Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (588)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Člověk 70 minut čeká, než dojde na pořádný twist, který hříčku povýší o level výše (a na ten moment dojde), jen aby se to na konci zvhrlo v (minimálně na můj vkus) příliš stylizovanou dohru o příčině a následku. V rámci hravých detektivek je každopádně pořád Glass Onion výrazný nadprůměr, jednička ale byla atmosférou někde trochu jinde, blíže klasickým detektivkám a i Blanc mi přišel o něco lépe uchopený. Pokud se ale povznesu nad to, že to zkrátka není to samé, co první díl, vychází mi z toho pořád hodně slušná žánrovka. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mimořádně nesympatická parta vyrazila na vymyšlený ostrov. Pár záběrů z přístavu na ostrově Spetses pro nalákání naivních řeckých fanoušků, zbytek se odehrává kdesi v ateliérech. Zhodnotili jsme to tak, že z Edwarda Nortona se stal dědek, a taky už chápu, proč Craig už nemůže hrát Bonda. Mimořádně sešel. Nedokoukáno, protože je to hrozná snobárna a kokotina. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Je to docela sranda, ale už během sledování moje převažující myšlenka byla "Knives Out mě bavilo víc". Je to (zase) přeformalizované a překomplikované, ale tentokrát tam nejsou postavy/herecké výkony, které by tomu v mých očích dodaly přidanou hodnotu. Ne že by se film nesnažil přesně zopakovat/zkopírovat spoustu prvků z "jedničky", to on se snaží, ale podle mého názoru se to tentokrát nepovedlo tak efektivně. Například jsem nezaznamenala, že by internet nějak žil plavkami Daniela Craiga, zatímco svetry Chrise Evanse byly zmemovány okamžitě. A z osobního hlediska mám z místních herců ráda jen Ethana Hawkea, který se objevil asi tak na dvacet vteřin v roli, která nejspíš mohla zůstat celá na podlaze střižny, protože pro výsledný film nic moc neznamená, a Kathryn Hahn, která tam byla tak málo a tak nevýrazná, že jsem pomalu už během filmu zapomněla, že tam vůbec je. A nemyslím si, že by ten konec byl tak triumfálně "šťastný", jak by tvůrci zřejmě chtěli, aby byl. Aniž bych chtěla nějak extra spoilerovat, tak bych spíš řekla, že by paní šla do vězení za celou škálu trestných činů či pokusů o ně. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson je šéf. Skleněná cibule zdárně pokračuje v oživování pravidel staré detektivní školy a Daniel Craig si Benoiat Blanca pořád neskutečně užívá. Samozřejmě je moment překvapení v tahu a člověk tak některé zrady tuší. Herecky se sešla zajímavá parta i když na tu původní z jedničky rozhodně nemá. Edward Norton se v těchhle rolích vyžívá a Kate Hudson je zábavná, ostatní spíš podporují skvěle napsaný scénář. Prostředí řeckého ostrova oživeného hig-tech hogo fogo vybavením (nekuřácká zahrada) i uměleckými díly je působivá stejně jako sama Skleněná cibule. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Zprvu hrozně divný film, vůbec jsem si nedovedl představit, kam to až zajde, zvlášť oproti tradičnější jedničce. Na této dvojce je hrozně znát nafouknutí rozpočtu, nádherný soukromý ostrov a možné malinko méně hvězdní herci, ovšem přesně padnoucí do svých rolí. Ryan Johnson je šikovný režisér a možná ještě lepší scénárista, o němž jsem nikdy nepochyboval, a i na podruhé to dokázal. Není to sice úplná šleha, při které 150 minut uteče jako voda, ale s každou další minutou jsem cítil onu jistotu v ruce režiséra, že to na míle daleko musím vyhlásit nejlepším filmem od Netflixu letos. A Craig tu už není až tak výstřední (hlavně co se týče přízvuku),takže fajn. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Když Netflix koupil práva na film, začal se připravovat i třetí díl této série. (KGBelik)
  • Film sa natáčal v Grécku a Belehrade (Srbsko) od 28. júna do 13. septembra 2021. (Arsenal83)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama