Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Cady opouští vězení, kam byl před čtrnácti lety odsouzen za znásilnění. Je odhodlán pomstít se svému tehdejšímu obhájci Samu Bowdenovi, který ve snaze potrestat zločin, zatajil soudu důležitý důkaz svědčící v Maxův prospěch. Jeho plán je nelítostný a promyšlený. Nejprve Samovi, jeho ženě Leigh a patnáctileté dceři Danielle znepříjemní návštěvu kina, potom za ně zaplatí v cukrárně a teprve na druhý den Sama osloví a připomene mu minulost. S každým dalším Maxovým objevením atmosféra nejistoty stále více přerůstá v napětí a strach. Sam sice nechá Maxe zatknout, protože jim otrávil psa, policejní komisař však nemá důvod držet muže ve vazbě a propustí jej. A Max pokračuje v naplánované pomstě, zraní Samovu milenku Lori a začne svádět Danielle. Samem najaté násilníky zmlátí a pak si zaplatí nejlepšího právníka ve městě a obžaluje Sama za ublížení na zdraví. Jeho útoky se stupňují. Když vnikne do Samova domu, kde zabije služebnou a soukromého detektiva Kerseka, kterého si Sam najal, uprchne rodina z města a na své obytné lodi se vydá na Cape Fear. Max je však pronásleduje i sem, odhodlán znásilnit Samovi ženu i dceru a jeho samotného zabít. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (622)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Povedený Scorseseho thriller s opět fantastickým Robertem de Nirem. Co bych ještě vyzdvihl je hudba, protože ta je fantastická. Jedná se Martyho standardní práci, ovšem oproti jeho ostatním kouskům Cape Fear přecijen něco chybí. Možná bych malinko zkrátil délku stopáže. PS : v jednom díle Simpsonů se tomuto filmu docela vtipně věnovali...80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kam sa hrabú moderné horrory, to nám dokonale ukázal a riť si s nimi ešte dlho bude vytierať majster Scorsese. Perfektný scenár, hudbu a všetko ostatné zdokonaľujú perfektní herci na čele s psychopaticky šialeným De Nirom vo vrcholnej forme. Bez laickosti, naivity, či obohraných a nudných scén. 90%. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pořádný thriller staré školy. De Niro je zvíře a tady podraženýho, vysekanýho a sečtělýho psycho-kriminálníka řadím do jeho nejpůsobivějších rolí, psychologický teror a snaha se vzájemně přechytračit zábavná, atmosféra vypjatá až lehce znepokojivá. Stylová žánrovka, Peck & Mitchum zde výborná pocta, starý Cape Fear si s odstupem času určitě taky dám. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Mys hrůzy, jako jeden z remaků v kariéře velikána Martina Scorseseho je velmi dobře odvedenou prací. Jeho dvorní herec Robert De Niro si zde zkusil roli velmi nepříjemného zločince, který "terorizuje" rodinu svého bývalého obhájce. Je jako vždy fantastický, trochu slizký a vždy zajímavý. V každém okamžiku je vidět jak si De Niro svou postavu žívá a soukromé vystoupení s dcerou bývalého obhájce je malá třešnička na celém filmu. Další kvalitní výkon odvádí samozřejmě i Nick Nolte a Jessica Lange. Pro mě je obzvlášť zajímavá, svým způsobem okouzlující, Julliette lewis, která je v roli dcery obhájce velmi roztomilá a mužské fantazie s ní získávají úplně jiný náboj. Možná to trochu ubírá snímků, ale ne příliš. V době natáčení jí bylo 18náct, ale ve filmu vypadá na méně než 15náct a pochybuji, že si pánské publikum za stěžuje:). Spíše bych film hodnotil jako thriller, protože hororový moc není. S příjemnou délkou a mnoha velmi zajímavými okamžiky, nejen dějovými, ale i několika skvělými nápady kameramana nebo režiséra, jde o "povinnou četbu" každého fanouška. Ně vždy musí být remake špatný, jak je tomu v poslední době... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně možná ještě o něco lepší film, než původní snímek z roku 1962, s Robertem Mitchumem a Gregory Peckem (oba se objeví i v tomto filmu), protože mi přijde, že zde je potenciál filmu naplno využit a některé scény jsou opravdu nezapomenutelné (to, že tady Nick Nolte podvádí nádhernou Jessicu Lange s tou obludkou, však patří k největším bizárům stříbrného plátna). Vše šlape naprosto perfektně, od hudby přes fantastickou kameru, až po výbornou režii či herecké výkony a v některých pasážích má snímek i dobrou hororovou atmosféru. Vše však zastíní svým výkonem Robert De Niro, který se stal dokonalým ztělesněním psychopata Maxe Cadyho, podává skvělý výkon a působí opravdu děsivě. Martin Scorsese je Bůh, takhle má vypadat filmový zážitek. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (48)

  • Vo verzii filmu pre televízne vysielanie bola odstránená krv, ktorá sa rozlieva po podlahe pod mŕtvym detektívom Kersekom v kuchyni. (elanius)
  • Robert De Niro zaplatil zubaři 5000 dolarů, aby jeho chrup působil ve filmu dostatečně odporně. Když film dokončil, dal mu dalších 20000, aby mu ho opravil. (StarsFan)

Související novinky

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

Mys hrůzy dostane seriálovou verzi

24.11.2023

V roce 1962 vznikl dnes již klasický americký thriller Mys hrůzy podle předlohy „The Executioners“ spisovatele Johna D. MacDonalda z roku 1957 (u nás vydané pod titulem „Mys strachu“). V příběhu o… (více)

Plážový detektiv Leonardo DiCaprio

Plážový detektiv Leonardo DiCaprio

30.09.2009

Romány Johna MacDonalda patří do zlatého fondu detektivky a thrilleru – podle jedné z jeho knížek byl natočen třeba slavný Mys hrůzy. Vypadá to, že se adaptace dočká i MacDonaldova nejslavnější série… (více)

Reklama

Reklama