Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

1 200 let předtím, než se narodil Geralt z Rivie, se ve světě elfů udály podivuhodné věci. Světy nestvůr, lidí a elfů se spojily v jeden a zrodil se úplně první zaklínač. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (199)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Tohle už ani není špička ledovce, nebo nějaká pitomá zástěrka toho, jak moc tvůrci Netflixu pohrdají Sapkowskiho knižní předlohou.... tohle je full-frontal brakový zneuctění zaklínačský mytologie, který zcela objektivně neobstojí ani jako prequel, ani jako samostatná minisérie, a který nemá s fenoménem Zaklínače krom názvu doslova nic společnýho. Fakt strašný. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Vezměte úspěšný seriál o Zaklínači. Odeberte zaklínače. Odstraňte známé herce, známé lokace a známé období. Poetika a kvalitní příběh od Sapkowského taky musí pryč, včetně celé bohaté historie jeho univerza. A dokonce i rozpočet na kvalitní CGI. A na místě kvalitního seriálu vám zbyde jen Netflixová hyperdiverzita. Takže se můžeme jen smát, že "krásní štíhlí elfové" jsou teď tlusté černošky, staré číňanky a namakaní gayové s plnovousy. Jen teda koukat se na to nedá. Naštěstí to má jen 4 díly. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

2 díly, ale víc tomu nedám. Netflix z úžasné zaklínačské předlohy celkově vyplodil kolik? Tak 3 fajn epizody v součtu z 2 řad po 8-mi dílech? Tohle nedělali fanoušci, jen zlatokopové. A jako takové to prostě fungovat nebude. Jo a Pokrevní pouto? Ztráta času! Nemá to nic, čím by zaujmulo, natož navnadilo. K zaklínačské frančíze jsem už delší dobu skeptik, a díky netflixu dobře vím proč. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Mé obavy se bohužel naplnily. Není to sice podle mě takový průser, jak píšou ostatní, ale na pokračování to nevidím. Je to možná i lepší než Prsteny moci. Když si člověk odmyslí to protlačování "barevných", tak to může být i ok. Samozřejmě je tam víc problémů. Možná bychom si museli odmyslet i to, že se to odehrává ve světě Zaklínače. Není to sice úplně nuda, ale neděje se tam nic epického, co by člověka přimělo u toho zůstat. Akce tam taky moc není. Něco se dozvíme o historii kontinentu. Krom Michelle Yeoh tam vlastně ani nikdo známý nehraje. Takže další šanci tomu asi nedám... "Neudržel jsi svého ptáka!" ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom jak putoval jeden, potkal druhého, pak potkali třetího a tak to šlo dál než jich bylo 7. Jaké štěstí, že potkávali pouze sebe samé a všichni byli zdatní a až pohádkově neohrožení bojovníci se specifickými zbraněmi. Společně vytvořili nějak něco co se podobalo zaklínači, aby zastavil potvoru, která samozřejmě nepřipomínala ani z dálky nic z knih a pro jistotu střílela blesky. Ve většině scén se taky nacházelo jen pár lidí v obrovských prázdných interiérech a exteriérech. Možná kvůli covidu? Každopádně to působilo dost uměle. Zajímavé je, že i přesto, že se seriál odehrává 1300 let před hlavním seriálem, tak zde není na kostýmech, zbraních či jiných věcech žádná výrazná změna. Konec je však docela hořkosladký, jak by měl u Zaklínače být, takže alespoň něco. Co však nepřenesu přes srdce je ten nesmysl s monolity. Už ve druhé řadě Zaklínače to působilo příšerně a tady do toho šlápli ještě víc a bohužel je z toho hodně cítit, že jim to vůbec nedrží pohromadě a vlastně pořádně netuší co s nimi. Myslel jsem, že to zachrání alespoň Marigold, ale ten se tu objeví jen na dvě scény a to ještě úplně dem**tně a nesmyslně vymyšlené. Asi to není o nic moc horší, než poslední díl Book of Bobba Fett, ale to je taky jeden z nejhorších vysoko rozpočtových seriálových počinů za posledních pár let. 1* 20% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (3)

  • V této epizodě je v závěrečných titulcích k vidění krátká mezititulková scéna. (Rominator)

Související novinky

Henry Cavill končí v Zaklínači

Henry Cavill končí v Zaklínači

29.10.2022

Máme tady zprávu roku, bohužel však tu špatnou. Herec Henry Cavill (Muž z oceli, Mission: Impossible - Fallout totiž oficiálně oznámil odchod z role Geralta v seriálovém Zaklínači. Stane se tak po… (více)

Zaklínač se dočká další série i filmu

Zaklínač se dočká další série i filmu

27.09.2021

Netflix o víkendu ukázal několik nových klip ze svých připravovaných projektů, mezi něž patřila pochopitelně taky druhá série Zaklínače, která dorazí už letos v prosinci. Mimo dvou klipů, traileru a… (více)

Prequel Zaklínače přišel o hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače přišel o hlavní hvězdu

08.04.2021

Prequelová minisérie Zaklínače The Witcher: Blood Origin čerstvě přišla o herečku v hlavní roli. Začátek produkce na seriálu se totiž posunul, a nadějné herečce Jodie Turner-Smith tak náhle kolidoval… (více)

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

Prequel Zaklínače našel hlavní hvězdu

26.01.2021

Minisérie The Witcher: Blood Origin zasazená do světa Zaklínače, akorát odehrávající se tisícovky let před událostmi knižní ságy s Geraltem, Yennefer a Ciri, našla konečně hlavní hvězdu. Bude jí… (více)

Reklama

Reklama