Reklama

Reklama

Princezna zakletá v čase 2

  • Česko Alchymistka zakletá v čase (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá alchymistka Amélie (Eliška Křenková) získává zakázanou kouzelnou moc: dokáže částečně ovlivňovat tok času. Zneužívání nových schopností ji však rozštěpí v čase a Amélie ze současnosti se tak setkává s Amélií z minulosti, která ji od té chvíle provází na každém kroku. Z dávno zapomenutých temnot času navíc povstává nová hrozba, alchymista nazývaný Pán run (Ján Jackuliak), jenž touží získat vládu nad veškerou magií v Oberonu. Aby se mu to podařilo, musí Amélii připravit o vládu nad časem. Amélie se spolu se svými nerozlučnými přáteli princeznou Ellenou (Natalia Germani) a princem Janem z Calderonu (Marek Lambora) vydává do kouzelného města jménem Ayra, kde sídlí Společenstvo alchymistů, které se zapřísáhlo magii ochránit. Po jeho boku se Amélie musí postavit nejen dosud nejmocnějšímu protivníkovi, ale také svojí vlastní touze po zakázané moci. (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (205)

Steven47 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Princezny zakleté v čase ukazuje, že jednička rozhodně nebyla náhodou a slova o svěžím větru v rámci českých pohádek jsou nadále na místě. Amélie jako hlavní postava sice trochu vyřadí ze hry Ellenu s Janem, na druhou stranu i díky tomu nepůsobí pokračování jako nastavovaná kaše. Objeví se pár nových postav včetně záporáka, žádná z nich však není extra výrazná – s hlavním zlosynem se alespoň pojí celkem zajímavý zvrat. Navenek se film opravdu tváří jako pohádka, což potvrzuje především typický humor, který je však nenásilný, vtípky většinou pobaví a speciálně dua Písařík-Ouvín je tak akorát, aby nezačalo být otravné. Jinak ale snímek svou výpravností inklinuje spíš k žánru fantasy a bere si velkou inspiraci v zahraniční tvorbě. Velkolepější začátek působí trošku zdlouhavě a možná až moc popisně. Ve chvíli, kdy se děj přesune do alchymistického města, se nicméně přejde zpět ke komornosti, která Princezně sluší víc. Samotný závěr je docela narychlo vybudovaný, ale ve své podstatě povedený i emotivní. Nebál bych se zkrátit stopáž a klidně vyřadit nějaké souboje, které se po čase začaly opakovat.  Ovšem chápu, že tvůrci chtěli ukázat, jak skvěle umí pracovat s vizuálními efekty. Ty totiž působí až překvapivě dobře. Pochválit musím i soundtrack, který je většinu času výborný a hlavně výrazný. Když se k tomu přidá sympatické herecké obsazení, tak se i napodruhé jedná o hodně příjemnou záležitost. Více takových projektů. 7/10 ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, ale s dcerou jsme se shodli na tom, že jednička prostě byla lepší. Ano musím porovnávat. Píseň v dvojce nebyla vůbec špatná, ale kdyby ji nazpívala Křenková s tím svým chraplákem, mohl by to být lepší. Taky za zmínku stojí, že celé pokračování právě vede Eliška a na princeznu tak tak nějak pozapomnělo. Navíc to skoro vypadá, že víc princezna byl urázlivý princ :) ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička sice vykrádala kde co počínaje klasickými pohádkami, přes Na hromnice o den více až k Doktoru Strangeovi, ale pořád to byla na naše poměry svěží a cool pohádka. Dvojka jde trochu jinou cestou a titulní princeznu v hlavní roli vystřídá čáryfukyně Elišky Křenkové a i když se ani tentokrát nešetří s efekty, je to podstatně menší zábava. Stopáž nabobtnala o dobrou půl hodinku a nejen díky ní je místy docela utrpení na druhou princeznu koukat a chce dost sebezapření jí dokoukat do konce. Dvojky jdou většinou cestou že všechno musí být větší a všeho musí být víc a ani tohle není výjimka, jenže to prostě nefunguje. Tu a ta se najde světlejší chvilka, ale na víc jak dvě hodiny jich je zoufale málo. Elišku Křenkovou mám celkem rád, ale tady jí to narozdíl od skromnější porce času v jedničce nesedí a chvílemi mi přišla, že jí to natáčení vůbec nebavilo a dělá všechno proto aby si tak nějak odříkala co má a co nejdříve byla někde jinde. Po fajnové jedničce dost zklamání...40% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Nerada to říkám, ale oproti prvnímu dílu došlo ke snížení kvality prakticky ve všech aspektech. Zápletka nemá na to utáhnout 135 minut stopáže, to je opravdu příliš velké sousto. Scénář už nenabízí zdaleka tolik zábavných či romantických momentů, důraz je více kladen na triky a souboje. Eliška Křenková je v roli Amélie skvělá, nicméně její ironie bavila v prvním díle jako příjemný doplněk hlavních postav, sledovat její rebelantství a jízlivost celé dvě hodiny už tak pěkné není. Pořád ale platí, že je z celého filmu cítit obrovské nadšení tvůrců, hereckým výkonům nelze nic vytknout, triky a výprava jsou v rámci české kinematografie na nadstandardní úrovni. Upřímně pánům Kubíkovi a Paříkovi přeji dostatek financí na třetí díl a případná další rozšíření, ale měli by přidat na emocích a dát si více záležet na scénáři. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Měníš se, ztrácíš sama sebe..." Už první díl Princezny zakleté v čase byl šmrncnutý fantasy, ovšem tohle pokračování už nemá s pohádkou vlastně vůbec nic společného. Je to jednak výrazně temnější než jednička, ale hlavně je to plné magie a bojových scén, jejichž  rozsah podle mě do pohádky pro menší děti nepatří. Kromě toho už i název filmu je zavádějící, protože pokud je zde někdo "ztracen v čase", tak je to možná alchymistka Amélie, ale rozhodně ne sama princezna. Sám příběh přitom určitě není špatný, a dilema, kterému je Amélie vystavena (přivlastnit si magii, která ji nepatří z pohnutek, i když ji k tomu vedou dobré pohnuty - ochrana svých přátel), působí velmi věrohodně a nese v sobě silnou myšlenku o tom, že "cesta do pekla bývá mnohdy dlážděna dobrými úmysly". S čím mám trošku problém je závěr, kdy ve prospěch dobra musí zasáhnout (původně zlá) čarodějnice Murrien. Podle mě se děj "pohádky" mohl bez tohoto zvratu obejít. Stačilo, aby sama Amélie onen návrat v čase provedla z gruntu a k onomu závěrečnému střetu (plnému násilí) vůbec nemuselo dojít. Každopádně ona změna charakteru čarodějnice Murrien v tomto díle nebyla nikterak blíže vysvětlena, takže ten její zásah ve prospěch dobra na mě moc věrohodně nepůsobil. Stejně tam bych měl určité výhrady k některým komediálním scénám zejména v podání Martina Písaříka coby pobočníka prince, které na mě působily spíš trapně než vtipně, ač asi chápu jejich smysl odlehčit děj pro dětského diváka. Ale otázkou opět je, co už jsem psal v úvodu, zda bylo správnou cestou udělat na jednu stranu velmi temný příběh plný bojových scén a na druhou stranu jej takto zkombinovat z trapností. I přes tyto výhrady dávám ale nakonec čtyři hvězdičky, protože podobně jako u jedničky si myslím, že na to, že to bylo produkováno v české kotlině, jde o opravdu kvalitní a svěží počin. Jen tomu prosím neříkejme pohádka. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • Během snahy sjednotit runu času u Amélie (Eliška Křenková) v pokoji je vidět, že při druhém pokusu mají obě Amélie nejprve rukávy stažené a v následujícím detailním záběru na předloktí vytažené. (Krocka)
  • Finální bitva a část soubojů se natáčely na hradě Hukvaldy. (me116)
  • První klapka padla 25. února 2022. (Jarek572)

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama