Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 1

Obsahy(1)

Není Dobra bez Zla, Lásky bez Nenávisti, Nevinnosti bez Chtíče. A nade vším vládne Pán temnot (Tim Curry). V nastolení vlády noci a zla mu už brání jen drobnost: existence dvou posvátných jednorožců. Dokud ti budou běhat po Zemi, zlo nemůže život lidí ohrozit. Zbavit se jich ovšem nebude žádný problém. Věrný, nestvůrný skřet Blix je rád zabije, může-li se tím zavděčit svému pánovi. I když přiblížit se k nim nebude nijak snadné. Má-li se však Osud naplnit, naplní se. A princezna Lili (Mia Sara) netuší, že její obdiv k těmto nádherným zvířatům odstartuje tragédii netušených rozměrů. Zlo ale přece nemůže definitivně zvítězit! Princeznin přítel Jack (Tom Cruise), který tak trochu cítí odpovědnost za to, co se stalo, je o tom přesvědčen. A je odhodlán udělat vše, aby svět zachránil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (339)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Hmm Ridley musel byť zrejme na drogách keď natočil takýto chaotický príbehový mišmaš. Navyše obsadením Cruisa do hlavnej úlohy si rovno podpísal ortieľ smrti. Oficiálnu verziu som nevidel tak nedokážem posúdiť nakoľko prerobená popová hudba celý film ešte viac zničila. Pôvodná Goldsmithova kompozícia síce postráda nejaký pamätnejší hudobný motív no k danému filmu sedí dobre. Čo mi však vyrazilo dych bola vyšperkovaná vizuálna stránka plná farieb a poetiky- skrátka pastva pre oči. O to viac zarazí dejová stagnácia a nesympatické škriatkovské postavy. Z Legendy sa mohla stať skutočná legenda fantasy žánru. A pritom stačilo málo- prísť so zaujímavejším a divácky prijateľnejším rodinnejším príbehom. Škoda, veľká škoda už len kvôli tej nádhernej výprave. Dokonalý príklad filmu v ktorom forma ďaleko prevyšuje obsah. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

První velké zklamání od Ridleyho Scotta. Legend je hodně špatný fantasy film, na kterém je poznat, že mu chybí podstatná část stopáže (viděl jsem 90minutovou verzi) a tak scény působí moc rychle a nahodile, a i když se ve filmu pořád něco děje, mě to málem několikrát uspalo. Možná, možná až se budu hodně nudit, tak si seženu tu nesestříhanou verzi, ale nic neslibuju. Opravdu velké zklamání, které mi potvrdilo, že Nekonečný příběh je jen jeden… 40 %. ()

Reklama

Derek 

všechny recenze uživatele

ridley scott a jeho styl vynika hlavne v historickych eposoch, ktore su vacsinou vdaka jeho talentu "eye-candys", ale uplatnit by sa dokazal i v zanre fantasy ako to dokazal vo svojej legende... inspirovany rozpravkami od bratov grimmovcov sa dal do spoluprace so spisovatelom hjortsbergom a spolu prisli s pribehom o temnote a jej snahe ovladnut cely svet... pribeh je to rozpravkovo jednoduchy ale hlavne vdaka scottovmu umeniu je radost sledovat kazdu sekundu a byt opojeny magickym svetom a hlavne goldsmithovov hudbou (ktora je pritomna len v reziserskom zostrihu)... cruise ako mlade ucho ujde ale cely film pre seba ukradne tim curry v ulohe pana temnoty (i ked je vo filme iba okolo 15 minut)... ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Legenda je problematická. Natěší překrásnou vizuální stránkou, ale postupně vám dojde, že jde jen o další báchorku o jednorožcích. Ale Ridley ji nenatočil ani rozjuchaně a mile, jak by čekali děti, ani temně a depresivně, což by od něj čekali dospělí. Legenda tak zůstává někde mezi a nepůsobí úplně jistě. Potají jsem doufala, že tenhle dojem napraví o pětadvacet minut delší režisérský sestřih, ale ten spíše zaplňuje místa, kde jste předtím vycítili necitlivý střih a příliš rychlé temno. Jen na konci vás příjemně znejistí, že happy end nebude úplný, když Lily říká Jackovi, že je její princ na bílém koni, ale vzápětí dodává, že on patří do kouzelného lesa - čímž film naznačí, že mezi našimi hrdličkami vždycky bude neprostupná hranice. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vizuálna perla fantasy žánru. Ako som už spomenul pri JASTRABEJ ŽENE, je mi ľúto, že fantasy v 80. rokoch komerčne neuspel ( až na malé výnimky ). Je to jeden z najlepších filmov vo svojom žánri, je však tak nejako zabudnutý. Úžasný, strhujúci a veľmi, povedal by som, sympatický spektákel, ktorý rozhodne stojí za minimálne dve pozretia. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Pracovní název filmu byl "Legend of Darkness". (becki_tu)
  • Celý pohádkový les byl uměle vytvořen na ploše o rozloze fotbalového hřiště a byl doplněn zrcadly na stěnách, aby vypadal opticky ještě větší. Nejmohutnější stromy byly vyrobeny z polystyrenu, celá scéna byla později zasypána hlínou a byly do ní zasazeny živé rostliny i menší stromy. Zvířata, kromě andaluských koní (jednorožců), v tomto uměle vytvořeném lese opravdu žila. Pro představu, jen holubů bylo do lesa přivezeno kolem 250 kusů. (FAITH.BABE)

Reklama

Reklama