Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak by vypadal svět, ve kterém Superman nevyrůstal v USA, ale v Sovětském svazu?
SSSR, 1955 – sovětská propaganda představuje světu Supermana – neporazitelného hrdinu a symbol sovětské moci a komunismu. Prezident Eisenhower pověřuje geniálního Lexe Luthora úkolem vymyslet a vytvořit protiopatření, které by USA ochránilo před novou sovětskou hrozbou. Superman však brzy odhaluje skutečnou zrůdnou tvář režimu, který ho vychoval a kterému věrně slouží. Proto se rozhodne vzít budoucnost Sovětského svazu do vlastních rukou a přetvořit svět dle komunistických ideálů. (TwoFace)

(více)

Recenze (66)

PKD 

všechny recenze uživatele

Dosti dobré. Jsem rád, že se zanechali pro mě zásadní části, včetně linky s Lanterny. To nemá chybu. Sice mi vadí, že autoři vyhodili ten vskutku originální konec, ale zase scéna s osvobozením gulagu a Světlana/Lana byl/je, velmi emotivní, tudíž supr. Komentovati změnu u postavy agenta Olsena, je bezpředmětné, ovšem jestli to vleze i do comicsů, tak je konec planety. I bez Brainiaca. Smrt Josifa Vissarionoviče ´Koby´ Džugašviliho Stalina (kterému se přezdívalo Muž z Oceli, chápete tu narážku?:) a Batman, nezapomenutelné. Názor Lois, co si myslí o běžném rodinném životě včetně dětí...nevyčíslitelné. Atd. Atd. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý animák. Příběh se neustále někam posouvá a nestojí na místě. Veškeré poseltví, které tento film přináší je velmi silné a hodně k zamyšlení nejen nad státními režimi, ale nad povahou lidstva samotného a zaslepené honbě za něčím v co věříme, že je správné, ačkoli to tak vůbec být nemusí. 4* 80% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sovietsky súdruh Superman ? Vlastne prečo nie. Videl som už Japonského Batmana (Batman Ninja) a ten ma tiež zaujal postavami "vhodnými" do iného obdobia než je tradičný Gotham a Metropolis. Red Son obsahuje niekoľko zaujímavých scén, či už sú to bitky zo súdruhom Batmanom alebo hrdinská reč na červenom námestí vedľa veľkého Stalina. Netradičné obdobie a netradičná výmena uloh priniesla niečo čo tu ešte nebolo a možno aj preto ma to bavilo. Hudba od Frederika Wiedemana na ruský spôsob sa tiež podarila. Animácia a akcie sú od ostrieľaných profíka (Sam Liu) znova štýlové. 75% - 4* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Je to sice už nějaký dvacátý VoD DC animák za deset let, ale mě stále hrozně baví a zajímá mě, jestli Sam Liu a spol přijdou s komplet novými příběhy až jim dojdou známé předlohy. Na adaptaci Red Son jsem byl hodně zvědav, stejně jako většinu DC věcí jsem jej nečetl, takže jsem chtěl být příběhem překvapen. Nezapíše se ani mezi vůbec nejlepší, ani mezi nejslabší, ale jako takový poctivý nenáročný 80ti minutový animák, ač s klasicky levnou animací, ale už jsme si zvykli, obstojí úplně v pohodě...75% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Poté co si Rusáci vytřely prdel z Avengers (už ani nevím jak se tehdy ta sračka jmenovala) řekly si, že si vytřou prdel s dalšíma postavama a vznikl sovětský superman, který poté co zachrání několik lidí z jednoho gulagu (víc gulagů ho asi nezajímalo) se rozhodne, že na celém světě nastolí komunismus a začne v Usa. Všude je nám naznačováno, že Rusko je dokonalý stát plný dokonalých lidí (bezdomovci tam například vůbec nejsou) a tím, že všude zavládne komunismus bude nám všem dobře pak si tvůrce komiksu asi řekl, že by mu to v Usa neprošlo tak nahodil zápletku s Americkým Brainiacem, který se rozhodne vyhladit svět i ruského Supermana , aby nám ukázal, že to byl hodný člověk co pouze nevěděl co chce nebo nechce (to, že kvůli němu umře několik lidí se stejně zapomene nebo neřeší). Aby to nestačilo jdeme podle dnešních trendů tak, že tam narveme feminismus a uděláme z každého chlápka hajzla co si zaslouží jen a jen chcípnout, aby nám mohly vládnout neposkrvněné amazonky. Edit vím , že to netočily Rusáci a ani tvůrce komiksu není Rus, ale tady to bije tak do očí, že bych se vůbec nedivil kdyby to běželo v rámci propagandy v každé ruské škole jen se změněným koncem bez Brainiaca s tím, že nás ruský superman všechny zachrání před kapitalismem a chudobou. P.s. hodnocení je uvalené v týdnu jsem viděl Ligu Spravedlnosti krize na dvou zemích a ta byla na daleko vyšší úrovni. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film je adaptací stejnojmenného příběhu ze série „Elseworlds“ vydaného roku 2003. (TwoFace)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno