Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po havárii letadla se nevlastní bratři Karl a David dostávají na fantastický ostrov Dinotopie. V této dosud neobjevené části světa žijí v poklidné shodě lidé s dinosaury, kteří umí nejen mluvit, ale i číst a psát. Mnozí z nich studují, třeba jako stenonychosaurus Zippo, který je knihovníkem a mluví sedmnácti jazyky. S ním a s Marion, dcerou starosty z Města vodopádů, prožijí oba bratři vzrušující dobrodružství. Život a pohoda na Dinotopii jsou ale v ohrožení, protože energetické zdroje ostrova, bájné sluneční kameny, začínají slábnout. Osud Dinotopie se ocitá v rukou našich dvou hrdinů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Hadati 

všechny recenze uživatele

Dinosauři sice nevypadají tak dobře jako ti Spielbergovi, ale i tak předvedli programátoři dost dobré výsledky. Nápad, stvořit skrytý svět, kde lidé a dinosauři žijí v harmonii, mě nadchnul. Město vodopádů také vypadá dobře. Horší je to už z hereckým uměním některých protagonistů, zejména kapitána Una, který mi připadal jako slamněný panák. Příběh také nebyl moc domyšlený. Zřejmě psaný pro děti, které neprohlédnou nesmyslnosti odvíjícejícího se příběhu tak jako dospělí. I přesto se mi však film líbil. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Tento pohádkový příběh je původně určen pro TV. Odtud vyplývá úroveň triků a vlastně celého zpracování - je sice poměrně kvalitní, ale člověk je dnes přece jen zmlsaný trochu jinou podívanou. Já bych hodně stříhal, dvě DVD by stačila. Stále zde ovšem zůstává poutavý příběh, který zaujme hlavně děti. ()

Reklama

štísko 

všechny recenze uživatele

Dost nadprůměrná pohádka nejen pro celou rodinu. Animace dinosaurů dobrá, jen v případě pokousaného Zipova ocasu bylo vidět, že jde o hadrového maňáska. Obraz ideálního místa, kde všichni žijí dobrovolně v souladu s okolnímy dinosaury. A kdo není s námi, je proti nám. Komický zpátečnický starosta mající poněkud zkreslenou představu o demokracii. I v "ideální" dinotopii je vidět, že žijí jen obyčejní lidé. I proto se mi to líbilo. Škoda, že není členitější hodnocení. Dal bych 70%. Na celé čtyři hvězdičky to ale myslím nemá. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Nechce se mi pošlapavat něco o čem vím, že to sledují naprosto jiní lidé než sem já... Ze stejného důvodu jsem nedal odpad Teletubbies... Je to koukatelné, vizualně zajmavé, děj je lehce zkonzumovatelný... Je to prostě rodinný seriál, u kterýho o nic nepříjdete když pár dílů vynecháte. Rozhodně nejsem fanouškem tohoto seriálu. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Príbeh Dinotopie mám celkom rád, no tento trojdielny film alebo seriál dopadol veľmi priemerne. Obsahovo a herecky veľmi slabé. Zopár pekných scén a záberov sa samozrejme nájde. Efekty samozrejme priemerné, ale na rozpočet a druh filmu treba uznať, že sa to celkom dalo. Pravda, že by každý diel mohol byť kratší o približne 10 minút. Miestami celkom nuda. 50% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • V seriálu se objevují dinosauři s dlouhým vzpřímeným krkem. Některé prameny však uvádí, že srdce by nedokázala pumpovat krev až do mozku. Dřívější věda se naopak příkláněla k názoru, že vzpřímené krky by nemohli existovat, protože by došlo ke zlomení obratlů. (dmk)
  • Slovo "dinotopia" je spojením gréckeho slova "dinosaur", ktoré znamená "hrozný jašter", a slova "utópia", ktoré znamená "pekné miesto". Ironicky však toto skĺbenie vytvára názov "hrozné miesto". (HelenOfTroy)

Reklama

Reklama