Reklama

Reklama

VOD (1)

Když Max Mercer zůstane o Vánocích sám, udělá cokoli, aby ochránil svůj domov před vetřelci. (Disney Channel)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (79)

tron 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery, ale je to tak príšerný film, že predpokladám, že vám to bude jedno. Home Sweet Home Alone je čosi medzi remakom, rebootom a sequelom kultovej jednotky a legendárnej dvojky (návrat zbožňovaného Buzza). Z dramaturgického hľadiska ide o pozoruhodné dielo. Dalo by sa povedať, že ústredný Kevin (pardon, Max) je vedľajšia postava (!), má v celom filme len pomerne malý priestor (!!) a hlavnými postavami sú zlodeji (!!!), ktorí ale vlastne nie sú zlodeji (!!!!), ale normálny manželský pár (!!!!!), ktorý sa však musí z istého dôvodu vkradnúť počas Vianoc do obrovského domu, v ktorom je len chlapec. Atmosféra vianočného času je pomerne mizivá. Kasting veľmi divný. Manželský pár pozostáva z hercov, ktorí nie sú úplne zlí, ale nie je to ani žiadne terno, ich prítomnosť by som prirovnal k tomu, že máte chrípku a v eurojackpote vyhráte 5 eur. To, ako dieťa masakruje dospelákov, je natočené tak divne, ako keby ste sa museli pozerať na šteňa, ktoré stále otravuje svoju mamu a tá toho má plné zuby, schmatne ho za krk a odhodí ho o pol metra ďalej. Viete to (za istých okolností) pochopiť, ale je vám z toho tak nejak šoufl. Home Sweet Home Alone je fakt veľmi zlý film, ale ako to už niekedy chodí, aj skutočne zlý film dokáže (svojím spôsobom) pobaviť. Niekedy dokáže zabaviť viac, ako oscarová dráma. Na záver chcem podotknúť, že nie som primárne proti remakom. Naopak, mnohé sa mi páčia viac, ako originály (napr. Texaský masaker motorovou pílou, aby sme zostali v téme). Čiže na dobrý remake Sám doma by som sa určite tešil. Tento ním ale naozaj nie je. Archie Yates sa mi v Jojo Rabbit páčil, ale tu je jedným slovom hrozný a opätovne sa i po desaťročiach dokazuje genialita obsadiť Macaulyho Culkina. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem trojku, čtyřku i pětku, takže moje hodnocení se tak trochu odvíjí od toho co za peklo jsem před tím viděl. A i když vlastně nerad, tak tu jednu * týhle šlamastice rád musím. Je totiž filmovější a člověk nemá tak moc chuť si vypálit oči. Jasně, nudí to, jasně, je to pitomý, hloupý a hnusný. Ale tak nějak jsem to přežil, aniž bych chtěl všechny na place pohlavkovat. To o čtyřce, pětce říct nemůžu. Jediné hezké, funkční scény jsou jen díky originální hudbě z původních filmů. To by se jeden skoro dojmul. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

TEROR. Jednoznačně nejpříšernější film roku, v němž absolutně nic nedává smysl a pokud náhodou dává, pak stejně fyzicky bolí se na to dívat. Místo bandy gaunerů je na scéně manželskej pár, využívající k vyřešení svojí nastalý zoufalý situace mimořádně retardovanou sadu nápadů. Trademarky série, na níž se film odvolává, tu všeobecně buď nejsou, nebo jsou zasazený v příšerným kontextu + ne, není tu nic, co by je nahradilo. Prakticky vymizela linie nešťastných rodičů, toužících se dostat za opuštěným synem; gauneři nejsou gauneři; vánoční atmosféra je absolutně bezduchá; opuštěnej synek je nesnesitelnej, zákeřnej, rozmazlenej zmrd; všechno dovádění se veze na pestrobarevných plastových hračkách a jiných trendy ohavnostech. Tvůrci zjevně pojali podezření, že jsou diváci idioti (když mj. přijde na řadu cameo Buzze z původního Sám doma, musí bejt důležitě vystavěná scéna doplněná dementním detailem jmenovky MCCALLISTER, aby pochopil i úplnej kretén) a dle toho výsledek vypadá. Původní film zraje jako víno a je oprávněně vánoční klasikou. Tenhle bude klasikou maximálně tak ve věznicích, kde maj na Štědrej večer zálibu v mučení pedofilů. ()

korok 

všechny recenze uživatele

Dalším filmům v pořadí, ze série Sám doma, škodí neustálé srovnávání s původními prvními dvěmi kultovními klasikami s Macaulayem Culkinem, v roli Kevina McAllistera. Když si to člověk odmyslí a bere toto jako samostatný film, tak si to možná tu 1-2 hvězdy zaslouží. :-) Existují rozhodně tragičtější rádoby komedie. Filmu, dle mého, škodí hlavně výběr "záporáků" ve stylu slušňáckého a nijak směšného manželského páru, který se snaží dostat do domu a kteří vlastně žádnými záporáky nejsou. Měli tam normálně šoupnout, po starém vzoru, nějaké dva směšné a pitomé zloděje, ve stylu Marfa a Harryho, kteří by měli vyloženě nekalé úmysly. To by filmu rozhodně prospělo a určitě se to dalo vyřešit mnohem lépe. Takhle je to bohužel pouze jak vyšité pro děcka z prvního stupně a školky. Potěšila účast Buzze McAllistera v roli policisty a jeho vzpomínky na Kevina a původního Sám doma, plus taktéž soundtracková spojitost. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako vystihnúť plusy? No v podstate ani len nepomyslieť na nedostižný originál. Nevidieť v tom bohapustú vykrádačku ( ani ňou vďaka nieje ) a zamerať sa skôr na postavičky ( dvojica nútených zlodejov či jedna známa postava z originálu, ktorá si tu ukradla dosť veľký kus koláča ) okolo toho hlavného ´´hrdinu´´, pretože práve on je najhoršou a najmenej sympatickou položkou tohto filmu. Jednoznačný castingový omyl nového tisícročia a najhorší detský výkon za posledných 100 rokov. Troška tej vianočnej atmosféry v mierne trapáckom štýle nezaškodí. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama