Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsný dobrodružný film o krvavém konci jednoho dlouholetého přátelství.  Michael J. Cochran zvaný Jay končí u námořního letectva a chystá se, že bude konečně dělat jen to, co chce. A začíná s tím hned: dostane pozvání od přítele Tiburona Mendeze "Tibby", aby za ním přijel do Mexika. Jay příliš neváhá a vydává se na cestu. V Tibbyho domě se mu dostává vřelého přijetí, navíc ho tu čeká překvapení v podobě přitažlivé Tibbyho manželky Mireyi, které Jay očividně není lhostejný. Přestože mají manželé mezi sebou neshody, Jay se nechce do ničeho zaplést. Jenomže když na večírku následuje jeden svůdný Mireyin pohled za druhým, nemůže si pomoci. Problémy na sebe ovšem nenechají dlouho čekat... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (126)

knihovna 

všechny recenze uživatele

No jo, k...a hýbe světem. Tady se to bohužel pro aktéry kapku vymklo. Hergot chlapy, projde tím dětská hlavička, tak ti naši šašci na tom nemůžou zanechat větší škody. Film se mi přesto (nebo právě proto) líbil. Myslím, že je dosti nedoceňen a hlavně nepochopen. Dávám čtyři za atmosféru, Antonyho, Madelain i Kevina a za nehappyendovský závěr. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc nepovedlo. Film si hodinu buduje atmosféru, aby ji vzápětí zahodil a proměnil se v akční mišmaš. Výsledek sráží i překvapivě nevýrazný Costner, kterému role vůbec nesedla. Navíc je to celé jedna velká nuda, která působí dojmem, jako by režisér nevěděl co a jak točit (spousta scén na sebe ani nenavazuje a je tu i mnoho děr v zápletce). 4/10 ()

Reklama

lekr 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám Costnera rád tak tenhle film mě zklamal. Jeho zápletka není nijak originální, příběh není místy logický, sou tam nemožné vtipy a hlavně je nerealistický. Film se snaží vycházet ze současnosti ale spáš zdánlivě připomíná western, ta závěrečná scéna mi připomíná SEDM STATEČNÝCH. A ten naprosto debilní konec!!! Jedna hvězdička snad jen kvůli té krásné a dojemné hudbě a dobrému obsazení v hlavních rolích....bohužel v nedobrém filmu... ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Pouštěl jsem si film o pomstě. Jenže v první hodině jsem dostal romantické drama o námořníkovi, kterému se líbí žena zámožného gangstera. Akční honba za pomstou pak začíná až někde za polovinou a je to překvapivě ta horší část filmu. Romantika a tak trochu drama Costnerovi jde, ale jakmile mu dáte brokovnici a nasranost, jde to do kopru. Nepomáhá tomu ani režie Tonyho Scotta. Celé je to unylé, bez nápadu, bez šmrncu, který Scott svým filmům dokáže vdechnout. Tohle je prostě jen prázdný. Nudný, podprůměrný film s nádhernou Stowe. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

První hodina nuda a pak to vypadá na zlepšení, ale je to jen klamání nepřítele (diváka) tělem. On se tu totiž náznak akce objeví, ale pak vyšumí. A to se opakuje vícekrát, děj se smýká, brzdí a kličkuje... No prostě mne film skoro vůbec nebavil a za dvě nebo tři lehce dobré scény nelze nic přičíst. A ten konec, to mělo být jako co?? 2012091511531/11858 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (14)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých autentických miestach v Mexiku a trvalo od 19. septembra do 14. decembra 1988. (MikaelSVK)
  • Jméno postavy, kterou hraje Madeleine Stowe, Miyrea, je přesmyčka jména Mireya, což je kostarické jméno matky Stoweové. (helloween93)
  • Erotické scény neměly žádnou choreografii. Tony Scott pouze rozmístil tři kamery, zbytek zimprovizovali sami herci Kevin Costner a Madeleine Stowe. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama