Reklama

Reklama

VOD (1)

Když Max Mercer zůstane o Vánocích sám, udělá cokoli, aby ochránil svůj domov před vetřelci. (Disney Channel)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (79)

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Při hodnocení této židovské vánoční lumpačiny (oxymoron ještě nikdy nebyl tak smysluplný) bych se rád odkázal na reálná “pokračování” Sám doma 3 až 5. Všichni si sáhněme do svědomí a položme si otázku, jestli je tohle opravdu horší? Protože zatímco Sám doma 3-5 jsou tím nejhorším, co může na poli volných pokračování a reimaginací vzniknout a je vám z toho fyzicky zle, tohle je “jen” povrchní spotřební produkt, který nepříliš šetrně exhumuje ostatky. Předchozí pokračování jsou tupou a bezduchou vykrádačkou, která slepě kopíruje už několikrát použitou šablonu, jen pokaždé s horšími herci, horším scénářem a horším režisérem, až jsme se nakonec dostali na absolutní dno. Tato verze se alespoň snaží výchozí koncept nějak obměnit a variovat ho. Na pošesté tu konečně kráčíme jinou pěšinkou. “Zloději” tak najednou nejsou jen karikaturami, které čekají na čočku, a malý nesympatický britský chlapeček není tím ultimátním dětským symbolem jako Kevin McCallister. Je tu pak samozřejmě otázka, pro koho ten film tedy je? Troufnu si tvrdit, že pro nikoho, protože v něm není nic moc dobře, ale už jen ten nápad “otočme zápletku naruby a dejme tomu jiný směr” si zaslouží plusové body (což se o předchozích verzích říct nedá). Herci ukrutně přehrávají, humor tu není nebo je extrémně laciný a v nepříliš důsledné snaze obcházet původní zápletku je film v mnoha pasážích strašně utahaný a opakuje totéž stále dokola, v důsledku čehož se vytrácí přirozené tempo, a člověk se u toho většinu stopáže úspěšně nudí. Nemluvě už o tom, že sama zápletka je vratká a nedůsledná jak Batman v Superman. Ale zase je tu pár lidí se silným britským akcentem, takže za dvě, ať nežeru. 3/10 ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

TEROR. Jednoznačně nejpříšernější film roku, v němž absolutně nic nedává smysl a pokud náhodou dává, pak stejně fyzicky bolí se na to dívat. Místo bandy gaunerů je na scéně manželskej pár, využívající k vyřešení svojí nastalý zoufalý situace mimořádně retardovanou sadu nápadů. Trademarky série, na níž se film odvolává, tu všeobecně buď nejsou, nebo jsou zasazený v příšerným kontextu + ne, není tu nic, co by je nahradilo. Prakticky vymizela linie nešťastných rodičů, toužících se dostat za opuštěným synem; gauneři nejsou gauneři; vánoční atmosféra je absolutně bezduchá; opuštěnej synek je nesnesitelnej, zákeřnej, rozmazlenej zmrd; všechno dovádění se veze na pestrobarevných plastových hračkách a jiných trendy ohavnostech. Tvůrci zjevně pojali podezření, že jsou diváci idioti (když mj. přijde na řadu cameo Buzze z původního Sám doma, musí bejt důležitě vystavěná scéna doplněná dementním detailem jmenovky MCCALLISTER, aby pochopil i úplnej kretén) a dle toho výsledek vypadá. Původní film zraje jako víno a je oprávněně vánoční klasikou. Tenhle bude klasikou maximálně tak ve věznicích, kde maj na Štědrej večer zálibu v mučení pedofilů. ()

Reklama

M.i.k.e odpad!

všechny recenze uživatele

tak přesně takhle si představuji filmy,které se promítají v pekle v nekonečné smyčce.Původní Sám doma mělo jednoduchou premisu,která ale dávala smysl a i když by zloději ve finálním zúčtování taky nejspíš nepřežili úplně ve zdraví,bylo to (a stále je) extrémně vtipné.Tady premisa nedává smysl a vtipné to není ani trochu.Máme tu malého nesympatického zmrda,kterého rodiče zapomenou doma - ne nešťastnou náhodou,prostě na něj zapomenou protože chrápal v autě - a pak tu máme dvojici "lupičů",kteří ale nejsou lupiči,ale pouze zoufalý manželský pár,kterému hrozí že přijde o dům.Samozřejmě moc rozumu nepobrali a jsou to paka,ale nejsou to záporné postavy a ve chvíli kdy si vezmou do hlavy,že jim MNZ sebral věc,která by jim mohla zachránit domov a chtějí jí zpátky by jim divák dokonce i fandil,jakkoliv to celé šlo vyřešit úplně jinak a úplně v pohodě.Tím se samozřejmě rozjede kolo podivných událostí,které vede k tomu,že na ně MNZ nastraží pasti,ve kterých chce oba manžele regulérně zabít,což se mu nepovede, nakonec se zjistí,že všechno je jinak,všichni si odpustí a stanou se z nich kamarádi.Za ty roky sem si zvykl na prznění klasik ať už jejich přímým předěláním,tak snahou na nich parazitovat a tohle je jedno z nejhorších co sem kdy viděl.Trochu doufám,že bude druhý díl,ve kterém se ukáže,že manželé celé to happy friendship jen hráli a ve skutečnosti chtějí MNZ ulovit a mučit.I tak by sice zůstal tenhle film čistou esencí zla,ale alespoň by divák dostal nějakou satisfakci...0% ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Premýšľal som nad tým čo spraviť. Pretože istým spôsobom som zhodnotil, že sú tu dobré elementy, ktoré film v sebe má, ale sú tak neskutočne zakopané všetkým tým zlým, že to stratí všetko čaro, čo to mohlo mať. Na traileri ma osobne prekvapila jedna vec. Nerozumel som, prečo do role zlodejov dali celkom sympatických hercov. Nešlo mi to do hlavy. Teraz, keď som film videl som to pochopil. A tu je kameň celého úrazu. "Home Sweet Home Alone" sa totiž rozhodol, že urobí úplne opačný film, ako sme tu mali počas prvého "Home Alone". Takže napriek tomu, že toto v traileroch nie je, je potrebné si to povedať, lebo na tomto celý film padá. Ellie Kemper a Rob Delaney nie sú reálne žiadni zlodeji. Jediné o čo im ide je zobrať z domu Maxa niečo, čo si myslia, že im ukradol on. A to niečo, im môže pomôcť v ich nezávideniahodnej situácii. Pravdou je, že všetko čo sa deje okolo nich je podľa mňa sympatické. Pôsobia príjemne, je vidno, že majú radi svoje deti a snažia sa nejakým spôsobom vyriešiť svoj problém. A keď sa naskytne riešenie, tak to sa niekde stratí. A vznikne z toho veľký film plný nedorozumení, ktoré vyústia v tradičné finálne plného nástrah a boja medzi chlapcom a dvoma (v tomto prípade) "zlodejmi". Problém ale je, že kým v prvom a druhom "Home Alone" to bolo vtipné (nakoľko Harry a Marv boli skutočnými zloduchmi), tak sledovať Pam a Jeffa v tejto situácii skutočne miestami bolí. A cítil som počas toho len obrovskú ľútosť voči nim. Lebo toto si skutočne nezaslúžili. Keď si to ale vezmeme, celý film sa dal vyriešiť za 20 minút. Stačilo urobiť 2 veci. Vymeniť dialógy, ktoré museli film posunúť smerom k tomu celému nedorozumeniu, a dať možnosť, aby spolu mohli Jeff a Pam s Maxom reálne hovoriť a vysvetliť mu celú situáciu. Miesto toho sme museli byť svedkami, ako skutočne prešli poriadnym fyzickým peklom, ktoré miestami mohlo byť smrteľné. Neviem komu tento film odporúčať, je to skutočne veľmi škaredý vianočný darček, Disney absolútne nemajú cit pre tento druh komédie a tie "easter eggs" sú neskutočne rušivé a dokopy celý čas len odpútávajú pozornosť. A aby som už skutočne dorazil tento film posledným úderom tak poviem, že Maxova rodina je skutočne hrozná. Jeho otec je príšerný, jeho argumenty hrozné... a Aisling Bea... ako jeho matka na tom nie je vôbec o nič lepšie. Filmová tragédia a jeden z najhorších remakov (alebo sequelov?), čo som kedy v živote videl. Nie je to ani len komicky zlé, ako to bolo v prípade "Home Alone 3". Je to len čistý otras. Hodnotenie: F ()

korok 

všechny recenze uživatele

Dalším filmům v pořadí, ze série Sám doma, škodí neustálé srovnávání s původními prvními dvěmi kultovními klasikami s Macaulayem Culkinem, v roli Kevina McAllistera. Když si to člověk odmyslí a bere toto jako samostatný film, tak si to možná tu 1-2 hvězdy zaslouží. :-) Existují rozhodně tragičtější rádoby komedie. Filmu, dle mého, škodí hlavně výběr "záporáků" ve stylu slušňáckého a nijak směšného manželského páru, který se snaží dostat do domu a kteří vlastně žádnými záporáky nejsou. Měli tam normálně šoupnout, po starém vzoru, nějaké dva směšné a pitomé zloděje, ve stylu Marfa a Harryho, kteří by měli vyloženě nekalé úmysly. To by filmu rozhodně prospělo a určitě se to dalo vyřešit mnohem lépe. Takhle je to bohužel pouze jak vyšité pro děcka z prvního stupně a školky. Potěšila účast Buzze McAllistera v roli policisty a jeho vzpomínky na Kevina a původního Sám doma, plus taktéž soundtracková spojitost. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama