Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak by vypadal svět, ve kterém Superman nevyrůstal v USA, ale v Sovětském svazu?
SSSR, 1955 – sovětská propaganda představuje světu Supermana – neporazitelného hrdinu a symbol sovětské moci a komunismu. Prezident Eisenhower pověřuje geniálního Lexe Luthora úkolem vymyslet a vytvořit protiopatření, které by USA ochránilo před novou sovětskou hrozbou. Superman však brzy odhaluje skutečnou zrůdnou tvář režimu, který ho vychoval a kterému věrně slouží. Proto se rozhodne vzít budoucnost Sovětského svazu do vlastních rukou a přetvořit svět dle komunistických ideálů. (TwoFace)

(více)

Recenze (66)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý animák, který je dost politicky laděný. Vždycky mě zajímalo, jak by sovětský Superman vypadal. Určitě to mohlo být i lepší, ale v něčem to má očekávání splnilo. Pár slušných bitek tam je. Svět vypadá úplně jinak a jsou tam i další známí hrdinové jako: Lext Luthor, Diana Prince, Hal Jordan, Batman nebo prohnilý Brainiac. "Použij svou moc." ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je to sice už nějaký dvacátý VoD DC animák za deset let, ale mě stále hrozně baví a zajímá mě, jestli Sam Liu a spol přijdou s komplet novými příběhy až jim dojdou známé předlohy. Na adaptaci Red Son jsem byl hodně zvědav, stejně jako většinu DC věcí jsem jej nečetl, takže jsem chtěl být příběhem překvapen. Nezapíše se ani mezi vůbec nejlepší, ani mezi nejslabší, ale jako takový poctivý nenáročný 80ti minutový animák, ač s klasicky levnou animací, ale už jsme si zvykli, obstojí úplně v pohodě...75% ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Neobvyklý námět, který mě svou jedinečností zaujal již v úvodních minutách.......Když DC se komerčně pořád nemůže dostat na úroveň Marvelu (dle mě tento názor neplatí, ale co už...lid se vyjádřil), tak na poli animovaných snímků jednoznačně vládne. Opět se coby diváci dočkáme dost slušivé animace, která sází na svou účelnou jednoduchost a vychází jí to. Superman pobavil, již scéna se Stalinem v úvodě filmu dává najevo, že tady se nepojede na nějaké vlně dětskosti. Potěšila Wonder Woman, Lex Luthor coby americký spasitel......na druhou stranu zamrzelo, že zde Batman coby antagonista hlavnímu hrdinovi dostal méně prostoru, jeho přítomnost na plátně filmu dávala plusové bodíky, měli mu dát více prostoru. Akce ucházející. Závěr vysloveně asi nezklamal, ale dalo se z toho asi vytěžit více (komiks jsem nečetl, ale asi napravím......chci totiž zjistit, co autoři filmu změnili v porovnání s předlohou). Za mě dávám 72 % ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě jsem mohl čekat, že když už někdo potěší alespoň animovaným ztvárněním nejkreaturitivnějšího (= subjektivně nejlepšího) nápadu na zpracování jinak nesnesitelné DC ikony, tak to ve výsledku přesladí, přizdisráčsky z rudé přelakuje na hvězdněpruhovano (viz např. emocionální podpásovka s gulagem a následná anihilace Džugašviliho) a zejména okleští o geniální závěrečnou pointu, za kteréžto "opomenutí" bych autorovi scénáře naordinoval aspoň třicet let v nějakém fajn letovisku na Kolymě. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Poté co si Rusáci vytřely prdel z Avengers (už ani nevím jak se tehdy ta sračka jmenovala) řekly si, že si vytřou prdel s dalšíma postavama a vznikl sovětský superman, který poté co zachrání několik lidí z jednoho gulagu (víc gulagů ho asi nezajímalo) se rozhodne, že na celém světě nastolí komunismus a začne v Usa. Všude je nám naznačováno, že Rusko je dokonalý stát plný dokonalých lidí (bezdomovci tam například vůbec nejsou) a tím, že všude zavládne komunismus bude nám všem dobře pak si tvůrce komiksu asi řekl, že by mu to v Usa neprošlo tak nahodil zápletku s Americkým Brainiacem, který se rozhodne vyhladit svět i ruského Supermana , aby nám ukázal, že to byl hodný člověk co pouze nevěděl co chce nebo nechce (to, že kvůli němu umře několik lidí se stejně zapomene nebo neřeší). Aby to nestačilo jdeme podle dnešních trendů tak, že tam narveme feminismus a uděláme z každého chlápka hajzla co si zaslouží jen a jen chcípnout, aby nám mohly vládnout neposkrvněné amazonky. Edit vím , že to netočily Rusáci a ani tvůrce komiksu není Rus, ale tady to bije tak do očí, že bych se vůbec nedivil kdyby to běželo v rámci propagandy v každé ruské škole jen se změněným koncem bez Brainiaca s tím, že nás ruský superman všechny zachrání před kapitalismem a chudobou. P.s. hodnocení je uvalené v týdnu jsem viděl Ligu Spravedlnosti krize na dvou zemích a ta byla na daleko vyšší úrovni. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film je adaptací stejnojmenného příběhu ze série „Elseworlds“ vydaného roku 2003. (TwoFace)

Reklama

Reklama