Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná, sympatická, a přece osamělá prodavačka lístků chicagské nadzemky Lucy Moderatzová platonicky miluje neznámého muže, který si u ní každé ráno kupuje lístek. Sní o tom, že si jí jednoho dne všimne. Jenže místo toho si ona náhodou všimne, jak se dostane do střetu se dvěma chuligány a je sražen do kolejiště. Protože se právě blíží vlak, Lucy neváhá, vrhne se k bezvědomému a stáhne ho z kolejí, čímž mu zachrání život. Teprve v nemocnici se dozví, že jde o právníka Petera Callaghana. Dřív než stačí odejít, nahrne se do pokoje jeho svérázná rodina a všichni ji považují za Peterovu snoubenku. Zaskočená dívka, okouzlená srdečným přijetím, nedokáže v první chvíli říct pravdu, a než se k tomu později odhodlá, zjistí ji rodinný přítel a Petrův kmotr Saul. Lucy mu sice vysvětlí původ omylu, on ji však přesvědčí, aby rodině nic neříkala. Její existence jim prý pomáhá snášet Petrův stav. Jediný, kdo tuší, že něco není v pořádku, je Peterův bratr Jack, kterému se Lucy velmi líbí. Také jí je Jack sympatický, a tak není divu, že se do něj zamiluje. Když se zdá, že zamotanější už to být nemůže, Peter se probere z kómatu. (TV Nova)

(více)

Recenze (184)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Nereálná pohádka pro dospělejší a dospělé, tedy některé. Snad klasicky dobrá Sandra Bullock může za to, že se na to koukat dá. Pěkné je i prostředí Chicaga a hudba, ale příběh je ničím nevybočující, nepřekvapující klasika. Každopádně co se romantické komedie týče, je to jistě nadprůměr. Taktéž lidi co se řekněme v podobných filmech najdou, budou spokojeni. Já raději jiné... když už město a vztahovka, tak například Polanski. Ještě nutno dodat, že Peterova rodina byla opravdu něco šíleného, to už mi přišel "normálnější" Joe Jr. 55% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na tento film s holkou, takže jistě chápete moje vysoké hodnocení. Sandru totiž jinak moc nemusím a ke svému filmovému partnerovi mi moc nesedí. Ale popravdě, mě Sandra neseděla zatím k nikomu. Doporučuji koukat v páru, protože jinak je to klasická romantická komedie, i když s celkem originálním nápadem. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Rutinní a proto předvídatelné, přeslazené, nicméně má to jednu obrovskou přednost, a tou je Sandra Bullock v hlavní roli. Lucy pochopitelně není vůbec nenápadná, protože ji představuje půvabná herecká hvězda, takže by v reálném životě nejspíš byla pořádná tlačenice do funkce jejího partnera, ale pohybujeme se ve sféře naivní pohádky pro zamilované a v rámci tohohle žánru představuje tenhle kousek spíš nadprůměr. Dovedu si představit, že bych na tenhle snímek šel do kina, pokud bych měl motivaci v podobě příjemné partnerky, a že bych v kinosále nijak zvlášť netrpěl. K vrcholům žánru, kam patří např. Láska nebeská, to má ale hodně daleko, schází víc humoru, lepší obsazení vedlejších rolí a lépe napsané postavy kolem hlavního páru. Ty jsou zde buď nevýrazné nebo dokonce otravné. Celkový dojem: 45 %. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Žánrová oddychovka, ktorá je predvídateľná ale zároveň z dobre rozvinutým dejom, ktorý sa líši od iných romantik. Z vynikajúcou S.Bullock, ktorá v tomto filme zažiarila a dobre jej sekundoval B.Pullman. P.Gallagher tu bol nezaujímavý a podla mňa aj zbytočný, viem si film predstaviť aj bez neho. Ale podla mňa to najlepšie zahral M.Rispoli, ten ma po celí film bavil. TY SI SKÚŠAŠ MOJE TOPÁNKY? NIE PADOL SOM A NOHA MI SKĹZLA DO TOPANKY. A tých hlodov s nim je viac. Ten záver je strašné klišé, preto len 4* z piatich. ()

MIchael90 

všechny recenze uživatele

Kdysi byla Sandra Bullock má nejoblíbenější herečka, po znovu schlédnutí tohoto romantického filmu v klidu a od začátku do konce si už dobře vzpomínám proč! Měla šarm, měla jiskru, charisma a v neposlední řadě to byla (je?) pěkná holka. Odpůrci romantických komedií raději vypnout (tady se nejedná o nic jiného, nic navíc), pro ty kteří tento filmový žánr můžou, rozhodně velmi povedený film, 4/5! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (12)

  • Sandra Bullock sa úlohy zhostila s tým, že sa s ňou vie stotožniť, keďže sa práve rozišla zo štvorročného vzťahu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama