Reklama

Reklama

Kolskaja sverchglubokaja

  • Rusko Кольская сверхглубокая (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kolský superhluboký vrt je největším těžebným zařízením v zemi. V roce 1984, v hloubce více než 12 kilometrů, něco napadlo pracovníky. Po těchto událostech je objekt uzavřen. Malý výzkumný tým jde do podzemí, aby zjistil, jaké tajemství se skrývá v nejhlubší díře na světě. To, co zjistili, se ukázalo být největší hrozbou v historii. Nyní je budoucnost lidstva v jejich rukou. (LIVINGDEAD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (99)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Toto je nekonečné čakania na horor pritom príbeh je obohratá platňa. Každý divák dopredu vie, že takých votrelcov a vecí sme tu už mali mnoho, vie, čo môže očakávať, tak prečo to tak dlho trvá, kým sa niečo stane? 2 hodiny má film úplne zbytočne. A tie spomalené scénky s kostolným chórom v pozadí boli najtrápnejšie. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Tady měl zas někdo očekávání. Superdeep je fajn, ale po celou dobu mě, ne jako podobný Underwater, nedokázal pořádně upoutat k obrazovce a nechat si ohryzávat nehty. Horor připomenuvší gamesy Dead Space či Last of Us a další "ejtýs" laboratorní či staniční horory ale hezky doplňuje portfolio silného strašifilmového roku. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pěkná tečka na konci roku v podobě očekávaného Hlubokého Kolského vrtu z Ruska, který je solidním Sci-Fi Hororem připomínající známou hru Dead Space a v závěru i pocta staré Věci. Pro někoho může být mínus délka 2 hodin, ale tentokrát mi délka nevadila, jelikož do podzemí se jde už někde v 10. minutě a film se nezdržuje zbytečným vykreslováním postav. Prostředí je super, krásná podzemní laboratoř plná vědců a vojáků, kteří bojují s neznámým parazitem. Tempo mi přišlo být slušné, film se řítil kupředu a najde se zde hodně cool a zapamatovatelných scén. Mutující plíseň na člověku je zde natočena úchvatně a zároveň nechutně a samotné monstrum je díky praktickým efektům velmi povedené, akorát by mohlo přijít na scénu dříve. Atmosféra, prostředí, hudba, vizuál a parádní scény mi ke spokojenosti stačí víc než dost. Příběh***, Akce***, Humor>Ne, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Klasický milostný trojúhelník - major Jasoň Specnazovič Nabušeněnko by rád pocvičil hluboké zanoření s doktorkou Fretkou Frigiděvnou Přesmrtvolochodskou, ovšem hned při prvním průjezdu tunelem chytne pýchavkovitou agresivní mykózu, ze které zase vlhne jeho vyvolená. Želbuch doktorku při pokusech o dvoření nepostihla obligátní migréna, ale záchvat svědomí a scénáristu zase předávkování lysohlávkami nad Lidskou stonožkou, pročež mé hovnocení do toho smotlachovsko bakalovského Horizontu události ve finále zahučelo rychleji, než ten výtah. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ani moje patologická náklonnost k ruským filmům mi nedovolí hodnotit výš. Proč? Protože nemám rád, když režie ke zvýšení napětí používá pomůcky jako tmu, mlhu/kouř, blikání apod. A to se děje v druhé půli stále častěji. Kdyby se jelo ve stejném strohém a věcném vizuálním stylu jako ze začátku, tak neremcám a čtvrtím. Taky mi v tom příliš nevonělo několik nelogických nepravděpodobností, jako třeba když se Anna s gerojským majorem vrhnou po hlavě a bez jakékoliv ochrany do laborky skrz naskrz zamořené parazitickou houbou a jejími spórami. Nebo jakým stylem se Anna pohybuje v údajných 200°C. Nebo proč má Anna Fjodorovna "jugoslávský" přízvuk a ryze ruské jméno. A scénář taky mohl být malinko nápaditější a záživnější. Ale film má i spoustu plusů, jako že třeba pěkná Anna/Milena Radulović postupně odhazuje oblečení a získává zdravou vysolárkovanou barvu. A překvapilo mě, že onen Kolský vrt alias "Díra do pekla" opravdu existuje, opravdu je tak hluboký a koluje okolo něj několik zajímavých 'městských legend' (wiki). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Minimálně od roku 1997 se internetem šíří městská legenda, že vrt byl zastaven z důvodů údajného provrtání se do „pekla“. Nicméně samotná legenda je staršího data, poprvé se pravděpodobně objevila v anglofonní části světa v rámci vysílání Trinity Broadcasting Network v roce 1989. Ruští inženýři údajně měli spustit do vrtu mikrofon, který měl zachytit podivné nářky. Tento audio záznam koluje na internetu jako autentický. Nicméně jedná se o část soundtracku z roku 1972 k filmu Baron Blood, který byl pouze částečně remixován. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Kolský superhluboký vrt je nejhlubší vrt na světě a byl zapsán do Guinessovy knihy rekordů (také se mu říká Díra do pekla). Nachází se v Murmanské oblasti ve vzdálenosti 10 km od města Zapoljarnyj na území geologického Baltského štítu. Dosahuje hloubky 12 261 m. Na rozdíl od jiných vrtů, které byly prováděny za účelem hledání ropy nebo geologického průzkumu, cílem tohoto byl pouze výzkum litosféry v místě, kde Mohorovičićova diskontinuita prochází blízko zemského povrchu. Vrt byl započat v roce 1970 a ukončen byl v roce 1994. Během provádění Kolského vrtu bylo učiněno cca 12 000 nových objevů v geologii. (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Název filmu se objeví až se závěrečnými titulky. (pornogrind)

Reklama

Reklama