Reklama

Reklama

Utržený ze řetězu

  • Francie Danny the Dog (více)
Trailer

Mafián Bart půjčuje peníze. A umí se postarat, aby mu je dlužníci vrátili i s tučnými úroky. Přijde vždy se svým poskokem Dannym, který je skutečné polozvíře. Když mu Bart sundá obojek, každého, kdo je v dosahu, zmlátí nebo zabije. Jeho život však není žádný med. Mlčky vegetuje v psím kotci. Nemluví, možná to ani neumí, nebo jen málo. Jednoho dne vejde ladič pian Sam do místnosti, kde Danny čeká na svého pána před výpravou za dlužníky. V Dannym tóny nástroje probudí zvědavost, zbytky lidskosti. Přisedne si a pomáhá Samovi ladit... Náhle zazní signál a Danny musí běžet na pomoc Bartovi. Danny s Bartem a jeho poskoky odjíždějí a po cestě se zastaví ještě u jednoho zlatníka, který dluží peníze. Bart opět vypustí Dannyho a zákazník v obchodě Wyeth je svědkem rvačky. Danny se zákazníkovi líbí, a tak navrhne Bartovi obchod: Wyeth totiž pořádá tajné souboje na život a na smrt. Bart přijímá a přivede Dannyho na zápas... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (625)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Utržený ze řetězu je úsměvně hloupý film. Tedy ne, že by měl hloupou myšlenku nebo špatné zpracování, jen je ten slepenec moderně nasnímané akční bouchačky s ambiciózním dramatem o příchodu surově vychovávaného "zvířete" do slušné rodiny poněkud křečovitý. Vtipy většinou nejsou vtipné a moralizující chvilky zavání trapností. Příběh je v podstatě tisíckrát omleté klišé. Jednoduše, nemůžu se zbavit dojmu, že většině diváků musí jedna či druhá poloha snímku nevyhnutelně vadit... a jiní se zas budou ošívat z té nesympatické kombinace, stejně jako já... ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Úžasná kombinace všech znaků lidské osobnosti. Hláška Jeta Liho "No killing anymore" vejde do dějin filmu. Režisér vynikajícího Kurýra nám naservíroval další neuvěřitelně kvalitní snímek, který budete mít rádi. Stává se z něj sakra skvělý režisér! Každý charakter je zde něčím vyjímečný a to je jen a jen dobře. To ani nemluvě o choreografii soubojů, které jsou ty nejlepší z poslední doby. Dobrá práce!!! ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné překvapení. Slušné a přehledné martial arts bitky s minimem zpomalených záběrů a dalších matrixovských serepetiček, několik komorních a pěkných momentů, solidní režie, dobří herci (zejména Morgan Freeman) a vynikající hudba a zvuky. Dohromady nadprůměrný film, který sice není nějak extra cool, ale spolehlivě pobaví a vzhledem k žánru přidá ještě něco navíc. 7/10 ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Jeta Li jsem nikdy moc nemusel, ale v tomhle snímku se mi velmi líbil a odvedl i slušný herecký výkon (nemyslím jen boje). Příběh o člověku (psu :-)), kterému když jeho pán vezme z krku obojek tak bojuje dokud své protivníky minimálně nezmrzačí, je skvěle napsaný. Morgan Freeman v roli slepého klavíristy stojí určitě za zmínku a jeho role filmu skvěle prospěla. Povedený mix amerického příběhu a asijského kung-fu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dokážete si představit fungující příběh o člověku vychovaném jako pes, kterého se po ztrátě „páníčka“ ujme slepý ladič pian se zálibou ve vaření? A dokážete si to celé představit jako akci? Hlavně díky dobrým hercům se nejvíc líbila prostřední, poklidná část filmu. Vlastně jsem si ani nepřál opětovné probuzení Dannyho zvířecích pudů a tudíž návrat k akci. Je to paradox, že vás akční film odradí od své podstaty. O Utrženém můžeme s jistou dávkou nadsázky mluvit jako o komiksově nadsazené pohádce s jasně diferenciovanými stranami dobra a zla, kde jen Danny stojí kdesi uprostřed a vnáší do děje eticky velmi nejednoznačný prvek. Je to o vztazích, o dospívání i o stárnutí, je to o zběsilé, dravé akci i o vaření, je to vtipné, romantické i lehce kýčovité, nepůsobí to příliš americky, soundtrack od Massive Attack občas vystřídá Mozart, má to výbornou kameru, střih, režii… 85% Zajímavé komentáře: kleopatra, Marius, tron, Le_Chuck, InJo, Fr, Bobek15, El Loco, dawe04 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Když jede gang v autě a Bart (Bob Hoskins) mluví o rodinách, Danny (Jet Li) otočí volantem doprava, ale auto přitom zatočí doleva. (BloodMax)
  • Tento akčňák stál 45 mil. amerických dolarů a za první tři dny (13.–15. 5. 2005) promítání si v severoamerických kinech vybojoval 10,9 milionu. Celkové tržby byly 24,5 mil. dolarů, ty celosvětové pak v součtu 50,9 mil. (imro)

Související novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Reklama

Reklama