Reklama

Reklama

Courage the Cowardly Dog

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1999–2002), 19 h 48 min (Minutáž: 22–23 min)

Tvůrci:

John Dilworth

Režie:

John Dilworth

Hrají:

Marty Grabstein, Thea White, Peter Fernandez, Simon Prebble, Paul Schoeffler, Mary Testa, John Dilworth, Ron McLarty, Chuck Montgomery, Dennis Predovic (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(52)

Courage byl ještě štěňátko, když na návštěvě u veterináře viděl naposledy své psí rodiče. Skončil na ulici, kde ho našla paní Muriel Bagge. Vzala si ho do svého domu uprostřed Ničeho v Kansasu, kde bydlí se svým hrubým a mrzutým manželem Eustacem, který Courage pokládá jen za hloupého psa, což rozhodně není pravda. Vždy když je Courage na hlídce, stávají se uprostřed Ničeho strašidelné a hrůzu nahánějící paranormální události. I když se asi jedná o nejzbabělejšího psa na světě, je Courage vždy připraven zachránit svou paničku Muriel a nakopat zadek nějakému neřádovi, monstru, příšeře, mimozemšťanovi nebo zombie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele veru_needy k tomuto seriálu (1)

Courage the Cowardly Dog (1999) 

Nedávno jsem o tomto seriálu četla zajímavou teorii. Jedná se o to, že Courage (tento růžový psík) je vlastně úplně normální pes, který neprožívá žádné nadpřirozené ani podivné zážitky, ale vidí všechno svýma psíma očima; dalo by se to také popsat jako úhel pohledu malého psa. Například třeba to, že nikdy nebydlel uprostřed ničeho. To jen jeho majitelé jsou už příliš staří a unavení na to, aby ho vzali na procházku nebo si s ním hráli a tohle se mu holt z jeho psího pohledu zdá, jako kdyby v okolí nic nebylo. Jen jejich barák s terasou, mlýn a Eustacovo náklaďák. To by vysvětlovalo, proč staříci působí tak, jakoby žádné nebezpečí, které se ale v každém díle odehrává, neexistovalo. A to proto, že ve skutečnosti opravdu zádné neexistuje. Příšera pro psa v realitě může být jen vysavač, nebo pošťák, nebo rodinná návšteva. Všechny ty neznámé zvuky, pachy, to musí takového malého psa trochu vyděsit. A v jeho očích jsou to samozřejmě příšery, mimozemská kuřata, yeti, úchylní příbuzní, a pod. Jako malá jsem u této pohádky sedávala hodiny i přesto, že jsem nerozuměla absolutně ničemu. To mě ale přece nemohlo vůbec odradit. Seriál je to zábavný, pěkně nakreslený a místama dokáže opravdu nahnat mráz po zádech - obzvláště pokud jste dítě. Courageův dabing byl a vždycky bude jedna z nejlepších věcí na tomto animáku. Vždy si vybavím všechno to jeho kvílení, vtipné řvoucí momenty a dnes i hlášky, kterým poprvé po všech těch letech rozumím. Muriel je asi jako každá babička hrozně hodná. Miluje svého psa, ráda vaří a pro každého by se rozdala. Hlavně teda pro Courage a jejího manžela Eustace, i když někdy mu dá taky pořádné za uši. Eustace je ale jejím pravým opakem. Nic se mu nelíbí, všechno a všichni mu vadí a překáží, hlavně tedy Courage, toho pořád zlobí a nadává mu. Má rád jen své křeslo, televizi, peníze a svůj náklaďák. Občas má i ty světlé momenty, ale těch zase tak moc není. Je to typický morous, který je hned po Courageovi druhá nejzábavnějsí postava seriálu. - "Blah, blah, blah." ()

Reklama

Reklama