Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Major Maisner, svérázný policista a v současné době šéf Interpolu pro "střední Evropu a přilehlé asijské oblasti", nejprve brilantním způsobem dostane v Bangkoku asijské mafiány do blázince a poté se vrací do vlasti, aby se opět ujal svého místa ve Svitavách i v Praze, kde je pobočka Interpolu maskována jako psychiatrická léčebna. Před náměstkem ministra vnitra a kapitánem Hrubcem se však musí nejprve prokázat vytetovaným drakem. Ve skutečnosti totiž nejde o majora Meisnera, ale o jeho dokonalého dvojníka. Pravý major sedí ve vězení v Bangkoku, což zařídil právě náměstek s Hrubcem, kteří se ho chtěli nadobro zbavit. Jenže to neznají nezničitelného českého poldu. Tomu se samozřejmě podaří uprchnout a v přestrojení za asijského zemědělce dorazí do vlasti. Ani on, ani jeho dvojník, nemají o tom druhém nejmenší ponětí, což vede k celé řadě omylů, záměn a nedorozumění. Náměstek s Hrubcem se sice pokusí dvojníka přinutit, aby skutečného Meisnera zabil, ten to však nedokáže. Místo toho zřídí na policejní stanici tajný nevěstinec, kam se mu podaří naverbovat nejen věčně neukojenou psychiatričku Kudlákovou, ale také starostovu ženu. Bláznivé situace a překvapivá odhalení se kupí takovým tempem, že občas ztrácí přehled i sám Meisner. Přesto však dokáže dotáhnout celou záležitost s dvojníkem do absolutně nečekaného a pochopitelně zdárného konce. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (394)

Berry odpad!

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěla taky napsat jen:,,To je sračka první třídy", ale zkusím to trochu rozepsat... Ladislav Potměšil od sebe absolutně nedokázal oddělit postavu Maisnera a jeho dvojníka. Hrubec, který hraje tentokrát ještě věšího vola, než v předchozích dílech, už taky nepůsobí ani trochu vtipně, spíš trapně. A dky tomu "těhotenství" to má opravdu korunu... Simona Krainová ze sebe udělala krávu první třídy (viz. scéna se zapálenou cigaretou...). A protože film ničím nepřekvapí (teda samořejmě kromě extrémní dementnosti), můžu tvrdit, že si post nejhoršího filmu na ČSFD zaslouží docela právem... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je už absolutní kravina, která těžila z úspěchu prvního dílu. Postrádá především inteligentní humor jedničky a už neví, kde má brát nové nápady. Proto se na policejní stanici pase koza, chovají králíci a kamrlík slouží jako bordel. Maisneři jsou rovnou dva. Nejvíce tak zaujme narvaná Vlasta Peterková v šatech. A ten humor? Inteligenci postrádá, ale prdel to je, to jo no. [21976. hodnocení, 388. komentář, 15%, 42. nejhorší film] ()

Reklama

#47 

všechny recenze uživatele

Nejsem ovce která bude dávat nejnižší hodnocení všemu co se drží na chvostu žebříčku CSFD jen proto abych konformě držel s většinou. Humor tohoto filmu sice nepatří mezi intelektuálně nejsilnější, přesto se ale v některých situacích dobře bavím a nevidím důvod si o něm myslet že je to největší odpad v dějinách kinematografie. ()

Vronsky odpad!

všechny recenze uživatele

Bez nepřivřeného, při vší opatrnosti však raději pevně zavřeného oka kritického pohledu, představuje celá maisnerovská trilogie jasně odpadní záležitost a samé dno českého filmu. Nicméně i se značně sníženou přísností hodnotící bulvy je samotná Potměšilova labutí píseň úsměvná sotva ze dvou promil, chutná jako nastavovaná kaše (3.díl) nastavované kaše (2) lehce podprůměrné taškařice (1) a opakovaná recyklace nejednoho vtipu jen podtrhuje tvůrčí beznaděj. A když vám pak nemilosrdný pan scénarista naservíruje hned dvojitou porci Václava Maisnera s úsměvem připomínajícím spíše zoufalou křeč, hraničí celé veledílo s filmovým zločinem desetiletí. Při vzpomínce na muka, která nekompromisně přicházejí přibližně po slabé půlhodince snímku, nezbývá než doufat, že volný pád správného poldy již tentokrát konečně skončí zlomeným vazem. ()

pjotr76 

všechny recenze uživatele

Mám ten pocit, že jsem kus toho taky viděl v televizi, a jak říkám mám v tom guláš, takže vůbec nevím co se tam zase dělo, což není zjevně podstatný. Mám ten dojem, že můj postoj k tomu filmu by se dal vyjádřit jako absolutní lhostejnost, spíš než nějaký emoce, který bych si vybíjel v razantních odpadech. Dám za jedna, řekl bych, že všechny ty díly stály za h..., ale totální odpad to v rámci žánru stupidní komedie asi nebude. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (4)

  • Některé scény hrál skutečný dvojník Ladislava Potměšila. (A.MacGyver)
  • Natáčení probíhalo na zámku v Lysé nad Labem, Svitavách, Nechanicích a Praze. (M.B)

Reklama

Reklama