Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Trickle je talentovaný závodník s velkou ctižádostí. Když ho objeví podnikatel Tim Daland, dostane se Cole do týmu legendárního mechanika Harryho Hoggea. Má tak šanci zúčastnit se Winstonova poháru v Daytoně. Těžká havárie však takřka ukončí jeho život. S pomocí krásné doktorky musí Cole najít odvahu k tomu, aby mohl dále žít, znovu závodit a vyhrávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Závody NASCAR samy o sobě nabízejí slušnou porci zábavy a tak Tony Scott neváhal a natočil nadprůměrné akční automobilové drama s trochou romantiky. Cruise se po stíhačce naučil docela slušně ovládat i speciál pro závody NASCAR, takže po leteckém kerosinu bude dlouho cítit i 103-oktanovým benzínem. Ikdyž klišé na nás pomrkává na každém rohu a výsledky závodů se dají stejně dobře tipovat jako celý příběh, dobře se na to kouká. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Než se uvelebil na střídačce amerického fotbalu, vyzkoušel si Tony Scott atmosféru závodů NASCAR. Film byl předzvěstí dnešních obřích blockbusterů (Transformers, Piráti z Karibiku, Bad Boys 2, Skála, ...). Vznik Days of Thunder má na svědomí trio Scott/Bruckheimer/Simpson. Stejná trojice se postarala i o Top Gun nebo Policajta z Beverly Hills 2. Hudba Hans Zimmer a v hlavní roli vždy kvalitní Tonda Cruise. Dobře se na to kouká, Nicole Kidman je sice pouze stínem svých pozdějších precizních výkonů. Nicméně jako akční zábavovka spolehlivě fungující film. 60% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Za hrubým námětem stál samotný Cruise, kterého závody a automobilové prostředí okouzlilo poté, co mu parťák z Barvy peněz, legendární Paul Newman, ukázal závodní okruh. Snímku nakonec ubližoval nedokončený scénář a až moc velká „jistota“ tvůrců, že se zopakuje úspěch Top Gunu. Cruise hraje arogantního řidiče, který závodí, bourá a zamiluje se do atraktivní lékařky, aby nakonec s pokorou vyhrál rozhodující závod. Jednoduché, ale místy účinné. Občasnému klišé a křeči se dnes spíš zasmějeme. Při několikátém zopáknutí. Škoda ale, že snímek jako takový nezraje tak dobře jako předchozí spolupráce Cruise-Scott. I tak bílé zuby Toma Cruise znovu zvítězily. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Hans Zimmer: 1. Last Note of Freedom ,2. Deal for Life ,3. Break Through the Barrier ,4. Hearts in Trouble ,5. Trail of Broken Hearts ,6. Knockin' on Heaven's Door ,7. You Gotta Love Someone ,8. Show Me Heaven ,9. Thunderbox ,10. Long Live the Night ,11. Gimme Some Lovin' ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Days of Thunder ma bavili viac ako Top Gun. Síce to neponúkne nič prevratne a jedna sa o ďalší športový film, ktorý sa dá ľahko odhadnúť dopredu, ale Tony Scott do tohto filmu naťahal tak fajn priateľskú atmosféru a dobrých hercov (Cruise, Duvall, Rooker, Kidman), že nuda skratka nehrozí. Navyše film ma len niečo nad hoďku a pol, takže to ubehne celkom rýchlo. 75% - 4* ()

Galerie (69)

Zajímavosti (42)

  • Napriek prekročeniu rozpočtu a oneskoreniam v natáčaní však až po dokončení natáčania filmári zistili, že zanedbali nafilmovanie auta Colea Trickla (Tom Cruise) pretínajúceho cieľovú čiaru v Daytone, ktoré sa tak vo filme nenachádza. (Arsenal83)
  • Po smrti Tonyho Scotta v roku 2012 filmový kritik Stephen Metcalf tvrdil, že film znamenal dôležitý zlom v histórii amerického filmového priemyslu. "Najlepší film, ktorý natočil, bol možno Karmínový príliv, ale najdôležitejší film, ktorý natočil, bol Dni hromu." Povedal, že excesy jeho produkcie a neschopnosť vyrovnať sa s veľkosťou kasového úspechu Top Gun (1986) pomohla ukončiť éru, ktorá nasledovala po neúspechu Nebeskej brány (1980) pred desiatimi rokmi. Práve excesy, ktoré vyvolali vtedy mocní producenti Simpson a Bruckheimer viedli k tomu, že po natočení Dni hromu sa k hlavnému slovu pri natáčaní filmov opäť dostal režisér. (Arsenal83)
  • V Daytone na záverečných pretekoch filmu sa ozve hlas: „Gentlemen Start Your Engines“. Je to hlas Burta Reynoldsa. (Arsenal83)

Související novinky

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (více)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama