Reklama

Reklama

Epizody(14)

Zajímavosti (39)

Městečko South Park (1997) (seriál)

Městečko South Park - Problémy s mandlemi (2008) (epizoda) (S12E01)

  • Celá epizoda je v podstatě parodií na film Lék (1995), ve kterém se dva chlapci, z nichž jeden má AIDS, vydají napříč Amerikou hledat lék na tuto nemoc. (Zdroj: ČSFD)

Městečko South Park - Kanada ve stávce (2008) (epizoda) (S12E04)

  • Celá zápletka se stávkující Kanadou je narážkou na stávku scenáristů z let 2007/2008. Iniciátor stávky Stephen Aboutman (jeho jméno je narážkou na špatnou kanadskou výslovnost anglického slova "about") je předseda Kanadského světového úřadu, neboli WGA. WGA je zároveň akronym pro Writers Guild of America, Sdružení amerických scenáristů. Kanaďané v této epizodě stávkovali kvůli penězům, stejně tak jako scenáristé. Stephen Aboutman požaduje také "peníze z internetu". Scenáristé totiž také stávkovali o podíly z nových médií, včetně internetové distribuce a DVD prodeje. V televizi jen opakují staré díly "Terrance a Phillipa". Skutečná stávka scenáristů postihla televizní programy podobně, neboť natáčení většiny seriálů se pozastavilo a na nové epizody se muselo čekat. (Zdroj: ČSFD)

Městečko South Park - Honba za penisem (2008) (epizoda) (S12E05)

  • Když Cartman učí studenty podvádět, drží v ruce fotku Billa Belichicka, trenéra amerického fotbalu, který vedl tým New England Patriots a v roce 2007 byl přistižen, jak si na video natáčí obranné akce týmu New York Jets. (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama