Reklama

Reklama

Tichá noc

  • Velká Británie Silent Night (více)
Trailer 1

VOD (1)

Britský pár Nell (Keira Knightleyová) a Simon (Matthew Goode) má vše, o čem mohl snít: dvě děti, krásné sídlo daleko od rušného městského života a věrné přátele. Přesně s takovými chtějí strávit příští Vánoce. Pod rouškou štěstí a zábavy se však skrývají temná tajemství. Rychle se ukáže, že přežít setkání nebude tak snadné. A to doslova! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (79)

rasttea 

všechny recenze uživatele

Rozmýšlela jsem se mezi 4 a 5 hvězdičkami, ale po přečtení několika komentářů tady jsem se rozhodla pro nejvyšší skóre. Za prvé mě uráží to obouvání se do "antivaxerů" - jděte se bodnout. Za druhé - osobně jsem viděla na place Keiru, Matthewa i Romana a už proto vím, co za tím vším je práce. Velice ráda vidím, že Roman herecky roste - o něm ještě hodně uslyšíme. Matthew u nás už natáčel jednou, podruhé si stříhnul roli Zikmunda lišky ryšavé, a na to se hodně těším. Ale zpět k filmu - náladu střihem, kamerou i hudbou velmi dobře režisérka zhoustla. Po pár vtipných konverzačních výměnách už jsem začala tušit, že mi úsměv ztuhne na rtech. Po poslední sekundě mě mrazilo asi stejně, jako při závěrečné scéně Mlhy. Neskutečně skvělé! A když si navíc ještě člověk uvědomí, že jelikož se námět tvořil daleko před tím, než pseudochřipkovir, který byl schopen zfuckupovat a zdevastovat totálně mentalitu celého společenství, vykoukl na světlo "boží" - měla by nám dojít ta synchronicita, souvislosti, pohled, kterým paní režisérka/scénáristka a máma hlavních aktérů v jedné osobě nastavila skvěle společnosti zrcadlo...... a je to krásně vidět na většině bezduchých komentářů tady..... eat your hearts out... PS: a mimochodem - soundtrack - TOP!!! ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

do Silent Night sem šel bez toho abych jen minimálně tušil o co půjde a prvotně sem se nechal nachytat očekáváním vánoční komedie.A ono to jako otravně trapná vánoční komedie začíná.Postupem času se ale všechny ty falešné úsměvy změní v drama a jednu velkou nekonečnou depresi,která mě překvapila a přesto mi nedovolila přestat koukat a zajímat se o to co se ještě stane.No a pak přijde - zde tolikrát zmiňovaný - úplný závěr,který je nejednoznačný,vyložit se dá hned několika způsoby a po hříchu je z celého filmu nejméně překvapivý...60% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Černě humorné psychologické drama s očekávanou globální katastrofou lehce připomínající i aktuální světovou situaci je docela originální i bizární, ale zároveň né příliš záživné a zábavné.Potěší slušný herecký cásting, kde mě nejvíce bavila drzá Annabelle Wallis, ale zbytek herců byť odehraje svůj standard, tak ničím vyloženě nenadchne. Film je podán komorní formou, odehrává se během jednoho večera v jednom domě a s minimem postav a příliš to negraduje, humorný mi film nepřišel, dialogy obyčejné a atmosféra je dusnější lehce až v závěru a to mi ke spokojenosti moc nestačí.Díky originálnímu námětu to na průměr vyjde, ale nejsem cílovka, takže film možná více potěší jiné fanoušky.Příběh 3/5, Akce 0/5, Humor 2/5, Násilí 1/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 5/10. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Jako byl jsem váhavý, jak tohle hodnotit, ale ono je to vlastně dobré. Vyvaroval jsem se spoilerů a mohl si tak užít přerod z jakési rodinné drama-komedie přes existenciálně-černé komedie do existenciálního dramatu. A chápu pro někoho to musel být šok. Celé je to ale zinscenováno moc dobře, výkony se pohybují max na hranici mírného přehrávání a obecně to je celé dobře zahrané. Nenápadná a rozhodně zajímavá věc. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je to celkom náročné hodnotiť tento film. Myslím si, že chápem rozporuplné pocity viacerých ľudí, ktorí hodnotia finálnu sekundu filmu. Znie to zvláštne, ale keby sa skutočne vystrihla iba posledná sekunda, film by pôsobil oveľa zaujímavejšie. Už len z toho titulu, že sme sa nedočkali niečoho jednoznačného. Nechcem tam každopádne hľadať paralely s tým, v čom reálne žijeme. Už to urobili iní. Možno to bol zámer tvorcov, možno nie. Každopádne súhlasím s tým, že bez toho by to dopadlo oveľa silnejšie. No ako je na tom zvyšok filmu? Úprimne? Prvých 20 - 25 minút som si myslel, že "Silent Night" bude čisté fiasko. Obrovské množstvo postáv, celé to pôsobí ako keby sme mali k niektorým okamžite cítiť antipatie a vo výsledku to pôsobilo ako keby chcel niekto opätovne urobiť niečo ako "Krampus". Aj keď som popravde zhodnotil, že tento film mohol reálne byť niečo ako "Ready Or Not". A asi by to viac zodpovedalo mojim očakávaniam. Nepozeral som trailery, každopádne anotácia, ktorá je tu napísaná v kombinácii s označením "horor" vo mne zobudil asi podobné očakávania. A tie (bez zastierania) ostali nenaplnené. Každopádne keď sa dostaneme cez tú neskutočne nesmpatickú a trápnu komédiu, dostaneme z filmu podľa mňa celkom slušnú a dosť silnú emocionálnu drámu, ktorá rozhodne má čo ponúknuť. A môj záujem bol zrazu obnovený. Mám tak trošku pocit, že vo filme je zbytočne veľké množstvo postáv a asi by úplne stačilo, keby sme sa venovali len našej ústrednej rodine. Možno by som tam ešte nechal nejako postavu Sophie. Možno mohla byť ich dcérou a prišla by so svojim manželom. Odstránili by sme tú trápnu komédiu z úvodu, dali tomu viac srdca, viac by sme sa sústredili na tie dramatické momentky a vo výsledku to mohlo byť super. Môj pocit pramení hlavne z toho titulu, že veľa ostatných postáv tu nemá nejakú výraznejšiu a dôležitejšiu rolu, ktorá by nejako zásadnejšie ovplyvnila film. Takže je to pre mňa ťažké hodnotiť. Na jednu stranu som mal trošku iné očakávania, na druhú stranu ma to vo svojej druhej polke skutočne dostalo a zaujalo, súčasne by som to trošku prepísal a zmenil a hlavne vyhodil ten záver. Je to proste trošku mix pre mňa. Ale musím uznať, že som rád, že som film videl aspoň raz. Možno sa na to o pár rokov pozriem znovu a pôjdem s hodnotením vyššie. Pretože mám taký pocit, že toto bude film, na ktorý tak skoro nezabudnem. A nemám pocit, že by to bolo na jedno videnie. Uvidíme. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama