Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kasaři jsou klasickými postavami detektivek a kriminálních příběhů i pachateli skutečných trestních činů už od dob vynálezu nedobytných pokladen. Že toto zlodějské řemeslo nevymizelo – a kolik důvtipu, znalostí i odvahy je zapotřebí k jejich dopadení – dokazuje dnešní příběh. Při vloupání do potravin v Černošicích se podaří zadržet obyvatelům jednoho ze dvou pachatelů. Je jím starý zloděj Kořán (R. Hrušínský), který tvrdohlavě odmítá prozradit jméno svého komplice. Kdo byl spolupachatel zůstává otázkou, kterou má vyřešit Libor Krejcárek (J. Krampol). Začne pátrat v okolí rodiny pachatele. Kořánova dcera (J. Krejčíková) mu prozradí, že její otec měl vážnou známost, ale koho, to sama neví. Krejcárek najde v Kořánových šatech lístek z čistírny, který ho přivede ke vdově Melicharové (V. Galatíková), u které Kořán bydlel... (Česká televize)

(více)

Zajímavosti (7)

  • Nemocnice, kam za kasařem Kořánem (Rudolf Hrušínský) na začátku přijíždí VB, je ve skutečnosti hlavní brána psychiatrické léčebny v Bohnicích. (Brain)
  • Při propuštění z vazby uvádí kasař Kořán datum narození 17. 10. 1920, což je přesné datum narození jeho představitele Rudolfa Hrušínského. (rakovnik)
  • Menšiu úlohu dcéry kasára Kořána (Rudolfa Hrušínskeho) si zahrala Jiřina Krejčíková, ktorá bola vtedy na divadelnom festivale v Košiciach a do Prahy na natáčanie letela lietadlom, a to sa so svojím seriálovým otcom pred kamerou vôbec nestretla. (Raccoon.city)
  • Pôvodnú scénu, kde Rudolf Hrušínský (kasař Kořán) prechádza cez cestu s balíčkom v ruke a mladý motorkár za ním havaruje, režisér Jaroslav Dudek neskôr vystrihol, k divákom sa nikdy nedostala, existuje len záznam a z neho fotografie. V seriáli sedí jazdec pevne v sedle. (Raccoon.city)
  • Skutočný príbeh o legendárnom vlamačovi menom Josef Koudela, ktorému sa hovorilo Nezmar. Práve z neho vychádzal Rudolf Hrušínský, keď v seriáli hral vlamača Jozefa Korána. Priznal sa k stovke lúpeží, odsedel si dve tretiny života a potom zo dňa na deň zmizol. Naposledy ho odsúdili, pretože priateľka naňho prezradila, že má pištoľ. Dostal trest smrti, ale mal obrovské šťastie, že to bolo v marci 1945. Už ho nestačili vykonať. Nikto ani nevie, koľkých rokov sa dožil a kde zomrel. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama