Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tragickým hrdinou příběhu je mladý biolog dr. Petr Gabriel, čestný, pracovitý a slušný vědec, který obětoval veškerý svůj čas výzkumu léku proti infekční žloutence. Cestou na svou chatu se seznámí s pohlednou stopařkou Olgou, ale společně strávený večer zcela nečekaně končí tragicky. Když se totiž podnapilý Petr vrací na chatu poté, co svou novou milenku vezl do Kladna, srazí autem malého chlapce. Odváží ho do nemocnice, ale když zjistí, že chlapec cestou zemřel, zpanikaří a s vidinou ztráty práce, kariéry i dosavadního života ukryje tělo v malé jeskyni. Vzápětí vše ještě zhorší, když se pokusí svalit vinu na dvojici nevinných mladíků, kteří se v době tragické nehody vloupali do jeho chaty. Zpočátku vypadá jeho verze událostí nejen pravděpodobná, ale také podložená řadou důkazů i svědectví. Nejen Olga však záhy pochopí, že chlapce zabil on, i když neúmyslně. Také vyšetřovatel major Válek z pražské kriminálky má pochybnosti a dr. Petr Gabriel začíná chybovat. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

anderson 

všechny recenze uživatele

Keď sa vám v živote príliš darí - obzvlášť v prednovembrovom Československu - a nie ste ani príslušníkom strany a vlády a ani iným privilegovaným jedincom, je katastrofa na dosah ruky. Úspešný vyskumník sa to navyše snažil uhrať na "makiaveliho", bohužiaľ neustály rozpor s niečím čomu sa vraví svedomie sa stále hlásil o slovo. Nakoniec gordický uzol rozťal otcovsky sa tváriaci vyšetrovateľ a ja s ním plne môžem súhlasiť v tom, že som takisto čakal až sa výskumný pracovník zlomí, uzná svoje zlyhanie a sám sa udá. No ale také veci sa dejú iba v rozprávkach a nie v psychologických filmoch s atmosférou, ktorá by sa - nebyť príšernej Hapkovej pesničky - dala aj krájať. Takže za 4 rozbité okuliare. (22.3.2021) ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama a kriminálka v jednom zdařilém balení, Jan Kanyza zvládnul hlavní postavu skvěle, příjemně mě překvapil.. Jedním dechem dodávám, že o příjemné pokoukání se nejedná, spíš je to takové mrazení v zádech.. Příběh pracovitého a v podstatě asi i férového doktora je v každém případě k zamyšlení a diváka v klidu nenechá, dostal se na životní křižovatku, prostě den blbec a vykročil špatným směrem, lépe řečeno mrknutím oka sjel po šikmé ploše.. Moc ráda jsem viděla Julii Jurištovou, slušelo jí to a Radovana Lukavského, ten mě potěší vždy.. ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Kanyza zde opravdu hraje. Zjišťuji, že to není tak špatný herec, jak se na první pohled může zdát. Některé pasáže ve filmu jsou celkem napínavé. Ve mně držely napětí až do konce. Tento film muselo vidět více diváků, než je zde hodnocení. To vše nasvědčuje tomu, jak je snímek skoro zapomenutý. Škoda. I přes tu chválu, kterou jsem zde uvedl, hodnotím pouze průměrně. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem nad 4 hvězdami, protože mi začátek přišel zbytečně zdlouhavý... Ale tam není v podstatě zbytečná scéna. Celá ta psychologická hra, jak jedno sobectví může zabít dva lidi, je rozehraná i dohraná naprosto skvěle. A Lukavský zde stylem vyšetřování působí jako český Columbo. --- Mimochodem, když je od začátku znám vrah, tak to není detektivka, ale kriminálka. To jsou dva různé podžánry. A tohle je navíc psychologická krimi. To jen takový dodatek, když čtu komentář Tosima. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu není nic, co by výrazně rušilo, přesto zároveň nedokáže stoprocentně zaujmout. Nicméně jako psychologická sonda (spíše než kriminálka) je to zdařilé. Jako v typově podobném filmu ze stejné doby Muž na drátě, tak i tady se dosud řádný občan dostane na scestí, odkud není cesty zpět. A i když se hrdina ve zkratové situaci chová zbaběle a i zákeřně v zájmu zachování své kariéry, má pro něj divák pochopení. Scénáristicky je to vymyšlené nadmíru dobře, i když vrcholem napětí je zazvonění telefonu a každá sebeméně emočně vypjatá situace se řeší za pomoci cigarety. A za všech okolností kladný hlasatel morálky Radovan Lukavský je mírně šablonovitý, ale na to jsme zvyklí. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (2)

  • Autor scenára Petr Schulhoff chcel film aj režírovať, ale kvôli veľkým bolestiam a postupujúcou rakovinou, ktorou trpel to nebolo možné. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama