Reklama

Reklama

Antarktida je pozoruhodný a překrásný kontinent. Ve filmu Věc: Počátek se na něm ale nachází také odlehlá výzkumná stanice, jejíž osazenstvo, tvořené mezinárodním vědeckým týmem, objeví v ledových hlubinách neobyčejné stvoření. Z objevu, který má obrovský vědecký potenciál, se však brzy stává vražedná hrozba. Vědci jsou nuceni čelit narůstající paranoii tváří tvář zcela neznámému tvorovi, který je schopen změnit se v dokonalou kopii jakéhokoliv živého organismu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (1 060)

obitus 

všechny recenze uživatele

Carpimu to samozřejmě nesahá ani po stín culíku na patách ošoupaných tenisek, ale v rámci současných horrorů jde o vysoký nadprůměr. Autoři dokazují, že mají původní Věc nakoukanou a moc rádi ji citují, aby toto dohnali k vrcholu v naprosto geniálních závěrečných titulcích, za které jim ve stoje tleskám. K samotnému příběhu a jeho zpracování mám samozřejmě haldu připomínek, od zbytečné (ale krásné) ženské v titulní roli, přes stejně zbytečné finále v talíři až po triky, které by v souboji s těmi z osmdesátek dostali KO v prvním kole. Přesto jde o dobrou podívanou, která mimochodem odpoví na nejzásadnější otázku Carpiho originálu. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Nevidím jediný dôvod, aby som tomuto remaku uberal body. Ja som sa bavil, nie je to síce najlepší remake, ale určite jeden z tých lepších. Nakrútené je to zručne, hlavná hrdinka mi bola tiež celkom sympatická, príšerky ušli - akurát atmosférou sa to klasicke ani zďaleka nevyrovná, čo ma však vôbec neprekvapuje. Nebránil by som sa dlhšej stopáži. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Regulérny prequel ku Carpenterovej perfektnej Veci, ozrejmujúci čo sa to vlastne prihodilo na nórskej stanici. Objavenie UFA, mimozemšťana, ľadová kryha, vznik dvojhlavej príšery, sekera a diera v stene a perfektné prepojenie na záver s kultovou klasikou, pričom zachováva podobné postupy, ako vedec zisťujúci čo Vec dokáže, následný test ale samozrejme iný ako v pôvodnej verzii (rozhodne nápaditý, no oveľa viac neistý) a samozrejme používanie plameňometov a granátov. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Když se jde na archeologickou výpravu, například hledat Hammunaptru, a ve výbavě chybí dláta a štětečky, ale zato nechybí kulomet a spousta střelných zbraní, těším se na skvělou komedii. Když čtu knihu, kde si speleolog zcela automaticky balí na cestu do jeskynního systému kromě lan, karabin a baterky taky granátomet a spoustu dalšího střeliva, čekám buď prima legraci, nebo strašnou sračku. Když drsní Norové na antarktické základně porušují mezinárodní smlouvy a mají zbraně... ale ne jen pistolky, taky lovecké pušky, bedny granátů a několik funkčních sad plamenometů... tak si říkám, že je tu někdo debil. Zaprvé já, že na to koukám. Zadruhé autoři, že to je myšleno jako horror a ne parodie na něj. No a v podobně vypointovaném rozboru mohu projít logiku děje (#$%#$%!!!), věrohodnost motivace postav, násilné odfajfknutí si politické korektnosti tím, že do Antarktidy narveme černocha, "elegantní" způsob, jak z toho udělat americký film, i když je kompars norský, wtf digitální pavouky s přilepenou hlavou -- to jako seriozně? .... No fakt jsem si nemyslel, že to nebude mít ani zbla atmosféry (až na ledové pláně), fantazie, vnitřní soudržnosti, napětí... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle remake to ma u me jednoduchy. Puvodni vsemi chvalena Vec me nikdy nijak zvlast nechytla. Sice to byl dobrej film, ale rozhodne ne zadna spicka. Tudiz se mi tohle docela libilo. Zacatek filmu je takova drobna vykradacka Akt X, kdy se vicemene pul hodiny nic nedeje a jen se predstavujou postavy. Ty si strihly neokoukany, sympaticky norove a roztomila Winstead, takze tady je vse v poradku. Kdyz uz se konecne dostaneme k nejaky akci, tak to ale spis vypadalo jak Vetrelci, akorat Winstead v hlavni roli tu drsnacku, ktera popadne plamenomet a jde si to s veci vyrikat, moc neverite. Prvni problem jsou triky. Ty samozrejme od dob originalu znacne pokrocily, coz ma ale svoje plus i minus. Plus je v tom, ze kdyz se reziser odhodla k nejaky ty brutalnejsi scene, kterejch je v druhy polovine filmu nastesti vic nez dostatek a nechybi ruzny rozpulovani cloveka, ruzny vnitrnosti a slachy nebo spojovani dvou tel do jednoho, tak to trikove vypada docela solidne. Sice furt vite, ze to je jen trik, zas tak vybrouseny nejsou, ale rozhodne nadprumer. Minus je v tom, ze zatimco u originalu bylo nutny ne zrovna uveritelny triky maskovat litrama krve a slizu, to uz tady potreba neni, takze se to vetsinou spokoji s nejakym tim cakancem krve. Ale osazenstvo stanice je velmi pocetne, tudiz je furt koho zabijet a tak neni o zabavu nouze. Jediny, co mi tu chybelo, byla ta paranoidni atmosfera, v kom ze je zrovna ta vec. Sice se to tu taky resi, ale tu atmosferu to proste nema. Ono celkove to nema buhvijak hororovou atmosferu. Vysledek je tak v podstate akcni vyvrazdovacka se zajimavym zaporakem, kde skonci vetsina osazenstva rozmrdana na kusy, pripadne spalena na skvarek, ale rozhodne se nekona zadna hororova atmosfericka lahudka, coz je trochu skoda. Ale i tak jsem se skvele bavil. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (25)

  • Základňa Thule v skutočnosti nie je nórska a nenachádza sa v Antarktíde. Ide o dánsku leteckú základňu nachádzajúcu sa v Grónsku a ovládanú letectvom Spojených štátov amerických. (Arsenal83)
  • Keď Kate Lloyd (Mary Elizabeth Winstead) kontroluje kolegom zuby, či nemajú plomby, používa LED baterku. Takéto zariadenie v roku 1982 neexistovalo. (Arsenal83)
  • Kate Lloydová (Mary E. Winstead) zkoumá v Kolumbijské univerzitě zmrzlé ostatky přibližně 10letého samce medvěda jeskynního, jenž se narodil před 27 500 lety. (anuki)

Související novinky

Hororová Věc se dočká rebootu

Hororová Věc se dočká rebootu

26.08.2020

Legendární filmař John Carpenter potvrdil, že ve studiu Blumhouse zvažují reboot kultovní Věci z roku 1982. Ta sama je remakem Věci z jiného světa z roku 1951, oba filmy pak vycházejí ze stejné… (více)

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

Nástupce krále Leonida v další Třístovce

05.11.2011

Ústřední postavou 300: Battle of Artemisia bude perský král Xerxes. Čelit mu ale bude athénský generál a velitel spojené řecké flotily Themistoklés. Zdá se, že studio Warner Bros. našlo představitele… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama