Reklama

Reklama

Tichá noc

  • Velká Británie Silent Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Britský pár Nell (Keira Knightleyová) a Simon (Matthew Goode) má vše, o čem mohl snít: dvě děti, krásné sídlo daleko od rušného městského života a věrné přátele. Přesně s takovými chtějí strávit příští Vánoce. Pod rouškou štěstí a zábavy se však skrývají temná tajemství. Rychle se ukáže, že přežít setkání nebude tak snadné. A to doslova! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby se vystřihla poslední sekunda, a tím pádem se změnilo vyznění filmu, šel bych výš, protože celkový dojem ze Silent Night a jeho veskrze originálního námětu a nálady není špatný. Ale takhle to jde v současné situaci na ruku všem těm antivax (dont believe the science) kriplům, zaseklým mentálně někde ve středověku, na jejichž do nebe volající idiocii teď všichni doplácíme. Zajímalo by mě, jestli si toho jsou tvůrci vědomi, anebo jde o neplánovaný efekt mimoběžný jejich úmyslům. Protože možné je to číst i jinak, ve smyslu "never give up". Ale vypustit nyní něco takhle dvouznačného, to je minimálně napřesdržku. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je to celkom náročné hodnotiť tento film. Myslím si, že chápem rozporuplné pocity viacerých ľudí, ktorí hodnotia finálnu sekundu filmu. Znie to zvláštne, ale keby sa skutočne vystrihla iba posledná sekunda, film by pôsobil oveľa zaujímavejšie. Už len z toho titulu, že sme sa nedočkali niečoho jednoznačného. Nechcem tam každopádne hľadať paralely s tým, v čom reálne žijeme. Už to urobili iní. Možno to bol zámer tvorcov, možno nie. Každopádne súhlasím s tým, že bez toho by to dopadlo oveľa silnejšie. No ako je na tom zvyšok filmu? Úprimne? Prvých 20 - 25 minút som si myslel, že "Silent Night" bude čisté fiasko. Obrovské množstvo postáv, celé to pôsobí ako keby sme mali k niektorým okamžite cítiť antipatie a vo výsledku to pôsobilo ako keby chcel niekto opätovne urobiť niečo ako "Krampus". Aj keď som popravde zhodnotil, že tento film mohol reálne byť niečo ako "Ready Or Not". A asi by to viac zodpovedalo mojim očakávaniam. Nepozeral som trailery, každopádne anotácia, ktorá je tu napísaná v kombinácii s označením "horor" vo mne zobudil asi podobné očakávania. A tie (bez zastierania) ostali nenaplnené. Každopádne keď sa dostaneme cez tú neskutočne nesmpatickú a trápnu komédiu, dostaneme z filmu podľa mňa celkom slušnú a dosť silnú emocionálnu drámu, ktorá rozhodne má čo ponúknuť. A môj záujem bol zrazu obnovený. Mám tak trošku pocit, že vo filme je zbytočne veľké množstvo postáv a asi by úplne stačilo, keby sme sa venovali len našej ústrednej rodine. Možno by som tam ešte nechal nejako postavu Sophie. Možno mohla byť ich dcérou a prišla by so svojim manželom. Odstránili by sme tú trápnu komédiu z úvodu, dali tomu viac srdca, viac by sme sa sústredili na tie dramatické momentky a vo výsledku to mohlo byť super. Môj pocit pramení hlavne z toho titulu, že veľa ostatných postáv tu nemá nejakú výraznejšiu a dôležitejšiu rolu, ktorá by nejako zásadnejšie ovplyvnila film. Takže je to pre mňa ťažké hodnotiť. Na jednu stranu som mal trošku iné očakávania, na druhú stranu ma to vo svojej druhej polke skutočne dostalo a zaujalo, súčasne by som to trošku prepísal a zmenil a hlavne vyhodil ten záver. Je to proste trošku mix pre mňa. Ale musím uznať, že som rád, že som film videl aspoň raz. Možno sa na to o pár rokov pozriem znovu a pôjdem s hodnotením vyššie. Pretože mám taký pocit, že toto bude film, na ktorý tak skoro nezabudnem. A nemám pocit, že by to bolo na jedno videnie. Uvidíme. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že tu ten závěr, tu rozporuplnou poslední vteřinu, málokdo pochopil. Nezlobte se na mě, ale hledat v tom přesahy na tehdejší covidovou situaci je prostě pitomost a člověk se nad tím dualistickým smyšlením a s tím spojenými toxickými útoky na "druhý tábor" jedině tak vysmát. SPOILER Vždyť je to celé o tom, že se člověk nikdy nemá vzdávat, nemá házet flintu do žita a uvědomit si, že žít se nějak dá vždycky. Sice někdy značně blbě, sice s nejasnou budoucností, ale dokud tu jsme, vždycky je naděje. Jestli je tenhle film něco anti-, tak antisebevražedný. KONEC SPOILERU Myslím si, že o to šlo Camille Griffin především, že je to z toho dost znát a že si do toho někteří uživatelé reflektují svoje frustrace a "přednasranost" je jen a jen jejich problém. FlyGun to v závěru svého komentáře velmi pěkně shrnul. Nicméně i když mě ten závěr hodně potěšil a mé dosavadní dojmy zvedl dost nahoru, stejně to na moc vysoké hodnocení nevidím. Dlouhou dobu je to celkem nudné, bez zajímavějších a sympatičtějších postav a většího počtu vtipných scén (které se tam objevují na začátku a hlavně na konci (ty zdařilé), ale zbytek filmu je buď postrádá nebo působí nevtipně), navíc to i zbytečně pomalu graduje a znova bych si to fakt nepustil. Nějaký silnější dojem mi v tom prostě dost chybí, no. Jinak s hororem to podle mě společného nemá nic (taky proto už tu ten žánr napsaný není), ale rozhodně je to sci-fi. Slabé 3* ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Áno, ten úplný záver to, žiaľ, dosť pokašľal. Keďže sa film začal nakrúcať pred pandémiou, tak to evidentne nebol zámer a hlavne sa mala, zrejme, tematizovať klimatická kríza. Ale dnes je skrátka nemožné nevnímať Silent Night v kontexte súčasnej situácie. A ten film tak naozaj pôsobí ako mimoriadne nezodpovedné poklonkovanie sa pavedeckým antivaxerským hlupákom. Veľká škoda. Herci skvelí, nápad zaujímavý. ()

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Film s tím nejčernějším britským humorem, jak jenom černý může být. V Covidové době hodně ale hodně odvážný počin a někteří diváci možná budou mít problém současnou realitu od filmové fikce oddělit. Tipují, že se film začal připravovat ještě před pandemií Covidu a letopočet 2020 u závěrečného copyrightu napovídá, že premiéra byla zřejmě o rok odložena. Patrně kvůli pandemii Covidu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama