Reklama

Reklama

Ostrov doktora Moreaua

  • USA The Island of Dr. Moreau (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladík Andrew Braddock jako jediný přežije ztroskotání lodi a dostane se na podivný ostrov. Není až tak překvapen podivínským dr. Moreauem, jako spíš podivnými tvory, ze kterých se vyklubou výsledky doktorova experimentu a snahy přetvářet zvířata na lidi. Při jedné dramatické situaci Braddock zastřelí zraněného mutanta na jeho vlastní žádost, čímž se ale proviní proti zákonu, který pro ostrov stanovil sám Moreau a ten má tedy jedinečnou příležitost zatáhnout do svého šíleného plánu samotného Andrewa.
Adaptace Wellsovy knihy nabídla především zajímavou práci maskérů a adaptace pod Taylorovým režijním vedením obdržela pět nominací Americké Academy of Science Fiction, Fantasy and Horror Films. (Robbi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film The Island of Dr. Moreau považuji za nadprůměrný počin, který si vždycky mile rád pustím znova a znova. Na tehdejší dobu se film může pyšnit slušnými maskami, speciálními efekty i solidními hereckými výkony. Když k tomu ještě přidám i nádherné prostředí a hudební doprovod nemůžu dát míň jak…7/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Remake me nijak zvlast nesral, tak jsem byl zvedavej i na tuhle puvodni verzi. No a i kdyz to neni zadna pecka, ani tenhle film me nesral. Pibehove to je podobny remakeu, respektive opacne, ale ja videl remake nejdriv. Jedinej rozdil je, ze tenhle film moc nepusobi jak zvireci horor, jasne, najde se naka ta napinava scena, sem tam tu pobihaj nasrany zvirato lidi v na dobu vzniku vcelku solidnich maskach a ukapne i nejaka ta krev, ale k nejaky atmosfere to ma daleko. Co se tyce hercu, Lancaster nastesti narozdil od Branda vypada normalne a York je sice takovej homousek, ale zahral obstojne. Celkove lepsi 3*, ale kdybych si mel vybrat, asi u me vyhraje remake. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Poslední půl hodina funguje docela dobře (i když i k ní bych měl nějaké výhrady) a dokonce začne být i napínavá, ale zbytek filmu je zbytečně pomalý, rozvleklý a ani se mu moc nedaří budovat nějakou atmosféru a napětí. Ve finále je z toho jen průměrný film na jedno zhlédnutí, ačkoli to mělo na víc, protože ten samotný námět mi přijde docela zajímavý, ale je poněkud nevyužitý. I tak ale zhlédnutí tohohle filmu za ztrátu času nepovažuju, navíc když už se na to chci podívat delší dobu. 3* ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Je to o něco málo lepší verze, než ta z roku 1996, kterou jsem viděl jako první. Vyzdvihl bych herecké výkony, hudbu, atmosféru a přítomné napětí. Některé pasáže jsou výborně natočené (například souboj tygra s mutantem) a je vidět, že režisér Don Taylor, byl mužem, který filmovat opravdu uměl. Je to klasika a i když už dnes asi vypadá úsměvně či zastarale, čtyři hvězdy si prostě zaslouží. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězdička čistě ze sentimentality – první sólová návštěva dnes už neexistujícího zlínského kina Družba, první zápaďácký horor, klukovské erotické okouzlení z pouhého gesta, kterým si Barbara Carrera rozpustí vlasy. Jinak by tohle strašně vážně se beroucí béčko s minimem atmosféry, redukující humanismus Wellsovy předlohy na trochu zmatené „anti-GMO“ poselství, dneska už vůbec nestálo za zmínku. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • Herci, kteří hráli mutanty museli vstávat ve tři hodiny ráno, aby se stihli nalíčit na natáčení svých scén. (Cheeker)

Reklama

Reklama