Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někdy vás život náhodně dostane do situace, kterou nečekáte, ale musíte se s ní vyrovnat jako chlap! Nataša a Dominik se neplánovaně stanou rodiči. Nataša, úspěšná designérka hraček pro děti, dokáže rodinu lépe finančně zabezpečit, a tak se dohodnou, že hlavní část péče o novorozence převezme jako otec na mateřské dovolené Dominik. Ten přistupuje k úkolu s poněkud naivní představou, že mu poskytne dostatek času napsat konečně knihu, kterou dlouho plánuje. Chyba lávky! Dominik musí vynaložit veškerou vynalézavost, aby během prvního roku vůbec zvládnul péči o malého Čeňka, z níž se chvílemi stává boj o přežití. Díky soužití s malým človíčkem však také objeví, kolik podob může mít láska… (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (268)

campix 

všechny recenze uživatele

Výsledná podoba knižního bestselleru je na naše poměry docela povedená. Sympatické, zábavné a založené na skutečných osudech hlavního protagonisty, které nejdříve ztvárnil v knižní formě. Nemám úplně tolik výtek, ale na druhou stranu také není až tolik co pochválit. Sice to je prakticky celovečerní premiéra pro Jana Haluzu, takže to zvládl poměrně dobře, ale Deník moderního fotra je  prostě průměrná romantická komedie se sympatickým ústředním duem, které se zná dlouhá léta a jejich chemie funguje na jedničku. Nic víc se tam asi najít nedá. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Jakmile vidím žánr komedie (navíc ta naše česká), položím si hned otázku, jestli se na to chci vůbec koukat. Naposledy mě příjemně překvapila jen Teorie tygra, od té doby (marně pátrám v paměti) asi nic. Místo plnokrevných komedií u kterých se několikrát odbouráte, utíráte si slzy a po jejich skončení vás bolí břicho se točí jakési podivné taškařice "ze života", které v lepším případě jednou až dvakrát vyloudí mírný úsměv (někdy spíš úšklebek) na tváři. Protože správná komedie musí mít spád, kromě komických figur a komických scén musí mít propracované dialogy i správné načasování a měla by vyvrcholit nějakou tou třešničkou na dortu. Tady se ovšem žádného vrcholu nedočkáte, všechno plyne příliš líně a předvídatelně, žádný moment překvapení vás nečeká. Jirka Mádl má i přes svoje strniště a pytle pod očima stále spíše chlapecký vzhled, roli tatínka jsem mu nevěřila. Tohle je kategorie 30+ a já se někdy potýkám najít nějaký styčný bod s generací 40+. Možná je to pro třicátníky humorné je, já bych Deníček pojala spíš jako drama s úsměvnými vložkami, ale to by se tam muselo skutečně něco dít. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Deníček sebelítostného fotra. Nejsem k tomu nadhledu imunní, ale bez vysokých horeček, laryngitid a podobných parád je popisovaný baby doom kolem blátivé opičky stejně křečovitý jako ten přechod do roviny romantické komedie amerického střihu. Dlouhodobě mi nesedí Mádlův arogantní herecký projev, ale rád bych jeho postavu viděl za nějakých patnáct let ve dvojce, až na něj bude potomek srát jen obrazně. Na dávná inferna pak zavzpomíná s nostalgickou slzou v oku.. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Když jsem kdysi pozorovala, jak Dominik Landsman cpal odkaz na svůj fotrovský blog do každé diskuse na internetu, neuvěřitelně se mi zprotivil a zařekla jsem se, že jeho dílko si nikdy nepřečtu. To jsem dodržela. A kdybych svému předsevzetí dostála i u filmu, bylo by jedině dobře. Čistá nuda, při níž se člověk modlí, kdy konečně už bude konec. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslel, že by to v rámci současných českých komedií mohlo být aspoň trochu něco jiného, navíc jsem od někoho kdo na tom byl v kině slyšel, že je to prý dost dobré, tak jsem to chtěl aspoň zkusit. A výsledek opět katastrofa, alespoň z mého pohledu. Je to ukrutně nudné, naprosto nezajímavě natočené (ačkoli nějaká snaha v tom je, ale nepovedená), za celou dobu jsem se ani jednou nepousmál a aby toho nebylo málo, tématu "moderního fotra" se to věnuje jen nějakých 25 minut, pak se z toho stane další obyčejná česká romantická komedie a tohle téma tam pak začne být upozaděné. A do toho v hlavní roli naprosto prkenní Mádl s Rambou. Navíc je to celé naprosto chudičké a bez nápadů, jako by to skutečně bylo točené tak moc rutinně jak se to tváří a Haluzovi a štábu bylo fuk, co z toho vyleze - lidi na to do kina přeci půjdou, že? Těch 101 minut jsem si tady ale vyloženě protrpěl. 1* ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Pro některé scény zaskočila do role dítěte panenka. Hrací panenky byly celkem čtyři, jedna byla nakonec obětována, protože pro záběr bylo třeba použít pouze ručičky. (Duoscop)
  • Kniha „Deníček moderního fotra“ vznikla na základě úspěšného blogu, který spisovatel Dominik Landsman založil s příchodem prvního dítěte. Po vydání v roce 2014 se stala bestsellerem a dočkala se dalších pokračování. (Cinemart)

Související novinky

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

Finále Plzeň až k jádru českého filmu

10.09.2021

34. ročník filmového festivalu Finále Plzeň se letos opět uskuteční na podzim. České filmové žně začnou 24. a skončí 29. září. Do kin od léta míří řada nových snímků a Finále je nabídne pohromadě… (více)

Reklama

Reklama