Reklama

Reklama

Kokosy na sněhu

  • USA Cool Runnings (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jamajka je země slunce, tropického ovoce a rychlých sprintérů. Bohužel však při kvalifikaci na letní olympijské hry dojde k hromadnému pádu a naděje sportovců jsou na čtyři roky pohřbeny. Kupodivu se však objeví naděje v osobě obtloustlého amerického outsidera Irvinga, bývalého olympijského vítěze v jízdě na bobech. Pod jeho vedením se začnou pružní a opálení atleti v doslova neuvěřitelných a velmi komických podmínkách tropické země připravovat na Zimní olympijské hry. Nadšení je obrovské, peníze žádné a najít sponzora pro tak bláznivý podnik je skoro nemožné! Nakonec muzeální bob osedlaný čtveřicí prokřehlých sportovců stojí na startu olympijské bobové dráhy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (659)

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 3* pohodová sportovní komedie, jejichž předlohou byly skutečné události, které si osobně pamatuju z televizní obrazovky, když jsem ještě sledoval olympiádu. Sice je to evidentně přiměřeně přikrášleno, aby dokázala celou dobu bavit, ale v tomto případě mi to nevadilo. Takže ve výsledku hezké tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] - motto na závěr: a kokosy tu opravdu neuvidíte ;-) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Někteří lidi nevěří, že jamajskej bob zvítězí..." Kokosy na sněhu jsou neskutečně pohodový film, který člověka mile pobaví a nenásilně poučí i při opakovaném zhlédnutí. O komediální vložku se postarali hlavně (jako vždy vtipný a přirozený) John Candy a Doug E. Doug se svými "rastafariánskými vejci". Vedle humorné a sportovní linie se najde i pár vážněji laděných momentů, které mají v sobě trochu kýče, ale i tak mě vždy dostanou - hlavně v případě závěrečného závodu. Sympaticky a srdečně natočený film o tom, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se a jít hrdě za svým snem nehledě na reakce ostatních. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že po těch letech a také potom, co jsem se dostal na třicet let věku, už mě tenhle film neosloví tak, jako když jsem byl dítě, ale zjistil jsem, že některé filmy prostě nestárnou, a to ani s tím, jak stárne sám divák. Pořád jsem se bavil a pořád jsem se dojímal. Tenhle film prostě pořád jede a jde mu to dobře. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tento film môžem asi zaradiť medzi svoje absolútne najobľúbenejšie Disney filmy, aké som mal kedy možnosť vidieť. Je v ňom veľká dávka srdca, má skvelé postavy, vynikajúcu atmosféru a človeka neustále pri srdci zahrejú všetky momentky, ktoré film podľa mňa fantasticky vychytáva. Je skvelé vidieť týchto mladých Jamajcov, ako sa snažia dostať na olympiádu a ako bojujú do posledného dychu. Je skvelé vidieť, že sú hrdí na to kým sú a prídu na to, že nemusia sa snažiť byť niekym iným. A jednoznačne poviem, že je to opäť jeden z filmov, kde si musím povedať. "Prečo musel John Candy zomrieť už tak mladý?" Každá scénka, kde ho vidíme je skvelá. Vie tomu dať výborný komický dych ako napríklad na začiatku, ale rovnako aj obrovskú dávku srdca a serióznosti, keď sa dozvieme o jeho živote ako jazdec na boboch. A díva sa na to tak dobre, že to človeka skutočne zahreje. Komédia je skvelá, ale rovnako skvelé sú aj seriózne chvíľky filmu, ktoré do toho jedoznačne dáva. Pre mňa je to asi jeden z najlepších Disney filmov, čo som videl. Jednoducho si ho môžem hodiť do mojej TOP 10-ky, pretože podľa mňa funguje fantasticky. Je v ňom toho veľa pre mladých divákov, a rovnako veľa aj pre dospelých divákov. Pre mňa je to srdcová klasika, ktorá nikdy v živote nezostarne. Hodnotenie: A+ ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Kokosy na sněhu jsou pro mě klasika, koukal jsem na ně už když jsem byl malý a i bych se klidně kouknul teďka, a připoměl bych si ty staré dobré časy kdy jsem tuto komedii viděl prvněkrát. Ikdyž sice komediální scénky, nebo různé výroky už nejsou teďka tolik k smíchu, stále si zachovávají v sobě své kouzlo, na které se dobře a pěkně vzpomíná. Ikdyž jsou Kokosy spíše komedie, objevíme i mnoho vážných situací, které ve filmu nesmí chybět, a dodají skvělou ještě lepší atmosféru. Jinak tým jamajských bobařů, na ten se hodně dlouho zapomínat nebude. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (40)

  • První návrhy scénáře vypadaly spíše jako drama než jako komedie. V té době se film jmenoval "Blue Maaga" a měl jej režírovat Brian Gibson. (Maulincio)
  • Na výsledkové tabuli v jamajské restauraci je napsáno "England". Anglie ale nesoutěží sama za sebe, spadá pod tým Velké Británie. (Maulincio)
  • Fim se natáčel na Jamajce a v kanadském Calgary od 1. února do 6. dubna 1993. (rafix)

Související novinky

Hugh Jackman a skoky na lyžích

Hugh Jackman a skoky na lyžích

21.01.2015

Sportovních filmů nikdy nebyl nedostatek, jen málo z nich se ale věnuje zimním sportům. Hokejový zázrak, Kokosy na sněhu nebo Sjezdař s Robertem Redfordem teď ale nafasují dalšího celovečerního… (více)

Nick opět lovcem pokladů

Nick opět lovcem pokladů

04.08.2006

Rozdělaných a ohlášench projektů není v případě Nicolase Cage nikdy dost. Kromě práce na snímcích Kokosy na sněhu) a ve filmu se objeví všechny hvězdy z předešlého dílu od Harveyho Keitela přes… (více)

Reklama

Reklama