Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Bangkok, rok 1975: Charles Sobhraj je zloděj a podvodník, který se vydává za obchodníka s drahokamy a láká mladé lidi ze Západu do svého bytu, kde je zdroguje a okrade, a mnozí z nich nepřežijí. Herman Knippenberg, mladý diplomat na nizozemském velvyslanectví v Bangkoku, začne vyšetřovat, kde se nachází pohřešovaný nizozemský pár, a tím se zaplete do Sobhrajovy spletité sítě zločinu. Herman je odhodlán zjednat spravedlnost obětem a jejich rodinám, ale Sobhraj a jeho komplicové nemají v úmyslu nechat se chytit a vydávají se na ničivou eskapádu po celém světě. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (144)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Dobová atmosféra, kouzelné lotace a pro mě pořád fascinující éra hippies. Na druhou stranu pomalé tempo nerušené hlavně skoky v čase a těch skoků, byť za sebe musím říct, že jsem orientaci v nich udržela, je příliš. První 4 díly se sunou v pomalém tempu, které nemá žádnou velkou gradaci, stejně jako Knippenbergovo vyšetřování, zlom přišel až v 5. díle, ale postupně se to opět rozplizne do mnoha zbytečných scén. Sumasumárum, seriál mohl být kratší, myslám, že se dal zhutnit na 4, max. 6 dílů a to by mu jen prospělo a i hodnocení mohlo tám pádem být o hvězdu výš. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ktosi sa tu pýtal, že nerozumie, ako môžu byť turisti takí hlúpi a naivní. Nuž, keď sa bavíme o turistoch z radov kvetinových detí, ktoré nemajú nič na práci len konzumovať drogy, potom sa tá naivita na nich nalepí nejak prirodzene. Seriál bol v prvej polovici dosť zaujímavý a priniesol aj napínavé pasáže v súvislosti s útekom/neútekom Dominiquea. Hoci ja som sa v deji nestrácal, nemyslím si, že bolo vhodné namiešať do tohto vysokohorského vývaru desiatky flashbackov v každej časti – ten posun v čase môže byť pre mnohých divákov mätúci – pred tromi mesiacmi, o dva roky, pred siedmimi rokmi...Trocha rušivé poňatie. Čo ale seriálu vyčítam najviac je absencia ambície ukázať niečo viac. Ani jedna vražda nebola v podstate ukázaná v nejakom reálnejšom alebo hororovom prevedení, v podstate sme sa o úmrtiach tých ľudí len dozvedeli. Na úkor akcie nám tu nadávkovali siahodlhé dialógy, ktoré miestami už unavovali. ()

Reklama

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Viac-menej štandardný seriál priemernej kvality, ktorý ale nemá tendenciu nudiť. Silným pozitívom je prostredie, doku-prechody tiež potešili no a napokon reálne zábery na záver, ktoré síce nevybočujú z dobre známych konvencií, ale rozhodne fungujú. Priemer epizód mi síce vychádza na tesné 4*, avšak Serpent ako divácky zážitok vyšumel skôr, ako som čakal a vo väčšom sa v ňom v rámci či už rozhovorov alebo myšlienkovo vracať skôr nebudem ako budem. Poctivé tri ... EDIT: Zaujímavé, ako sa človek môže mýliť. Na moje prekvapenie som sa myšlienkami k The Serpent vrátil hneď niekoľko krát. Prostredie 70tych rokov v Thajsku je natoľko okúzľujúce aj v spomienkach na seriál (ktorého bolo najväčšou prednosťou), že sa prikloním k priemeru, ktorý mi vychádzal z jednotlivých epizód. 4* ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

O skutečném Charlesi Sobhrajovi jsem neměl nejmenší tušení, ale tahle minisérie založená na skutečných událostech mě lákala, protože to BBC umí zpracovat. Když mě to navíc na konci nutí k tomu, abych si o tom zjišťoval víc, tak je to znak toho, že se to podařilo.   Je to skvěle obsazené, Jenna Coleman je pravidelně zárukou kvality, ale Tahar Rahim v roli slizkého vraha naprosto exceluje. Má to líbivé exotické exteriéry (i když se většina natáčela v Británii) a povedenou atmosféru, kterou skvěle doplňují outfity ze 70. let. Sice je, hlavně na začátku, trochu chaotické to posouvání v čase, ale to se dá překonat. Příběh mistra manipulátora a jeho společnice stojí za to. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Každý, kto ma z celého srdiečka miluje vie, že som nadšencom tvorby o sériových vrahoch. Popravde, bez štipky sebareflexie, nepoznám nikoho na tejto pofidérnej stránke, kto má v rámci tejto témy napozerané viac, ako moja láskyplná maličkosť. Sledovať dobre spravovaný dokument, je proste emocionálna bomba. Pozerať priemerne spracovaný seriál o dĺžke 8 hodín, je kurevská vražda. Prvé tri epizódy sú doslova zbytočnosť, keď jadro seriálu konečne chytí tempo, záver opätovne upadne do akéhosi polospánku, ktorý ani z ďaleka nenapĺňa očakávania, hodného takejto story. Čo ma ale serie najviac, samotný “Had” ani z ďaleka nie je tak podaným hadom, akým naozaj v skutočnosti bol. Ďalšia vec, nie je nič horšie ako sledovať tematicky tvorbu podľa skutočnosti, ktorá je podaná tak mdlým spôsobom, prakticky bez výrazného zásahu do emócii. Toto neviem prečo dosahuje 82%, no ostatným dám radu do života zadarmo. Keď chcete aby Vás niečo v rámci takéhoto námetu zasadilo do fotelky, musíte zmeniť žáner. A tým je bez pochýb - DOKUMENTÁRNY (a však v dobrých rukách). ()

Galerie (201)

Zajímavosti (9)

  • Všechna auta ve scénách z Paříže mají volant na pravé straně. Ve Francii mají auta volant na levé straně. (HonzysKISS)
  • Ellie Bamber (Angela Knippenberg) se kromě německého přízvuku musela naučit také thajsky. (HonzysKISS)
  • Charles Sobhraj (Tahar Rahim) byl přezdíván „Had“ kvůli svým podvodnickým způsobům a neustálému útěku před pokáráním. Přezdívalo se mu také „Bikini Killer“ kvůli oblečení, které měly jeho oběti. (HonzysKISS)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

30.12.2021

Rok 2021 proběhl z hlediska kinematografie v o něco menší nejistotě než rok 2020, kdy byly v důsledku virové epidemie zavírány kinosály a filmové premiéry se houfně odsouvaly, což trvalo až do… (více)

Reklama

Reklama