Reklama

Reklama

Smrt v přímém přenosu

  • Francie La Mort en direct (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rok 2021. Lidé žijí spokojeně a šťastně a skandálních námětů je stále méně. Když televizní štáb zjistí, že Katherine Mortenhoe (Romy Schneider) umírá na rakovinu, přesvědčí dobrodruha Roddyho, aby si nechal do levého oka voperovat miniaturní kameru, pověsil se na paty nešťastné ženě a snímal prakticky každý její krok. Roddy musí dbát na dvě věci, pravidelně ošetřovat oční kameru speciálním roztokem a nesmí oko nechat déle než pět minut potmě, jinak oslepne. Honička za umírající zpočátku vypadá jako rutinní plnění povinností, ale když se Roddy s Katherine sblíží, dochází mu zrůdnost celé akce. Couvnout však už nelze...

Málokdo v době uvedení snímku na plátna kin tušil, že hlavní představitelce zbývá necelého půldruhého roku života. Vedle ní a Harveye Keitela si nelze nevšimnout Maxe von Sydowa, zato jen málokdo v tehdejší době zaregistroval Robbieho Coltranea v roli řidiče limuzíny. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Scifíčko z roku 1980 nám predstavuje svet o 40 rokov neskôr a robí to tak, že sa okrem nejakej tej novej technickej vymoženosti typu kamera v hlave nič nezmenilo. Nič proti, len potom prečo nemohlo ísť o budúcnosť blízku, prípadne alternatívny súčasný svet. Prvá mestská hodina sa sleduje veľmi dobre, tá druhá na vidieku už ale v sebe nedokáže zakryť, že vyše dve hodiny je na túto historku trochu príliš. Motivácie hlavnej mužskej postavy po dlhšom spoznávaní tej hlavnej ženskej ostávajú v podstate nemenné až do záveru, kde film boduje najviac. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak prvně musím říct, že při shánění filmu se mi stalo něco, čemu bych nevěřil, že se mi kdy stane, aspoň bych to nečekal u filmu, co má tolik hodnocení. Všude se dala stáhnout jenom verze s příšerným českým dabingem a když už jsem se dostal k originálu, zjistil jsem dosti nemilé překvapení - k tomuhle filmu nejsou české titulky! A tak jsem dost dlouho odkládal, kdy se na film podívám, jelikož ten dabing je opravdu příšerný (ani ty béčkové horory co kdysi dávali na HBO nemají tak špatný dabing jako tohle). No, dneska jsem se na to teda podíval v tom dabingu, takže už to můžu nějak ohodnotit - ten film má zajímavé téma, dobře se vyvíjí (bohužel se vyvíjí strašně utahaně...), je to i dobře natočené, ale nemůžu si pomoct, žádný silný zážitek to ve mě nezanechalo. Nevím, jestli za to může ten dabing, ale prostě mě celé to téma nezashálo, a že by mohlo, jelikož téma filmu by na to opravdu mělo. Takhle se z toho pro mě stala průměrná, utahaná podívaná, ale jak píšu, možná za to dost může dabing. A možná taky ne. 3* ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film s výborným nápadem, který ale zůstal absolutně nevyužit. Nelíbila naprostá absence fantazie, se kterou by tvůrci ztvárnili svět relativně blízké, ael přeci jen vzdálené budoucnosti. Vlastně tím jediným futuristickým výstřelkem byla ona kamera v oku. ale dobře. O to tady tolik nešlo. V hlavní roli tu byl etický rozměr, který pokládal otázku, co kde jsou meze televizní zábavy. Ani tahle rovina mi ale nepřišla příliš dobře podaná. A pak tu bylo drama se stalkerskými prvky v podání obou hlavních protagonistů a i tady by jste hledali odpovídající vypjatost marně. Za zmínku určitě stojí Romy Schneider, která hrála i vypadala fantasticky a výborně jí sekundující Harvey Keitel, ale ani tihle dva nezabránili protáhnout na konci obličej zklamáním. 35% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Neznášam tú tvoju priblblú dobrotu!" Veľmi zaujímavý námet a ešte zaujímavejšie obsadenie. Film ma zaujal a bol som zvedavý ako to dopadne. Nevidel som mnoho filmov s Romy Schneider, najviac ma zaujala vo filme Strará puška, no i tu dokázala, že to bola veľmi talentovaná herečka. S mladým H. Keitelom si sadli. Príbeh je stále aktuálny, dnes snáď ešte viac ako v dobe svojho vzniku a ak by si niektorý zo starších filmov zaslúžil remake, tak rozhodne tento. Herecky ho asi neobsadia lepšie , ale technika, televízia, diváci, ovládanie verejnej mienky..., to všetko je dnes podstatne aktuálnejšie, preto by som si remake vedel predstaviť. 80%. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý námět, ale hrozně nepovedené zpracování. Plytký romantický film, který má neskonale přepálenou stopáž. O sci-fi se nedá v tomto případě mluvit a za drama bych považovala spíše uondaný scénář. Pokud někdo čeká na kritiku médií, doporučuji mu neztrácet čas tímto snímkem a rovnou se podívat na Ztracenou čest Kateřiny Blumové. Od standardního amerického béčka se Smrt v přímém přenosu takřka ničím neliší. Za zmínku stojí pouze výkon Romy Schneiderové, ale byť hraje jak o život, film stejně zachránit nedokáže. Druhým kladem je Duhamelova hudba. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení snímku probíhalo ve Skotsku, zejména ve městě Glasgow. (Komiks)
  • Romy Schneider těsně před odletem na natáčení do Skotska psala v hale letiště Roissy režisérovi dopis: „Budu hrát tvou Catherine, celou dobu, až do konce. Nahání mi to strach, ale tu roli beru. Budu ji hrát bez slitování, bez jakéhokoli sentimentu a já doufám, že ty mi pomůžeš.“ (theSaint)
  • Snímka je antiutopickou meditáciou o blízkej budúcnosti, kde sa programujú knižné bestsellery, kde existujú slumy, kde rozhlas v supermarketoch vyzýva k okamžitým platbám za účelom pocitu šťastia a kde kostoly, kedysi chrámy milosrdenstva, slúžia ako jednorazové nocľahárne pre bezdomovcov, ktorým sa pri odchode odoberajú odtlačky prstov, aby sa nemohli už znovu vrátiť. (Biopler)

Reklama

Reklama