Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Případ, který začíná téměř nevinně – krádeží v jedné z laboratoří veterinární stanice, dostává dramatický spád, když kriminalisté zjistí, že se ztratilo větší množství omamných látek a nebezpečný jed. Policie následně rozběhne zatýkání osob v okruhu narkomanů a dostane se až na stopu výrobce drog Postlera (V. Preiss), kterého zatkne. Druhého zloděje se ale zadržet nepodaří a Postler odmítá prozradit jeho jméno. Na policii navíc zavolá anonym, který vyhrožuje, že – pokud nepropustí Postlera z vazby – otráví jedem zdroj pitné vody... (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V priebehu rokov 1982 až 1986 bol vyprodukovaný český detektívny televízny seriál "Malý pitaval z veľkého mesta" (Malý - neveľký, nepatrný, drobný. Pitaval - zbierka pozoruhodných kriminálnych prípadov. Veľké mesto - Praha). Seriál obsahuje pätnásť samostatných zhruba hodinových častí, v ktorých kolektív pražských kriminalistov rieši rôzne kriminálne prípady. Štrnásta, predposledná, epizóda nesie názov "Narkomani". Bolo vylúpené laboratórium veterinárnej stanice. Lupiči si odniesli značné množstvo morfínu, psychotropných a omamných látok. No nezmizli len drogy, ale i nebezpečné prudké jedy. Tie by mohol páchateľ použiť ku spáchaniu teroristického útoku a ohroziť tak tisíce životov. Preto musia príslušníci z pražskej kriminálky tento prípad urgentne vyriešiť. *** ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rudla Pekař nemá drogy rád, ale těžko říct, jestli je právě proto ještě lepší detektiv než Sherlock Holmes. Tento případ Rudlův postoj k drogám rozhodně nezlepšil ("Tyhle feťačky, to je opravdu radost") a navíc se u něj do nemilosti nejspíš dostala také okna. S drogami se prostě musí opatrně, a to i v případě, že je člověk elitní toxík jako Viktor Preiss. ()

Reklama

Cesty timem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzpomínám si, že toto a pár podobných českých filmů (např. Mravenci nesou smrt, na kterém jsme byli s partou v 80l. v kině) mělo na nás dost velký výchovný vliv. Ikdyž já jsem byl osobně od závislostí vždy hodně daleko, tak vím, že na nás všechny z toho šel strach a opovržení vůči feťákům a nevím o nikom z nás, kdo by chtěl drogy třeba jenom zkusit. Dnes to už nějak nefunguje. Bohužel... V. Preiss, jak si pamatuji v tomto byl hodně dobrý. Skouknu někdy opakovaně a možná mu dám hvězdu navíc. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Blížíme se s Malým pitavalem do finále a tentokrát tu máme feťácký díl s výborným Viktorem Preissem a bandou narkomanů. Mělo to místy vskutku slušnou dramatickou vložku – zvláště pak při jeho výslechu a výhrůžkou o otravě vody. Kvalitou si tento díl udržel průměrnou laťku a to na všech frontách. Potěšila jak Adamovská tak i Petr Čepek, stejně jako Rudlovy moudra a setření naštvané maminky… ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco se těm novějším dílům nedá upřít, a to, jaké hvězdy dokázali tvůrci sehnat do epizodních rolí. Kemr, Hrušínský, tady zas Čepek, ačkoliv teda jen v podstatě do jedné scény, kdy hlavní padouch je celou dobu neznámý. Jak na postavách nebyla ta pauza mezi natáčením znát, tak Abrhám, který je v novějších dílech poprvé, za těch pár let viditelně hodně zestárl. Z novějších dílů tenhle zatím nejlepší, i díky scéně výslechu Preisse, jakožto šíleného narkomana. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • V této epizodě používá policie k nahrávání výslechu Kazetový magnetofon BRG MK27 IC automatic maďarské provenience, který stál v době dovozu 1 500 Kčs, tedy jeden průměrný plat. (sator)
  • Narkoman Postler (Viktor Preiss) má na nemocničním lůžku připoutané ruce popruhy podélně s postelí, ale tlačítko zvonku na sesternu má u hlavy, takže by se k němu v případě potřeby nedokázal dostat. (sator)
  • Scéna, kdy jsou pronásledování a následně zatčeni narkomani při jedné z honiček, se natáčela v ulici Africká na sídlišti Červený Vrch v Praze. (Winster)

Reklama

Reklama