Reklama

Reklama

Neuvěřitelná dobrodružství Italů v Rusku

  • Sovětský svaz Něvěrojatnyje priključenija italjancjev v Rossii (více)

Obsahy(1)

Na kliniku je přivezena umírající stařenka, která stihne své vnučce sdělit, že před Velkou říjnovou socialistickou revolucí zakopala v Leningradě (dnes St. Petěrburg) poklad. A tak se stane, že všichni, kteří byli v nemocnici v její blízkosti, se náhle ocitají ve stejném letadle směřujícím do hlavního města SSSR (tehdejší Sovětský svaz): primář nemocnice, dva saniťáci, manžel ženy, která čekala na klinice na porod, muž léčící si zlomenou nohu a samozřejmě vnučka stařenky. Snaha získat poklad je velká, ale jen vnučka zná druhou část indicie, která ji v hledání hodně pomůže. Netradiční koprodukční spolupráce vyústila v komedii, která si nehraje na přílišnou realitu, ale dokáže strhnout spádem a svižně ubíhající dějovou linkou. (Robbi)

(více)

Recenze (42)

xaver 

všechny recenze uživatele

Svěží komedie z let, dalo by se říci, už dávno minulých. V podstatěi jde o remake slavného amerického filmu To je ale bláznivý svět, zasazený do Sovětskeho svazu v období jeho největšího "rozkvětu". Každopádně je to ale komedie, která stojí za zhlédnutí, a která i po 40 letech pobaví. ()

Scytale 

všechny recenze uživatele

Jedna takřka nekonečná honička, která vás nenechá ani na chvilku oddechnout, natož se nudit. Film je prošpikován svěžími crazy demoličními automobilovými honičkami a na scénu přistání dopravního letadla na dálnici jsem koukal s otevřenou hubou. Halucinogenní výbuch benzinové pumpy ve zpomalených záběrech by si zasloužil šestou hvězdičku. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Italské blázniviny střižené ruským bizárem v tom nejlepším rozpoložení, které patrně mohla Evropa v polovině Studené války nabídnout (kromě ruského baletu v Paříži a italské zmrzliny v GUMu). Neuvěřitelné množství gagů, které jsou vtipné samy o sobě, bez zlého úmyslu a jednotvárnosti. Film baví i po 50 letech. ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

Bylo by vhodné předeslat, že vzhledem ke svému věku jsem už neměl moc šancí viděl film v dětství, tudíž mnou nejímá nostalgie, a nedostavuje se ten efekt odstupu času. A jelikož nejsem vyznavačem humoru ala Fantozzi, a humor ruský mě nechává zcela chladným, přistupoval jsem k filmu s nedůvěrou. Byl jsem ale docela mile překvapen. V zásadě všechna sranda je založena na řemeslně dobře provedených akcích (přistání na dálnici, honička hasičáku s žigulem, nebo nahánění se lvem v Petrohradě), u kterých navíc ve většině figuruje žigulík, a které mají nádech němých grotesek. Mohly by být doslova, jelikož český dabing je tentokrát nemastný, neslaný. Film má spád, jelikož se jedná o jednu permanentní honičku, bez nějakých hluchých a úchylných míst. V porovnání s moderními crazy komediemi, které většinou řadím k odpadu, hodnotím výš. Jednu hvězdu navíc za skvělou sekvenci vybuchující benzínky. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

No vzhledem k roku vzniku tohoto velkolepě prdelního slepence komedie a břichotrhačství, a roku narození mého pidijá, nelze jinak, než toto milovat. kdys dávno vlivem černobílého tuzexového příjimače, jsem byl velmi potěšen každým opakováním této - pohledem dnešní doby - komediální píčoviny. Však i dnes, mám-li možnost, a tuto právě mám, si Italo ruskou slepenici velmi rád sjedu, a krom zábavy mi poskytne a velkou porci nečekaně sentimentální místy až depresivní nálady,kdy si sám sobě řeknu: ty vole, ten život teda letí... ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Zoufale nevtipná bláznivá komedie z doby, kdy se rusáci kamarádili s italama a mysleli si o sobě, že budou největši kámoši, pročež si vyměňovali kulturu, suroviny a licence na žigulíky. Film je ztráta času, přesto mu dám dvě hvězdičky - jednu za hezkou představitelku hlavní role, druhou za kaskadérské kousky a nouzové přistání. Kdysi v 80. letech mi to přišlo jakž takž, po včerejším dalším shlédnutí už ani to ne. ()

piglit 

všechny recenze uživatele

Film natáčeli Italové v Rusku. Když za jeden natáčecí den zničili 6 nových VAZů (jak byli zvyklí doma), tak to musel řešit nejvyšší sovět, protože je skoro nestíhali tak rychle vyrábět. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Jojo, kde jsou ty časy, kdy jsem z nedostatků jiných komedií šel na toto do kina tuším i třikrát. Tehdy velmi dobrá zábava posvěcená komančema, v dnešní době už jen vyčpělé a mdlé. Samozřejmě že jde také o ukázku tehdejšího SSSR a toho co oni mají a my ne. Jak prošla cenzurou „odvážná“ scéna v koupelně, to tedy věru nevím. Ale pamatuji si, jak jsme s jako kluci na ni těšili. Celkově jde tedy o kvalitní film a humor na velmi dobré úrovni. Když se přihlédne k zemi a době vzniku. 201311019640/9808 ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Asi si zavedu nové osobní pravidlo, které bude mít asi takovou podobu: "Jestli si pamatuješ, že jsi jako dítě viděl nějaký film a matně si vzpomínáš, že to byla strašná sranda, tak tomu na csfd flákni pět hvězdiček, ale určitě se na to s odstupem tří dekád proboha nedívej!!!!". Toto pravidlo jsem u tohoto filmu, na který jsem si nějak náhodou nedávno vzpomněl, porušil a byla to velká chyba. Parta Italů se vydá na "bláznivou" honbu za pokladem do Ruska, do toho se tam motá čestný zamilovaný milicionář, mafián a hromada dalších prvoplánově veselých postav. Z dnešního pohledu je tento film prostě slabý a já už jsem na potrhlé komedie evidentně starý, takže úsměvů u toho moc nebylo. Ale ve své době to nebylo špatně odvedené řemeslo a proto tomu dávám lehký nadprůměr, minimálně za tu nostalgii, že jsem se u toho v kině kdysi dobře bavil. ()

JITY 

všechny recenze uživatele

tak je to už veľmi starý film, pamätám si ho ešte z mladých čias a fakt sa dlho držal a patril medzi naj..komédie starých čias. Po rokoch som ho objavila a som rada, že som si opäť mohla pozrieť, lebo ak sa niekde napíše, že je to komédia, tak to má aj byť. Mnoho som už z toho filmu nepamätala ale zaujal má aj po rokoch. Crazy komédia a ešte aj tie typické ruské melódie k tomu filmu...No a nakoniec ten lev nemal chybu, ten tam bodol ako uliaty...odporúčam... ()

vlkcz 

všechny recenze uživatele

Já mám prostě pro tyhle kraviny slabost. Já vím, že to není žádné umění, ale to většina klasických grotesek taky ne, a přesto jsou krásný. ()

Reklama

Reklama