Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 3

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (588)

Arbiter 

všechny recenze uživatele

(spoilery) Jestli jsem tomu rozuměl dobře, detektiv Benoit Blanc byl z Covidu tak trochu v prdeli a případ fakticky vyřešila učitelka ze základky, protože se zlískala kombuchou a hodila těkavou látku do ohně aniž by věděla, jeslti to nezabije všechny v místnosti. A mezitím detektiv, který ji do toho vmanipuloval, kouřil doutník v bezpečné vzdálenosti na pláži. Ok. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[10%] Je až neskutečné do jakých sraček se tato záležitost, coby volného pokračování KNIVES OUT z r.2019 dostalo. Právě, že ten původní film mi docela sedl, bavil mě. Prostě taková detektivní, inteligentní, nadlehčená satira. A tohle? Opravdu škoda slov. 1* dávám z milosti (za prvé kvůli Craigovi a prvnímu vydařenému dílu). Už ten úvod mě absolutně nebavil, k tomu to hloupé spojení do doby začátku covidu. Ještě, že Craig měl roušku jen za začátku, jinak bych film okamžitě vypl. Nebudu to nijak prodlužovat. Děj mě absolutně nebavil, postavy mi přišly naprosto příšerné, a to i bohužel včetně Craiga, který mě ani zde moc nebavil. První hodinu jsem ještě měl bdělou pozornost. Poté došlo k „první“ vraždě, pak se film vracel do vzpomínek a těžce a nudně se to táhle až do finále, které jakoby dávalo smysl, ale k čemu mi to bylo, když mě to celé dost frustrovalo a byl jsem otráven ještě druhý den. Absolutní zklamání, těšil jsem se na to dost. :( ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Zatímco první díl se mi více než líbil, tak tenhle selhal hned na několika frontách. Zásadní problém mám s krajně debilním scénářem, který v sobě neskrývá jediné zrnko zajímavosti. Děj je nesnesitelná píčovina a je obrovský omyl, že něco takového bylo vůbec vypuštěno do světa. Postavy jsou napsané tak neuvěřitelně nezajímavým způsobem, že jsem měl obrovský problém tuhle píčovinu vůbec dokoukat. Bavil mě vyloženě jen Daniel Craig se svým luxusním přízvukem. Nikdo další mi nepřišel ani mikroskopicky zajímavý. Jedna nudnější postava než druhá. Stopáž byla zbytečně krajně přepálená. Tenhle blábol by se hravě vešel do 90 minut a každý divák by byl spokojenější. Totální ztráta času. Zejména první polovina je zcela nesnesitelná a věřím, že se přes ni spousta diváků vůbec nedostane. [10 %] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Stylová whodunit mystery žánrovka, která je o řád lepší než ty nekoukatelné číčoviny s Poirotem. První díl jsem v kině prospal, takže mě příliš nezaujal a tohle bylo o něco zábavnější, ale pořád to není vyloženě můj cup of tea. Rian Johnson si 4 hvězdu ode mě zkrátka nezaslouží nikdy. Nejvíce se mi líbilo atraktivní prostředí samotného ostrova, které na pohled vypadá hezky, je to celé přepychové a luxusní a to já můžu. Z herců opět vládne Daniel Craig a sympatická je i Janelle Monáe, pro kterou mám slabost. Od Bautisty jsem čekal humornou vložku, to se bohužel nestalo a Edward Norton neurazí- nenadchne. Je to hezky natočené, dobře zahrané a samotné mysterium se jeví inteligentně, byť tentokrát mi to přišlo až moc průhledné a očividné ( v koncovce byl první díl údernější). Vtipné mi to moc nepřišlo, nenachází se tu žádné gagy a stopáž 140 minut je zbytečně moc, vzhledem k tomu, že se jedná jen o konverzačku. Přežil jsem to bez větších útrap, což se vzhledem k žánru cení. Není nad Korejské a Severské detektivky. 65% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak pan Janoušek podruhé vytáhl nože. Tentokrát však totálně tupé, zubaté, zrezlé a se zaschlým hovnem na čepelích. Ty tam jsou hravost, spád a nepředvídatelnost jedničky, nonšalantně odkazující na nejlepší kusy Kristovy Agáty. Na prvním dílu bezohledně parazitující, typický netflusovský rychlokvašný eintopf kauzálního kokotismu, neúměrně natahované bezradnosti a přiblble povrchních klišé s až trapně se pitvořícím a děsivě přehrávajícím agentem Nulanulaprasečíxicht, naštěstí již emeritním, a s trestuhodně nevyužitým, v roli zcela marným Édou. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Účasť vo filme s toľkými hereckými hviezdami priviedlo Madelyn Cline k „miniatúrnej existenčnej kríze“. Ako herečka u Jimmyho Fallona uviedla: "Niekedy máte chvíle v živote, keď sa len pozeráte okolo seba, pozeráte sa na život a hovoríte si: ako som sa sem k*rva dostala?" (Arsenal83)
  • V niekoľkých scénach odohrávajúcich sa v hlavnej miestnosti sídla “glass onion” môžeme vidieť v pozadí portrét Milesa Brona (Edward Norton), kde je zobrazený bez trička - ide o odkaz na film Fight Club (1999), v ktorom herec Edward Norton stvárnil jednu z hlavných postáv. (Kreminka)
  • Joseph Gordon-Levitt si rovnako ako v prvom filme Na nože (2019) aj tu strihol cameo. Tentokrát nahovoril hlasné "dong", ktoré bolo počuť pri každom odbití celej hodiny. (Mandragor)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama