Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stárnoucí letuška Jackie Brownová (Pam Grierová) si přivydělává ke svému hubenému platu pašeráctvím peněz z Mexika pro překupníka zbraní jménem Ordell Robbie (Samuel L. Jackson) až do doby, kdy ji zatknou agent AFT a policajt z L.A. přímo na letišti. Pokud jim slíbí spolupráci při dopadení Ordella, má šanci vyhnout se kriminálu. Jackie, která je na svobodě jen díky sympatickému ručiteli soudních kaucí, zosnuje odvážný plán, jak to zahrát na obě strany. Situaci však komplikují Ordellovi komplici Louis Gara a Melanie Ralstonová, kteří mají své vlastní záměry. Jackie, která na oko spolupracuje s policisty i nepohodlným šéfem, se pokusí vypálit rybník oběma a odejít s milionovým balíkem. Kromě Grierové a Jacksona se ve hvězdně obsazené adaptaci románu Elmora Leonarda od režiséra Quentina Tarantina představují také Robert Forster, Michael Keaton, Bridget Fondová a Robert DeNiro. (HBO GO)

(více)

Recenze (801)

iz67 

všechny recenze uživatele

Napřed jedna zásada: nekoukejte na dubbovanou verzi. Jinak mám pocit, že tohle je nejméně stylizované dílko mistra, a proto mu zvyšuju paradoxně na 5*. Protože byť se může zdát, že je to banalita ála Podraz, tak pod pokličkou je hrozně veselo. A ty výkony od Nira až k Fonda. A samozřejmě starej Jackson je fajn, ale mladej je mnohem lepší .... ()

bohhous22 

všechny recenze uživatele

Oddychující,velice odlehčená tarantinovka.Nenáročné,stručné,stopáží decentně přepálené,ale stále zajímavé a zábavné pokoukaní...Pam Grier byla docela kousek....než vylezla ze tmy...De Niro je looser všech renegades na celým světě!!!:-)A k tomu ještě perfektně zamaskovaná Bridget Fonda. ()

Sharleen 

všechny recenze uživatele

Spolu s Pulp Fiction moja najobľúbenejšia Tarantinovka. Quentin ukázal, že vie natočiť dobrý film aj bez hektolitrov preliatej krvi. Vyšperkovaný scénár a herecký koncert, ktorému kraľuje Pam Grier, ktorá sa týmto filmom vrátila na plátna vo veľkom štýle a to celé za doprovodu príjemnej hudby 70tych rokov. ()

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejslabších Tarantinových filmů, pokud ne vůbec nejslabší a nadto neskutečně promarněná příležitost. Samuel L. Jackson sice exceluje, přičemž mu zdatně sekundují Robert De Niro, Michael Keaton a Robert Forster, avšak můžou se snažit sebevíc, ale naprosto slaboučký scénář tím nevytrhnou, neboť za 150 filmu se děj takřka nikam neposune a když už se zdá, že se něco konečně stane, tak se děj zpomalí a film začne značně nepříjemně nudit. Naštěstí velice dobře funguje v určitých fázích typický Tarantinův černý humor a tak film není úplný propadák. 55% ()

AlexUnited 

všechny recenze uživatele

Napálil by som tomu aj plný počet, ale bohužiaľ bola odkrágľovaná najlepšia postava, ktorej som fandil celý čas, takže svedomie mi nedovolí tých 5 hviezdičiek udeliť. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilé, dobrý příběh, povedené zločinecké scény i hra se záběry. Ale Jackie Brown není zahrána přesvědčivě, ani ta herečka mi do té role nesedí. ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo niektorý tento snímok považujú za sklamanie od Tarantina. Nemôže byť každý jeho film ďalší Pulp Fiction, takže trocha porozumenia. Naopak treba vystihnúť, že napiek ''killer'' stopáži je to scenárovo a réžijne skvelo zvládnuté. Film neubíja a núti vás premýšľať. ()

0verseer 

všechny recenze uživatele

Z celého režisersko-scenáristického repertoáru Quentina nesie práve tento počin najmenší "tarantinovský" rukopis. I napriek značnej dĺžke a súvislému tempu smerujúcemu k očakávanému záveru sa nedá povedať, že by film nudil. Červená tentokrát nestrieka po litroch, vďaka footfetishu a charakteristickému trunk shot-u ho sa ale Tarantino veľmi rýchlo pripomenie. Pre kinematografiu síce Jackie Brown nepredstavuje tak jedinečné dielo ako Pulp Fiction, v rámci Tarantinovej tvorby však rozhodne jedinečný je a z toho dôvodu má v nej svoje nezastupiteľné miesto. 8/10 ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Jackie Brownová a jej brilantný masterplan, takmer všetko je v tomto filme tip-top, nebyť veľmi pomalého rozjazdu a vlastne celkovo film mal veľmi pomalé tempo, kde sa všetko niekoľkokrát zdĺhavo a nadbytočne vysvetľovalo. Filmu by svedčal svižnejší ráz a takých 15 minút menej, za to by možno bolo aj plné hodnotenie. ()

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Lineární filmek, který odehrává svůj příběh s kartamima na stóle a vlastně i díky tomu se stal zvláštním co do tvorby Tarantýna Kventýýýýýýýna (Krystýna). Navzdory faktu že vlastně nemá čím překvapit, se na něj hrozně hezky kouká. A to i opakovaně. 4* ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Quentin válí! Natočil další "gangsta" pecku, originální (to je u jeho filmů zbytečné psát:), šikovnou a skvěle napsanou (jaký scénář kdy Tarantino vlastně pokazil:) a výborně obsazenou: Robert Forster je prostě skvělý, S. L. Jackson výborný padouch a skvělý návrat Pam Grier, hvězdy 70s blaxploitation kriminálek. No, u scénky, kdy "spolupracují" při výměně tašek Robert De Niro a Bridget Fonda jsme chytili záchvat smíchu! Možná to chtělo trošku prostříhat a dodat více sarkasmu, ale to nic nemění na tom, že jsme viděli výborný snímek a můžeme, pardon, MUSÍME doporučit. 80% ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Fajn vodvárek ze staré školy i s tehdejší sexbombou Pam Grierovou vyzvednuté z propadliště dějin znova na světla ramp. Ale zas žádnej velkej vodvaz nečekejte. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Ha! Vůbec jsem netušil, že to režíroval Tarantino. Úplně obyčejný film bez jeho rukopisu. Jakoby se snažil ho tam ani nemít. Stejně je to ale nudný a dlouhý film, který mě nebavil. Nic zajímavého. 2* ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že si konečně doplním "celou" Tarantinovu tvorbu a zakončím to tím nejméně známým, Jackie Brown. Možná jsem měl až moc velká očekávání, ale film mě upřímně trochu zklamal. Protože každý Tarantinův film je v podstatě nabitý zvraty, měnícím se prostředím a spoustu dalšího. Tady je ale jen to, že se něco stane a pak se buď o tom jenom mluví, nebo se nic neděje. Je to škoda, protože film měl potenciál, ale chybí mu lepší hlášky a rychlejší spád. Herecké výkony jsou ale dost dobré a hudba pěkně zní v uších. Tak mě za to nekamenujte, ale na to, jak moc velký fanda Tarantina jsem, mě tímto filmem trochu zklamal. Za 60% ()

adamix 

všechny recenze uživatele

Ďalší podarený režisérov počin, ktorý sa bohužiaľ nedočkal titulu ,,kultový". Všetci sú nesmierne sympatickí (Forster a Grier obzvlášť) a ich nepriama romantická linka film iba vylepšuje a nečakane aj pasuje. Jackson tu stelesňuje jednu zo svojich najlepších ,,motherfucker" postáv a hudba príjemne pasuje každou skladbou. Za plný počet to nebude, pretože aj keď dej nijako neunudí, je predsa len zbytočne natiahnutý na dve a pol hodiny. Nejedná sa síce o žiadnu veľkú megalomániu s krvou podliatymi prestrelkami, ale nemám ani dôvod ho zbytočne ponižovať. Sklamaním by som nazval Quentinov návrat do starého Hollywoodu. U mňa 4* a 85%. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Ano i tohle je film Quentina Tarantina... Připomíná mi ho snad jen už tradičně epická hudba a taky Samuel L. Jackson, kdy tihle dva jsou souzněním v každém filmu, dokonce pokud se v jeho filmu neobjevil, tak si vždy říkám "Hmm, tam něco chybí..". Málo absurdních situací, prakticky žádná akce. Beru to, tak že si Quentin chtěl jen zkusit zda umí udělat vážný uvěřitelný film ... A ono mu to moc nejde. Navíc těžce přepálená stopáž. 60% ()

Midar 

všechny recenze uživatele

Jackie Brown je jednoznačně Tarantinův nejhorší snímek. Samozřejmě to pořád není úplně špatný film, ba naopak pár slušných momentů se tu určitě najde, Tarantino mi však u Jackie připadal z nějakého důvodu až neskutečně utahaný. Za ty dvě a půl hodiny se tu toho totiž vlastně tak moc nestane, k žádné z postav si navíc nedokážete vybudovat sebemenší sympatie a jejich chování je mnohdy zcela nesmyslné. Za ty jeho ostatní filmy mu ale Jackie Brown s radostí odpustím. ()

Související novinky

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

Dvě smutné zprávy ze zahraničí

11.12.2020

V noci na pátek v Lotyšsku nečekaně opustil filmový svět režisér a scenárista Kim Ki-duk. Podle dostupných informací populární a oceňovaný korejský tvůrce zemřel na komplikace spojené s nákazou… (více)

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama