Reklama

Reklama

The Hire: The Follow

všechny plakáty
Krátkometrážní / Akční / Mysteriózní / Romantický
USA, 2001, 8 min

Obsahy(1)

Clive Owen hrá nájomného šoféra, ktorý dováža ľudí na miesta, na ktoré sa potrebujú zúfale dostať. Často sú tieto práce označované ako „Prísne tajné“ a poskytnuté môžu byť len základné informácie. V tejto epizóde, režírovanej Kar-wai Wongom, je náš hrdina najatý klientom (Forest Whitaker) na sledovanie priateľky jednej celebrity (Mickey Rourke) podozrievanej z cudzoložstva. (genetique)

(více)

Recenze (123)

ORIN 

všechny recenze uživatele

V pořadí třetí díl skládačky s názvem The Hire. Celovečerní snímek smrsknutý do cca šesti minut, nádherná hudební složka a vizuální stránka dodává kraťasu výjimečnou atmosféru. Je jen škoda, že si divák topmodelky Adriany Limy neužije více. Zpracování razí heslo: "Don't get too close.". Kamera vesměs pozoruje sledovanou ženu jen z povzdálí. ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Můj neoblíbenější filmeček z The Hire. Kar-Wai Wong vyrobil námět, který může sloužit jako celovečerní film. Hlavně však Clive zde podává nejlepší herecký výkon. Další postavy jako Mickey Rourke v roli podezřívavého manžela, Adriana Lima v roli sledované ženy a charismatický Forest Whitaker, který Clivovi dohodil tento job tvoří nedílnou a důležitou část příběhu a dodávají mu na síle a působivosti. Tohle si nesmíte nechat ujít, má to nádhernou atmosféru, která je melancholická ,zasněná, prostě vás vtáhne. Hudba tvoří dokonalé spojení s obrazem, někdy je dokonce dominující složkou. Mistr Kar-Wai Wong dostal z krátké minutáže maximální emoce, efekt. Bravo, benissimo maestro! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Príbeh o sledovaní z podmanivou atmosférou. Wong Kar - Wai znova brnkol na emotívnu strunu a je veľmi príjemné vidieť že lyrickosť jeho ponímania nie je zničená medzinárodnou hereckou elitou. Dokonca sú to práve oni, ktorý mu k tomu skvelému výsledku dopomáhajú. Jeden z najlepších filmov The hire série. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Třetí ze série The Hire a můj první plný počet pro tuto sérii kratičkých filmečků. Po Leeovi přebral štafetu další orientální režisér. Jenže Angovi sluší spíše doby Tygrů a draků nebo staré Anglie. Kdežto Wong mi potvrdil, že mu bude více vyhovovat naše doba. Protože to, co jsem prožil za pouhých 6 minut při sledování tohoto dílu… To nelze popsat slovy. Dialog o sledování (mimochodem, Clive má opravdu příjemný hlas) a konečné rozuzlení… Jsem zvědavý, jestli tenhle díl v mých očích některý z pěti snímků, které jsou ještě přede mnou, dokáže překonat. Díl s českými titulky ke zhlédnutí zde. ()

Zajímavosti (2)

  • Vozidla, která v tomto díle Clive Owen řídí, jsou BMW 330i Coupé a Z3 Roadster. (Listeroman)
  • Krátkometrážní snímek byl  natočený v rámci reklamní série pro jistou automobilku. [Zdroj: časopis Cinema 10/2018] (ČSFD)

Reklama

Reklama