Reklama

Reklama

Beznaděj

(TV film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Na osamělé nevadské dálnici zastaví vůz manželů Jacksonových policejní automobil. Sedí v něm Collie Entragian, mohutný policista z malého městečka Beznaděj. Místo formální kontroly dokladů ovšem Petera a Mary odveze do městského vězení, kde je již zavřena i rodina Carverových, stárnoucí spisovatel Johnny Marinville a zvěrolékař Tom Billingsley. Collie se dle jeho slov zbláznil a vyvraždil celou pouštní osadu. Dokáží jeho příští oběti přežít a s pomocí věřícího hocha Davida Carvera porazit zlo zmítané Beznadějí? DESPERATION (Beznaděj) je filmovým zpracováním stejnojmenného románu Stephena Kinga z roku 1996. (Goodlooker)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Brion.y 

všechny recenze uživatele

Myslíte si, že by sai King nechal pobehovať v svojom príbehu nejakého modlitebníčka odnikiaľ a ešte by mu aj všetci verili? Omyl. V knižnej verzii si musel prejsť všeličím, vrátane dohadov, že ho jeho pastor...echm, Kingovi ide vykresľovanie charakterov príliš dobre. Nenahradí ich pár praobyčajných hereckých výkonov a oranžová žiara, keď sa deje niečo magické. Rovnako zničujúce boli snahy o retrospektívne rozprávanie. Celkovo bola Beznádej príliš veľké sústo pre sfilmovanie. Keď už bola potreba niečo zničiť, mohli si vybrať aspoň Strážcov zákona. Vy svoje dve hodiny venujte radšej niečomu užitočnejšiemu než tomuto filmu... napríklad knižnej predlohe :P ()

mankamanka 

všechny recenze uživatele

Uznávám, že 4 hvězdičky jsou dost přehnaný hodnocení, ale ze všech béčkovejch adaptací Kinga je pro mě Beznaděj ta nejlepší. Ron Perlman je šílenej až hrůza a Steven Weber a jeho nezúčastněnej výraz u mě vždycky budou mít zvláštní postavení :) Ani nedokážu spočítat, kolikrát jsem tenhle film viděla. A pokaždý si říkám, jak skvělý béčko to je. Proto ty čtyři hvězdy. ()

Reklama

cubajz 

všechny recenze uživatele

další slátanina podle výborné Kingovské předlohy... Filmu by prospěla kratší stopáž - možná by to nebyla až taková nuda a snad bych se smířil s tím, že se na to možná někdy podívám znova. Takhle se bohužel jedná jen o špatně natočený horror, kde všechno, z čeho při čtení uchcáváte hrůzou, působí komicky a vyčpěle... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Kdepak, žádný zázrak se nekoná, Beznaděj trpí obvyklými neduhy televizních kingovek, tedy laciností, absencí výrazných hereckých osobností, užvaněností a vzhledem k angažování průměrného režiséra také neschopností přenést atmosféru, kterou King dokáže ve svých románech vytvořit, do skutečnosti. Velkým kladem je obsazení Rona Perlmana a v první půli dokáže jeho přítomnost vytáhnout film na slušné tři hvězdičky. Potom se snímek propadne o třídu níž. Místy je příběh a jednání postav trochu nelogické, ale těžko říct, jestli za to může scénář nebo předloha, protože knihu jsem nečetl. Každopádně se v příběhu objevují obvyklé Kingovy ingredience a motivy, nechybí nábožensky zanícený člen party, alkoholik a liberálně smýšlející demokrat - to všechno ke Kingově osobnosti tak nějak patří - chlastal jako duha a léčil se náboženským zápalem a patří v Americe k levicově orientovaným demokratům. Jinak jsem si Kinga v tomhle případě nevšiml - ani v malé roličce roznašeče pizzy - asi ho to ke stáru přestalo bavit nebo představoval jednu z četných mrtvol... Celkový dojem: 40 %. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Knihu Beznaděj jsem zatím nečetla a tak jsem byla zvědava, jak se mi právě proto tento filmový přepis zalíbí. Možná právě díky jménu Micka Garrise, jehož Osvícení bylo poměrně vydařené (vůbec jsem v tu chvíli nepomyslela na příšernou Jízdu na střele, kterou se tak, pro mě, postaral o nejsprzněnější filmovou adaptaci Stephenova díla), jsem chybně doufala, že Beznaděj by mohla, i navzdory malému počtu procent, nabýt alespoň trochu podobných kvalit. Ze začátku jsem v to ještě věřila, zalíbila se mi lehce psychotická kamera a šílený Ron Perlman. Poté se děj sunul kupředu, ačkoliv mi přišlo, že se vlastně nic podstatného neděje. Pár scének bylo poměrně efektně zvládnutých, ale samotná pointa o onom velkém zlu, mnou zůstala jaksi nepochopena. Ač jsem se snažila, tak k rozluštění tajemství městečka Desperation jsem se nedokázala přiblížit, protože jsem jistý čas před koncem začala tak trošku usínat. Obsáhlá, více než dvouhodinová stopáž dokázala své. Možná, kdyby se jí kousek ubralo, dostala bych se i já k závěru:) Myslím, že kdybych knihu četla, hodnotila bych zcela jistě méně a rozhodně bych si nebrala servítky. Toto mistrovo dílo je jedním z mála, které jsem nečetla před tím, než jsem jej zhlédla. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Filmové spracovanie rovnomenného románu klasika hororového žánru Stephena Kinga z roku 1996. (ash99)
  • Natáčelo se v americkém státě Arizona ve městech Bisbee a Tuscom. (Terva)
  • Film byl natočen již v roce 2004. Některé dohady ohledně distribuce jej však pozdržely o dva roky. (Terva)

Reklama

Reklama