Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ztřeštěná komedie, přecházející řadou absurdních prvků do grotesky, vypráví zamotaný příběh vypečených sourozenců Zuzany a Petra, recesistů, kteří rádi připravují svému okolí, především Zuzaninu nesmělému nápadníkovi Karlíkovi, drsná překvapení. Kromě povedeného pana Horáka a figuríny, hraje důležitou roli také ochotnický soubor Dalimil, který neúnavně nacvičuje "avantgardní" provedení Jiráskovy Lucerny... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

J.J.1972 

všechny recenze uživatele

Sněhurka měla sedm trpaslíků, akorát tři mušketýři byli čtyři: Dlouhý, Široký, Bystrozraký a ... a ... a Smolíček Pacholíček!!!! :D :D Tento film nie je možné brať ako niečo s dejom ale započúvať sa do hlášok a skečov z ktorých je tento filmík pozošívaný. Niektoré hlášky a súvislosti neskôr narodení nepochopia, na druhej strane niektoré boli až zvláštne nostradamovské - napr keď tam niekto ukáže na biely kvet namaľovaný bielou kriedou na čiernych doskách na zemi so slovami: "hele, to je černobyl" ... [ [ film=1980 - Чернoбыль = 1986 ] ] ()

MonarC 

všechny recenze uživatele

Tak na tuto komedii jsem narazil úplnou náhodou, a protože to byla spíše náhoda a moje očekávání nebyly žádné, tak to nehodnotím tak zle. Ale jooo, když nad tím člověk moc nepřemýšlí, tak je to docela zábava. Jednoduchá komedie u které se člověk občas zasměje a možná víc pousměje. Jak už zde někdo zmínil, konec mohli zkrátit, tak o 5-8 minut. Ten už je docela naškodu. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěné, to je pravda. Ale díky hereckému obsazení a snažení jsem se občas zasmál. Poslední dokončená role Jiřího Hrzána; premiéry yse nedožil ani režisér Tomáš Svoboda. Ochotnický soubor Dalimil zkouší netradiční pojetí Jiráskovy Lucerny. Ve stejné době se natáčel první díl "Básníků" - Jak svět přichází o básníky. V Pecháčkově předloze "Amatéři" původně maturanti také adaptovali Jiráska, ale filmaři Lucernu změnili v Tylovu Lesní pannu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jiří Hrzán hraje vodníka, Luděk Sobota selku a Karel Hála Blofelda po dietě, a všichni jsou trochu za dementy (vlastně docela dost), v taškařici tak frapantně blbé, až to získává jistý půvab (vězte, že jde o film, který si zaslouží, aby byl okomentován za užití otravných slov „taškařice“ a „frapantní“). Film chaos nejen oslavuje, jak činily i jiné hybridní crazy komedie – chaos se nechtěně stal organizačním principem vyprávění. Třebaže s vysokou pravděpodobností nešlo o záměr, svým despektem k formě a řádu je to komedie skoro anarchistická, která se vysmívá všemu smysluplnému. Zásluhou střídmé délky, křečovité snahy nacpat do každého záběru nějaký vtip i díky edwoodovsky strašlivé úrovni „akčních“ scén jde paradoxně o větší zábavu, než jakou nabízejí mnohé špatné komedie dneška. Apendix: Kdo vydrží do konce, nechť zkusí také Hodinářovu svatební cestu korálovým mořem, jiné Svobodovo pásmo absurdních gagů a slovních hříček. 60% ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Pár velmi dobrých gagů tu je, ale celkově je to takové nedomrlé, pomotané, prostě, má to poněkud slabší scénář. Ale bavil jsem se. Tak hodnotím výše, i když, no, prostě to tak je.+++ Ponechávám staré hodnocení. Bavil jsem se opět, ale tomu filmu chybí něco, co nejsem schopen definovat.  Blázni, vodníci a podvodníci  20220309 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se v Táboře. (pávek)
  • V předposlední scéně s lavičkou je na skupinu hozena síť, v poslední scéně jsou však všichni tou samou sítí zvedáni vzhůru. (ČSFD)
  • Režisér Tomáš Svoboda a herec Jiří Hrzán sa nedožili premiéry filmu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama