Reklama

Reklama

30 stříbrných

(seriál)
  • Španělsko 30 monedas (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Kněz Vergara prchá před svou minulostí a nachází útočiště u Ďábla, který mu dá pokyn, aby našel poklad - jednu z 30 mincí, pro něž Jidáš zradil Ježíše Krista. Je čas se mu znovu postavit tváří v tvář, ale tentokrát je opravdu připraven... Vítejte ve světě, kde nic není tak, jak se na první pohled zdá, a nikomu nelze věřit. Otec Vergara (Eduard Fernández) je vymítač, boxer a bývalý vězeň, který je církví vyhoštěn do odlehlého španělského města, kde má působit jako kněz. Přestože touží zapomenout a být zapomenut, nepřátelé si jej brzy najdou. Začnou se dít podivné věci. Ambiciózní starosta města Paco (Miguel Ángel Silvestre) se společně s místní veterinářkou Elenou (Megan Montanerová) pokusí odhalit tajemství z Vergarovy minulosti. Všichni tři nakonec spojí své síly a ocitnou se v centru celosvětového spiknutí s cílem získat 30 stříbrných, které byly vyplaceny Jidáši Iškariotskému za to, že zradil Ježíše z Nazaretu. Mince jsou prokleté a mají nadpřirozenou moc. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele EvilPhoEniX k tomuto seriálu (2)

30 stříbrných (2020) 

Můj oblíbený režisér Alex de La Iglesia mě ve výsledku svým novým počinem moc nepotěšil. Po prvním díle jsem byl vyhajpovaný a očekával jsem nálož roku, bohužel se děj ubíral směrem, který mě příliš nezajímal. Nutno uznat, že jsou v seriálu výborné věci ( Úvodní znělka je naprosto fantastická), nábožensky nasáklá atmosféra má taky, co do sebe a když příjde na monstrum, tak se je rozhodně na co koukat, ale fakt, že za seriál ukážou jen 2 je pro mne zklamáním. Nejzajímavější postavou je Kněz, který v úvodních dílech boxuje do pytle, ale víceméně k ničemu, protože od druhé půlky pořád někde cestuje a většinou je neustále zavřený, takže nevyužitý potenciál. Z postav zaujme i role veterinářky Elena, na kterou se dost dobře kouká, ale zbytek postav mi k srdci příliš nepřirostl a jejich osud mi byl poměrně ukradený. Kdyby se děj soustředil na lovení jednotlivých mincí v zajímavých lokacích všude po světě, tak si myslím, že by z 30 Coins byla daleko zajímavější podívaná, takhle tomu od druhé půlky dochází dech a spíš než horor seriál připomíná historické fantasy drama, které bohužel spíš nudí než baví. Zhlédnutí nelituji, ale těch dobrých momentů by se vešlo ani ne do jednoho dílu. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 6.5/10. ()

Pavučiny (2020) (S01E01) 

První dojmy po prvním díle. Je to dle očekávání ambiciózní hororová podívaná ze Španělska od ranaře Alexe De La Iglesia, který po Baladě o Smutné Trumpetě natočil svůj nejlepší počin. Od úvodu seriál nabírá zběsilé tempo, na které se kupí hromada WTF scén ( dítě porozené krávou) zaujme postavami ( Kněz, který je boxer a neskutečný bad ass), zaujme vizuál, prostředí, nábožensky nasáklá atmosféra no a finále s monstrem, které svým designem trhá držku na 100 kusů je lahůdkové. Došlo i na trochu gore a je to celkově velmi zábavně laděné a občas řízlé černě morbidním humorem. Jestli si seriál udrží tempo čeká nás tu seriálová událost roku. Příběh****, Akce***, Humor***, Násilí****, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Reklama

Reklama