Reklama

Reklama

Na nože: Glass Onion

  • USA Glass Onion: A Knives Out Mystery (více)
Trailer 1

VOD (1)

Proslulý detektiv Benoit Blanc vyrazí do Řecka rozmotat spletitou záhadu, ve které figuruje jeden miliardář a nesourodá parta jeho přátel. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (588)

verbal 

všechny recenze uživatele

A tak pan Janoušek podruhé vytáhl nože. Tentokrát však totálně tupé, zubaté, zrezlé a se zaschlým hovnem na čepelích. Ty tam jsou hravost, spád a nepředvídatelnost jedničky, nonšalantně odkazující na nejlepší kusy Kristovy Agáty. Na prvním dílu bezohledně parazitující, typický netflusovský rychlokvašný eintopf kauzálního kokotismu, neúměrně natahované bezradnosti a přiblble povrchních klišé s až trapně se pitvořícím a děsivě přehrávajícím agentem Nulanulaprasečíxicht, naštěstí již emeritním, a s trestuhodně nevyužitým, v roli zcela marným Édou. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po prvnim dilu jsem mel ocekavani vcelku nizky, ale tohle je jak kdyby si vzal Johnson vsechny pripominky k srdci a natocil pecku. Od zacatku do konce nalestena stylova jizda, i kdyz se vlastne porad jedna o konverzacku, tak se furt neco deje, svizne to odsejpa a za chvilku je konec. Nechybi samozrejme radne zamotana zapletka, ktera ale misty pusobi trochu pritazena za vlasy a uprimne scenar tu je asi nejslabsi clanek. Naproti tomu dialogy jsou naprosto perfektni, skvelej mix komedie a napeti. No a samozrejme herci, opet super sestava, jen teda Craig, Norton i Bautista vypadaj dost sesle. Za me pecka, na kterou se da v pohode kouknout znovu, i kdyz znate rozlusteni. Naprosto suverenich 5*. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„To sa navzájom nevylučuje.“ Mňa pravdupovediac neodpálila ani jednotka. Dvojka je taká... čo ja viem. Prvú polovicu vyzerá hlúpo, tragicky, nezmyselne opulentne. Našťastie, v druhej sa ukáže, že v mnohých scénach klamala, zavádzala alebo nám proste nepovedala všetko. Vďaka „reštartu“ mnohé scény, v ktorých ústredný hrdina vyzerá ako hňup, zrazu pôsobia presne naopak. Celkovo ma reštart bavil, ale že by som z neho bol odvarený, to sa povedať nedá. Finále je potom už len kôpkou nešťastia. Hugh Grant wtf. Ústredný zločin strašne nezáživný. Postavy v podstate tiež; jediný, kto ma vyložene bavil, bola Janelle Monáe (Antebellum). Mala to zjavne suverénne v rukách a nebojí sa to použiť. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příběhu jakoby se dotkla Agatha Christie, což beru jako plus. Ostrov, skupina lidí a jeden bude vrah. No, možná jich může být i více. O něco slabší než jednička, ale pořád slušná zábava. Retrospektiva opět napoví, jak se věci skutečně mají. A protože v Craigovi člověk pořád tak trochu vidí agenta, tak se nediví, že závěr je přímo bombasticky bondovský. A šikovné české ruce zde zanechaly výraznou stopu ve skleněných skulpturách, které nakonec vezmou za své... Slušné herecké výkony, spád, napětí, parádní kamera, skvělá hudba....to na mainstream není málo. 3,5* ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rian Johnson je šéf. Skleněná cibule zdárně pokračuje v oživování pravidel staré detektivní školy a Daniel Craig si Benoiat Blanca pořád neskutečně užívá. Samozřejmě je moment překvapení v tahu a člověk tak některé zrady tuší. Herecky se sešla zajímavá parta i když na tu původní z jedničky rozhodně nemá. Edward Norton se v těchhle rolích vyžívá a Kate Hudson je zábavná, ostatní spíš podporují skvěle napsaný scénář. Prostředí řeckého ostrova oživeného hig-tech hogo fogo vybavením (nekuřácká zahrada) i uměleckými díly je působivá stejně jako sama Skleněná cibule. ()

Galerie (347)

Zajímavosti (28)

  • Craig prezradil, že Bautista bol úplne iný, ako pri nakrúcaní Spectre (2015): "Pri nakrúcaní Bonda sa nezdal byť najšťastnejším človekom, tentokrát to bol úplný opak. Bol jednoducho veľmi zábavný a vždy sa usmieval, bol šťastný a oveľa viac komunikoval." (Arsenal83)
  • Na párty, počas ktorej sa snažia protagonisti rozlúštiť obsah Milesovej správy, si prisadne k Peg pán, ktorý jej vysvetľuje, že zvuková časť rébusu je Bachova "Malá fúga g mol". V skutočnosti ide o jedného z najslávnejších amerických violončelistov, Yo-Yo Ma, ktorý sa sám Bachovej tvorbe venuje. Okrem klasickej hudby jeho interpretáciu môžeme počuť aj vo viacerých filmoch. (lemonova)

Související novinky

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

Třetí Na nože dostalo název a nabírá obsazení

28.05.2024

Detektiv s výrazným jižanským přízvukem, Benoit Blanc, se vrací řešit nový podivuhodný případ... svůj zatím nejnebezpečnější. Jak už bylo dříve avizováno, z chválené detektivky Na nože režiséra Riana… (více)

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

Rian Johnson už pracuje na třetím Na nože

16.10.2023

Režisér a scenárista Rian Johnson (Star Wars: Poslední z Jediů) zaznamenal se svou detektivkou Na nože takový úspěch, až to vedlo k akvizici práv Netflixem a objednání hned dvou pokračování. To první… (více)

Leden plný seriálů

Leden plný seriálů

04.01.2023

Nový rok znamená samozřejmě taky nálož nových seriálů a hned v lednu začneme zjevně zostra. Hollywood totiž odmítá zpomalit, a tak nás už zkraje roku čekají jedny z nejvýraznějších počinů… (více)

Reklama

Reklama