Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po havárii letadla se nevlastní bratři Karl a David dostávají na fantastický ostrov Dinotopie. V této dosud neobjevené části světa žijí v poklidné shodě lidé s dinosaury, kteří umí nejen mluvit, ale i číst a psát. Mnozí z nich studují, třeba jako stenonychosaurus Zippo, který je knihovníkem a mluví sedmnácti jazyky. S ním a s Marion, dcerou starosty z Města vodopádů, prožijí oba bratři vzrušující dobrodružství. Život a pohoda na Dinotopii jsou ale v ohrožení, protože energetické zdroje ostrova, bájné sluneční kameny, začínají slábnout. Osud Dinotopie se ocitá v rukou našich dvou hrdinů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Tempest 

všechny recenze uživatele

Docela dobrá fantasy, na televizní zpracování pak určitě vynikající. Má trošku pomalejší rozjezd, druhá polovina resp. poslední 2 díly už docela měly spád. Vykreslení dinosaurů bylo vynikající, zajímavý nápad, inteligentní dinosauři a lidi žijící v jedné společnosti. Já osobně jsem se docela bavil, byly to příjemně strávené chvíle s tímto seriál a určitě se na něj zase někdy podívám. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

70% kvalitní televizní pohádka s poněkud slabším prvním dílem, ale o to povedenější jsou ty druhé dva. Úžasná je především vizuální stránka. i když je to nakreslené na počítači, Město vodopádu vás dostane stejně jako přelet nad kaňonem. Scénář držící se knižní předlohy je nápaditý, napínavý, bez větších hluchých míst a david thewlis skvělý jako vždy. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Nevlastní bratři, Karl a David, se nikdy moc nemuseli. David (Wentworth Miller) je typický šprt, zatímco Karl (Tyron Leitso) je jeho pravý opak. Aby je jejich otec smířil, vezme je na let malým výletním letadlem. Letadlo se ale dostane do bouře a havaruje. Karl s Davidem se dostávají na tajemný ostrov Dinotopii, kde po staletí žijí lidé v souladu s dinosaury, pod ochranným světlem slunečních kamenů. Oba se musí hodně naučit, aby dokázali na Dinotopii přežít - a nakonec to jsou právě oni dva, kdo mohou ostrov zachránit, když začnou sluneční kameny ztrácet svoji sílu... Když jsem vkládal DVD do přehrávače, čekal jsem krátkou pohádku o dinosaurech. Až posléze jsem zjistil, že nejde o film ale o asi čtyřhodinový miniseriál. Ale vůbec to nevadilo, rád jsem se nechal unést do tohoto světa fantazie, a musím říct, že mi Dinotopie hnedle přirostla k srdci (mnohem více, než takové Narnie a další). V prvních dvou dílech se toho sice moc neděje - aspoň ne nic nepředpokládaného - divák je jen seznamován s pravidly, které v této zemi fungují. Je trochu škoda, že po tom všem seznámení přichází třetí část, která nemá s předchozími tařka nic společného, je sice akčnější, ale klidně by mohla být filmem sama o sobě. A ještě si autoři mohli odpustit vsuvku s přeživším otcem, ale co už, nikdo není dokonalé. Takže prostě jednoduše, kladné pocity převládají... ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem byl velice zklamaný...škoda, že autoři nezvolili cestu dokumentu jako Putování s dinosaury nebo alespoň Zemanovu Cestu do pravěku. Výsledkem je však pohádka o jisté Dinotopii, kde žijí lidé a dinosauři pohromadě a je jistou paralelou našeho světa. Příběh je naprosto nelogický a obsahuje mnoho chyb. Mluvící dinosauři mě uzemnili a už jsem se nemohl věnovat dalšímu příběhu, který je vskutku pohádkový a nebojte se děti, vše dobře dopadne. Navíc délka je naprosto neúměrná sdělnosti a když už jsem se do příběhu zakousl a pokusil se ho všřebávat, tak mě zase odradil svými vedlejšími a naprosto zbytečnými liniemi. Efekty jsou velice slušné a čas od času se můžeme kochat hezkými pohledy, hudba nic extra, ale dá se....přesto vše shazuje příběh, který u více než 4-hodinového filmu je podle mě hlavní záležistostí. ()

27Raven

všechny recenze uživatele

Tohle jsem neviděl, takže nemůžu hodnotit. Jen bych chtěl sdělit uživatelům, kteří si zde stěžují na mluvící dinosaury, že autoři si toho moc vymýšlet nemohli, neboť je to inspirované knížkou Dinotopia od Jamese Gurneye. To je nádherně ilustrovaná knížka pro děti. Já sám jsem ji dostal asi v 10 letech a byl jsem z ní tehdy naprosto unesen. Mluvící dinosauři mi vážně nevadili :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • V seriálu se objevují dinosauři s dlouhým vzpřímeným krkem. Některé prameny však uvádí, že srdce by nedokázala pumpovat krev až do mozku. Dřívější věda se naopak příkláněla k názoru, že vzpřímené krky by nemohli existovat, protože by došlo ke zlomení obratlů. (dmk)
  • Slovo "dinotopia" je spojením gréckeho slova "dinosaur", ktoré znamená "hrozný jašter", a slova "utópia", ktoré znamená "pekné miesto". Ironicky však toto skĺbenie vytvára názov "hrozné miesto". (HelenOfTroy)

Reklama

Reklama