Reklama

Reklama

Evropské kmeny

(seriál)
  • Německo Tribes of Europa
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Tři sourozenci se v roce 2070 rozhodnou změnit osud Evropy, která se po globální katastrofě rozpadla na spoustu malých státečků soupeřících o nadvládu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (62)

Doomcourier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic zvláštního to není. Děj je většinou předvídatelný (v celém seriálu mě nejvíc překvapily sedminutivé titulky za každým dílem), postavy jsou průměrné a scénář taky. V prvním díle sídlo kmene Vran vypadalo jak z nějaké parodie na sci-fi, takže by tvůrci mohli v další sérii zlepšit kulisy. Postupně se děj začíná rozjíždět a je to čím dál tím lepší, až to vypadá, že z toho bude v druhé sérii totální pecka. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Na poměry evropské produkce bezesporu nadprůměr, nicméně, pokud bych neřešil původ seriálu, tak po příběhové stránce seriál srovnání s mnoha konkurenčními projekty neustojí. Až na pár světlých výjimek je děj velmi neoriginální. Nicméně, slušná výprava a herecké obsazení Evropské kmeny zachraňují před pádem do vod šedi a průměru. ()

Reklama

Fifer 

všechny recenze uživatele

Ten seriál není moc dobrý a posbíral všechna klišé od arény, kde otroci bojují o život, až po divochy žijící v džungli v kmenu "The Little Praha". Ale je to kouzelně zábavné včetně vtipných českých lokací, jako když hlavní sídlo padouchů je přímo na Vítkově. Zábavný post-apokalyptický seriál plný klišé. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najprv som tomu šance nedával. Podivná inšpirácia Hrami o tróny skĺbená s pravekou budúcnosťou a konštruktmi od Netflixu. Treba si zvyknúť, že jeden kmeň vyzerá ako Vikingovia, iný ako prehistorickí ľudia, ďalší macho vyzerá ako Kid Rock a iný ako veliteľ Star Treku. A treba si zvyknúť aj na miešanú nemčinu s angličtinou. A na to, že najsilnejšie postavy sú tie ženské, na to sme už tak nejak u Netflixu zvyknutí. Začiatok slabší, ale s koncom prvej série to išlo dosť hore. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Na tento počin som narazil úplnou náhodou a odrazu som pozrel všetkých 6 častí. Vynikajúca novinka, ktorá vás vtiahne a nepustí. Štýl rozprávania a rozdelenie ústrednej trojice mi sadol na mieru. Daný svet je zaujímavý a som rád že tvorcovia prezrádzajú len to čo je nutné a nechávajú si kopec možností do ďalších sérii. Hlavné postavy mi sadli, najviac ma rozhodne bavil svet Vrán ale čo ma milo prekvapilo ani príbehy ďalších dvoch súrodencov neboli slabé, práve naopak.Troška na začiatku problém s nemčinou ale často sa rozpráva aj po anglicky takže nakoniec pohode. Chýbala mi nejaká epická scéna, ale natočené to je krásne a akciu len chválim. Obrovské plus za Varvaru, sexi a badass to môžem. Hudba tak isto skvelá u mňa je to 5* záležitosť a škoda že sme dostali len 6 častí, nevadí o to viac sa teším na druhú sériu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (8)

  • Podle náznaků a map v seriálu se dá lehce vydedukovat, že kmen Origins sídlil na pomezí hranic Německa a České republiky. Ve scéně, kdy Voss (Robert Finster) ukazuje Liv (Henriette Confurius) trasu do Berlína, tak jejich trasa začína v oblasti sudet a následně je varuje před Lipskem. (UncleMorty)
  • Na konci epizody hraje skladba „Can You Hear Me“ od UNSECRET. (Doomcourier)
  • Natáčení probíhalo v Německu, Chorvatsku a z velké části i v České republice. (UncleMorty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno