Reklama

Reklama

Legenda

Trailer 2

Obsahy(1)

Není Dobra bez Zla, Lásky bez Nenávisti, Nevinnosti bez Chtíče. A nade vším vládne Pán temnot (Tim Curry). V nastolení vlády noci a zla mu už brání jen drobnost: existence dvou posvátných jednorožců. Dokud ti budou běhat po Zemi, zlo nemůže život lidí ohrozit. Zbavit se jich ovšem nebude žádný problém. Věrný, nestvůrný skřet Blix je rád zabije, může-li se tím zavděčit svému pánovi. I když přiblížit se k nim nebude nijak snadné. Má-li se však Osud naplnit, naplní se. A princezna Lili (Mia Sara) netuší, že její obdiv k těmto nádherným zvířatům odstartuje tragédii netušených rozměrů. Zlo ale přece nemůže definitivně zvítězit! Princeznin přítel Jack (Tom Cruise), který tak trochu cítí odpovědnost za to, co se stalo, je o tom přesvědčen. A je odhodlán udělat vše, aby svět zachránil. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (339)

juta 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl ještě malý, tak mi skřeti, bažinářka a pekelník naháněli hrůzu. Jejich masky byly a jsou velmi povedené. Dokázala se vytvořit dokonalá vizuální stránka, která bohužel poráží příběh, který je sice pěkný, ale pro někoho se může zdát poměrně jednoduchý. Mě se legenda líbí, jako malý jsem na to koukal a v té době to pro mě bylo fascinující. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jde o jednoduchý příběh: zachránit princeznu a zabít netvora, flm se mi líbil. Herecké výkony nejsou nijak převratné, ale postavy k nim ani nedávaly prostor. Přesto někdy je skutečně v jednoduchosti krása a v téhle oddychové pohádce to platí dvojnásob. Vizualizace a hudba zde vytvořila dokonalý pár, který ve filmu vynahradí slabší stránky. Zvláště silná a působivá se mi zdá scéna, kdy skřeti sekají jednorožcův roh, teda alespoň mne magická a tragická atmosféra nadzvedávala ze židle. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Pokud je to pohádka, tak určitě ne pro děti ovšem to není minus filmu, ale plus. Legenda totiž těží z Ridleyho vizuálního mistrovství, protože co tenhle chlapík uměl na startu své kariéry, to většina režisérů neumí ani po x filmech. Opravdu obrazově je film vymazlenej záběr po záběru a člověk sleduje velmi temný fantasy příběh s gradovaným dobrem i zlem a velikou láskou. Některé motivy mě přišly jak z Pána prstenů, ale příběh je přece jen jiný i když ta klíčová zápletka ve finále ne až tolik. Bohužel Legenda upadá na scénaři, příběh je vyprávěn přiliš zkratkovitě, jednotlivým postávám není věnováno příliš prostoru a to ubírá na zážitku. Tom Cruise zde možná hraje hlavní roli, ale je zde poměrně dlouhý úsek, ve kterým se neobjeví, nicméně odehrál si svoje. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Spin-off z Blade Runnera? Žarty bokom. Vizuálne neskutočne nabúchané. Masky sú tak dokonalé, že tromfnú hocijakú CGI postavu kedy vytvorenú. Tim Curry riadne dáva a kraľuje filmu, no ten otrasný scenár... príbeh nemá hlavu ani pätu a je len klišé nalepené na klišé, no vrcholom sú patetické dialógy, pri ktorých človek dostáva pichľavý kŕč do lícnych svalov, ktorý sa cez nervové zakončenia snaží ohlušiť vlastné uši.. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 3/10 Hudba 7/10 Výprava 6/10/// +mladičký Tom Cruise a krásná Mia Sara, překrásní jednorožci, dobrá hudba, na svou dobu vydařené masky -temné, depresivní, zážitek fakt hrozný a dneska už to i nudí/// Vzpomínám si, v dětství jsem to musel aspoň jednou vidět, některé scény se mi totiž zdáli povědomé. Ale divím se, že to na mě nezanechalo následky, už si ani nepamatuji jestli se mi to tehdy líbilo. Dnes však jsem měl problém ustát těch devadesát minut. Scénář je hrozný, skřehotavý elfové mi šli na nervy, depresivní bezradnost hlavního hrdiny mě skličovala. Tohle už fakt nikdy víc a svým dětem tohle rozhodně nepustím./// Celkem 50%/// ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Pohádka byla postupně sestříhána ze svých 150 minut na hodinku a půl. Ne testovacích projekcích byla hodnocena jako příliš temná a dospělácká. Studio uvedlo na zkoušku původní verzi v evropských kinech. V amerických kinech ale vyměnili soundtrack a přetočili závěrečnou scénu. (Pumiiix)
  • Pracovní název filmu byl "Legend of Darkness". (becki_tu)

Reklama

Reklama