a později si k sobě vzájemně najdou cestu. A když se do toho zamotá gang hledající jemu ukradené peníze, přijde čas ukázat i dramatičtější část filmu. Průměrné drama s prvky komedie či akce. Hudba: Bruce Roberts ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Philip Seymour Hoffman vyhrál v roce 1999 v San Diegu cenu filmových kritiků v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama